به روز شده در: ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۱
کد خبر: ۱۰۷۳۴۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۱۱ آذر ۱۳۹۳

ظریف:مذاکرات به پایان موفقیت‌آمیز خود نزدیک شده است/به چارچوب توافق نهایی بسیار نزدیک شده ایم

روزنو :وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: تنها راه برخورد با موضوع هسته‌ای ایران مذاکرات است.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: تنها راه برخورد با موضوع هسته‌ای ایران مذاکرات است.

به گزارش  روزنو، محمد جواد ظریف در همایش دیپلماسی هسته‌ای که در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است در اولین اظهار نظرش پس از مذاکرات اخیر با 1+5 گفت: هیچ روش دیگری غیر از مذاکرات نمی‌تواند موضوع هسته‌ای ایران را حل و فصل کند.

مذاکرات به پایان موفقیت‌آمیز خود نزدیک شده است

وی افزود: مذاکرات به پایان موفقیت‌آمیز خود نزدیک شده است. در طول 10 سال گذشته تا بدین حد به حل و فصل موضوع هسته‌ای نزدیک نبوده‌ایم.

وزیر خارجه گفت: شرایطی که به صورت ظالمانه از سوی برخی بازیگران در صحنه بین‌المللی بر دنیا و جمهوری اسلامی ایران به عنوان پروژه ایران هراسی و اسلام هراسی به ایران تحمیل کرده بودند اکنون به شدت خدشه دار شده و رنگ و بوی خود را از دست داده است.

افق آینده بسیار روشن است

ظریف تاکید کرد: افق آینده بسیار روشن است و شرایط به یک سال و نیم گذشته قابل بازگشت نخواهد بود. اکنون تصور غلط طرف‌های مذاکره کننده از الگوی رفتاری جمهوری اسلامی ایران را توانسیتم در مذاکرات تغییر دهیم.

ایران‌هراسی پروژه شکست خورده‌ای است

بنگاه‌های اقتصادی برای ورود به ایران صف کشیده‌اند

وی گفت: فضای امنیتی علیه ایران پاشیده شده است. قدرت منطقه‌ای ایران افزایش یافته است. ایران‌هراسی پروژه شکست خورده‌ای است و این دستاورد بزرگی است. بنگاه‌های اقتصادی برای ورود به ایران صف کشیده‌اند.

فضای صحبت با ایران تغییر کرده است

سمینار جهان علیه خشونت و افراطی‌گری هفته آینده برگزار می‌شود

وی با اعلام این که سمینار جهان علیه خشونت و افراطی‌گری هفته آینده در تهران برگزار می‌شود، گفت: این سمینار با حضور اندیشمندان بزرگی از سراسر جهان در تهران برگزار می‌شود چرا که فضای صحبت با ایران تغییر کرده است.

وی با اشاره به دو نظرسنجی انجام شده در رابطه با مذاکرات هسته ای گفت: در روز ششم نوامبر 2014 یعنی تقریبا کمتر از یک ماه پیش روزنامه کریستین ساینس مانیتور مقاله‌ای را با این عنوان منتشر کرد که 84 درصد یهودیان آمریکا در مخالفت با نتانیاهو از توافق هسته‌ای با ایران حمایت کرده‌اند. علیرغم همه سر و صداها و بازی‌های تبلیغاتی و عکس بمب کشیدن و خط کشیدن قرمز و سیاه و تمام تبلیغاتی که تمام تلاش نتانیاهو بر آن بود و حتی در سخنرانی امسالش در مجمع عمومی سازمان ملل با خواندن قسمت‌هایی از کتاب آقای سفیر گفت ظریفی که شما از آن صحبت می‌کنید و او را آدم معتدلی می‌نامید آدم معتدلی نیست، اصلا هم معتدل نیست و تا این حد به گرفتاری مبتلا شده‌اند، 84 درصد جامعه یهودی آمریکا معتقدند که راه‌حل، توافق با جمهوری اسلامی ایران است.

ملت ایران اهل گفت‌وگو، منطق، مذاکره و رسیدن به راه‌حل است

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: این در شرایطی است که در تاریخ 18 مه 2012 موسسه PW آمریکا نظرسنجی را منتشر کرد که بر اساس آن 63 درصد کل مردم آمریکا اعلام کردند که تنها راه برخورد با موضوع هسته‌ای ایران مذاکره است. این نشان می‌دهد که تمام دنیا حتی جامعه آمریکا و حتی جامعه‌ای که بیشترین تاثیرپذیری را علی‌القاعده از حرف‌ها و تبلیغات و سیاه‌نمایی‌های آقای نتانیاهو دارد به این نتیجه رسیده‌اند که راه برخورد با ایران راه مذاکره است یعنی با این ملت با فشار، تحمیل و جنگ نمی‌شود صحبت کرد اما این ملت اهل گفت‌وگو، اهل منطق، اهل مذاکره و اهل رسیدن به راه‌حل است. این یک تفاوت اساسی است.

مذاکره فراز و نشیب دارد

ظریف گفت: مذاکره کار دشواری است. مذاکره فراز و نشیب دارد. مذاکره بالا و پایین دارد. مذاکره بین دو طرف که همفکر هستند صورت نمی‌گیرد، مذاکره معمولا بین دو طرفی صورت می‌گیرد که دیدگاه‌های متفاوتی دارند اما با 10 دور مذاکره که شاید فقط در این دور آخر در دور دهم شخص بنده متجاوز از 70، 80 ساعت مذاکره رودرروی دوجانبه، سه‌جانبه، پنج‌جانبه، شش جانبه، هفت‌ جانبه که دیگر تعداد جانبه‌های آن هر چه بخواهید هست داشته‌ام. این فراز و نشیب زیاد است اما در پایان این مذاکرات اگر به بیانیه وین و مصاحبه‌ها توجه کنیم همه طرف‌ها اعلام کردند که به توافق بسیار نزدیک شده‌ایم حتی یکی از مذاکره‌کنندگان که قبلا معمولا نظرات بسیار منفی حتی نزدیک توافق ژنو هم نظر بسیار منفی داشت بعد از توافق وین برای اولین بار گفت که برای اولین بار احساس کردم که راه‌حل پیش روی ماست.

اکثر مذاکره‌کنندگان معتقدند که زمان لازم برای رسیدن به تفاهم بسیار کمتر از این وضعیت است

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: بسیاری از کسانی که مذاکره می‌کردند حتی فکر می‌کردند که اگر دو سه روز مذاکرات ادامه پیدا می‌کرد این امکان وجود داشت که به چارچوب کلی دست پیدا کنند. چارچوب کلی به این معنا نیست که تمام جزئیات را می‌توانستیم بنویسیم. چون به هر حال ما نیاز به تمدید داشتیم تا بتوانیم آن جزئیات را بنویسیم اگر نه، بعد از 24 نوامبر یا سوم آذر ما به شرایط قبل از توافق ژنو برمی‌گشتیم بنابراین نیاز داشتیم فرصتی را فراهم کنیم تا جزئیات را بنویسیم لذا تصمیم داشتیم و نیاز بود تا جزئیات یک زمانی برای تمدید که مورد نیاز بود قطعی شود اما این امید این بود و واقعا هم خیلی نزدیک شدیم به اینکه چارچوب توافق مشخص شود تا دوستان ما و خود ما بتوانیم جزئیات را نگارش کنیم و این هنوز هم کاملا در دسترس است و این فرصت هفت ماهه‌ای که برای رسیدن به توافق نهایی مطرح شده باز همان‌طور که در متن بیانیه وین می‌توانید شاهد آن باشید این فرصت فقط فراهم کردن یک زمان است با این شرایط که اکثر مذاکره‌کنندگان معتقدند که زمان لازم برای رسیدن به تفاهم بسیار کمتر از این وضعیت است.

تصویر روز
خبر های روز