به روز شده در: ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۲۶۲۰۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
منصوبان، مشاوران و حامیان کاندیدای اصولگرایان را بشناسید

رییسی در حلقه احمدی‌نژادی‌ها

روزنو :یکی از روزنامه‌های اصولگرا برای نخستین روز هفته (دوم اردیبهشت) با قراردادن عکسی از شش نامزد تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان می‌نویسد: «مصاف موافقان و مخالفان وضع موجود» و اما با فعل و انفعالاتی که عمدتا اطراف ابراهیم رییسی رخ داده، بیشتر به نظر می‌رسد مصاف«موافقان وضع موجود و حرکت به سمت وضعیت مطلوب» با «موافقان بازگشت به گذشته‌ای تلخ» در جریان است! زیرا همه کسانی که سکاندار ستادهای ابراهیم رییسی شده یا از وی حمایت می‌کنند به‌نوعی به دولت‌های نهم و دهم وابستگی تام و تمام دارند و از آنجایی که مدل ذهنی رئیس دولت گذشته به‌گونه‌ای بود که تنها و تنها حاضر به همکاری با کسانی می شد که عین به عین تفکرات وی را قبول داشته، پیاده کنند پر بیراه نیست اگر بگوییم جریان فکری دولتی‌های سابق عملا محیط ذهنی ابراهیم رییسی را به تصرف خود درآورده و اجازه نزدیک‌شدن هیچ تفکر دیگری به این حوزه را نخواهند داد.
یکی از روزنامه‌های اصولگرا برای نخستین روز هفته (دوم اردیبهشت) با قراردادن عکسی از شش نامزد تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان می‌نویسد: «مصاف موافقان و مخالفان وضع موجود» و اما با فعل و انفعالاتی که عمدتا اطراف ابراهیم رییسی رخ داده، بیشتر به نظر می‌رسد مصاف«موافقان وضع موجود و حرکت به سمت وضعیت مطلوب» با «موافقان بازگشت به گذشته‌ای تلخ» در جریان است! زیرا همه کسانی که سکاندار ستادهای ابراهیم رییسی شده یا از وی حمایت می‌کنند به‌نوعی به دولت‌های نهم و دهم وابستگی تام و تمام دارند و از آنجایی که مدل ذهنی رئیس دولت گذشته به‌گونه‌ای بود که تنها و تنها حاضر به همکاری با کسانی می شد که عین به عین تفکرات وی را قبول داشته، پیاده کنند پر بیراه نیست اگر بگوییم جریان فکری دولتی‌های سابق عملا محیط ذهنی ابراهیم رییسی را به تصرف خود درآورده و اجازه نزدیک‌شدن هیچ تفکر دیگری به این حوزه را نخواهند داد.
مسعود میرکاظمی: وزیر بازرگانی و نفت در دولت‌های نهم و دهم، نماینده مجلس نهم، از نزدیک‌ترین چهره‌ها به احمدی‌نژاد که در به وجود آمدن یکتا و جمنا نقشی اساسی داشت و از بارزترین چهره‌های پایداری به‌شمار می‌رود که از وی به عنوان صریح‌اللهجه‌ترین منتقد دولت حسن روحانی در حوزه نفت، گاز و انرژی می‌توان نامبرد. وی یک روز رئیس ستاد رییسی بود و اما خبر رسیده چون با قالیباف زاویه پیدا کرده از این سمت برکنار و زاکانی به جای وی پیشنهاد شده است. او اکنون رئیس کمیته طرح و برنامه ستاد رییسی است.
علیرضا زاکانی: از چهره‌های بارز جبهه پایداری و از حامیان پر و پاقرص رئیس دولت‌های نهم و دهم. زاکانی را باید سرسخت‌ترین مخالف و منتقد دولت حسن روحانی و توافقات هسته‌ای و در راس همه برجام به‌شمار آورد! بعد از منتفی‌شدن ریاست میرکاظمی بر ستاد رییسی، زاکانی پیشنهاد شد که وی نیز خیلی زود جای خود را به علی نیکزاد داد. البته او اکنون نیز نقش مهمی در ستاد رییسی دارد.
علی نیکزاد: نخستین وزیر وزارت تازه تاسیس راه و شهرسازی و با حفظ سمت سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات. وضعیتی نزدیک به مسعود میرکاظمی دارد، از شاخص‌ترین یاران و جزئی از حلقه نخست رئیس دولت دهم است و در نهایت به‌عنوان رئیس ستاد انتخابات ابراهیم رییسی برگزیده شد.
سید صولت مرتضوی: شهردار فعلی مشهد و معاون وزیر کشور دولت گذشته، از شاخص‌های جبهه پایداری که در جریان رای‌گیری برای منتخبان جمنا دست به کاری شاذ زد به این صورت که رییسی به بهانه زلزله در مشهد ماند و اما شهردار مشهد با همه گرفتاری‌های مردم مشهد، راهی تهران و اجلاس جمنا شد تا به نمایندگی از رییسی در آن جمع حضور داشته باشد. او هم در ستاد روحانی نقش مهمی دارد.
فرهاد رهبر: رئیس سابق دانشگاه تهران در دوران تصدی دولت از سوی رئیس‌جمهور وقت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دولت نهم. او نیز از چهره‌های شاخص پایداری است و از نزدیک‌ترین چهره‌ها به ابراهیم رییسی.
محمد مهدی زاهدی: کرمانی‌الاصل، وزیر علوم دولت احمدی‌نژاد، سفیر ایران در مالزی باز هم در دولت گذشته و نماینده ادوار نهم و دهم مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس. وی که کاندیدای ریاست‌جمهوری شده بود با ردصلاحیت در بیانیه‌ای حمایت کامل خود از رییسی را رسانه‌ای کرد.
مسعود زریبافان: رئیس سابق بنیاد شهید و معاون احمدی‌نژاد. وی در سال 84 رئیس ستاد مردمی حمایت از رئیس دولت دهم را برعهده داشت و از دیگر چهره‌های شاخص پایداری به‌شمار می‌آید.
سعید جلیلی: و اما سعید جلیلی که وی را چهره محبوب و پدر معنوی جبهه پایداری به‌شمار می‌آورند. جلیلی در دوره حضور محمود در پاستور مسئول مذاکرات هسته‌ای بود و دیدار وی با رییسی می‌تواند زمینه‌ساز این گمانه‌زنی باشد که پست وی در دولت احتمالی ابراهیم رییسی قطع به یقین مهم و تعیین‌کننده خواهد بود. جلیلی که از شرکت در انتخابات انصراف داد، تمامی امکانات بالقوه و بالفعل رسانه‌ای خود را در اختیار رییسی قرار داده و بحثی که پیرامون معاون اولی قالیباف مطرح بوده، بیشتر به یک بازار گَرمی انتخاباتی شبیه است تا واقعیت، زیرا دیدار سعید جلیلی و رییسی که از آنها به عنوان دو چهره محبوب آیت‌الله مصباح نام برده می‌شود موید بسیاری از اتفاقاتی است که نطفه آن در همین دیدار بسته شد.
*****
پایداری؛ از تکذیب حمایت از رییسی
تا احاطه کامل رییسی!
چنین به نظر می‌رسد که پایداری نه تنها قاپ رییسی را دزدیده که همه راه‌های نفوذ به سمت رییسی را با یکی از چهره‌های منتسب به پایداری یا نزدیک به احمدی‌نژاد سد کرده است و این نشان از جَدَلی سخت بین روحانی و جبهه پایداری دارد، جدلی که می‌تواند در عمل تبدیل به جدل دولتی‌های سابق و روحانی شود. در انتخابات پیش‌رو اگرچه رئیس دولتین نهم و دهم ردصلاحیت شده است، اما روح وی و سایه پررنگ تفکرات وی در ستادهای حمایتی ابراهیم رییسی به‌صورتی کاملا محسوس و پررنگ حضور دارد و از این رو می‌توان تکلیف رای‌دهندگان را با این ترکیب مشخص شده فرض کرد. یعنی مردم باید بین بازگشت به گذشته و تن دادن به ریاست پایداری بر قوه مجریه و بازسازی همه اتفاقات رخ داده در دولت‌های نهم و دهم توسط تیم حامی رییسی و حسن روحانی یکی را برگزینند! انتخابی که چندان سخت نمی‌نماید و از این رو می‌توان آن تیتر روزنامه اصولگرا که مدعی شده بود مصاف موافقان و مخالفان وضعیت موجود کلید خورده است را اینگونه اصلاح کرد که: مصاف«موافقان وضع موجود و حرکت به سمت وضعیت مطلوب» با «موافقان بازگشت به گذشته‌ای تلخ» بالا گرفته است.
تصویر روز
خبر های روز