
خبرهاي تازه از ورود اصلاح طلبان به انتخابات۱۴۰۰
گمانهزنيها از هماکنون براي انتخابات 1400 آغاز شده و هر يک از فعالان سياسي جريانات مختلف از اشخاص مختلفي براي حضور و کانديداتوري در انتخابات پيشرو نام ميبرند. اين در حالي است که در ميان اصلاحطلبان نامهايي براي 1400 تاکنون مطرح شده که هيچيک رد يا تاييد نشده است. اما آنچه مهم است اينکه اساسا رويکرد اصلاحطلبان در 1400 چگونه خواهد بود و آيا مستقل به صحنه خواهند آمد يا باز هم تن به ائتلاف ميدهند. حجتالاسلام مجيد انصاري، عضو ارشد مجمع روحانيون مبارز ميگويد: «فعلا درباره انتخابات نه حرف زديم نه تصميمي گرفتيم؛ از اين روي، نميتوان الان درباره شرايط انتخابات 1400 قضاوت کنيم. پس بايد در موقعيت زماني مخصوص در اين باره تصميمگيري کرد.»
اصلاحطلبان و 1400
به گزارش رو زنو :انتخابات 1400 را از هر زوايهاي ميتوان نگريست. اگر بخواهيم از زاويه جريانات سياسي به آن نگاه کنيم اين انتخابات فضايي براي کنشگري فعال جهت موفقيت و بهدست آوردن کرسي رياستجمهوري و دولت است که هر دو جريان سياسي اصيل کشور از هماکنون درصدد حضور پررنگ و تاثيرگذار در اين انتخابات هستند. اين انتخابات با حضور کانديداهاي مجرب از طرفي ميتواند باز هم با نمايش درصد مشارکت بالاي مردم در انتخابات مقبوليت و مشروعيت روزافزون نظام در جامعه را به رخ جهانيان بکشد و از سوي ديگر مطابق تاکيدات مقام معظم رهبري درخصوص روي کار آمدن دولت جوان و انقلابي انتخاباتي حساس و رقابتي را براي انتخاب شخص شايستهاي در قامت رئيسجمهور رقم زند. رکن سوم اين مثلث مردم هستند که تاثير بسزا و اصلي را در اين ميان ايفا ميکنند. چه اينکه نگاه هر دو ضلع ديگر اين مثلث يعني جريانات سياسي و مسئولان نيز به نوع نگاه و عملکرد مردم در انتخابات 1400 گره خورده است. آنچه مسلم است جامعه بايد در حوزه اقتصاد، معيشت و وضع زندگي خود تغييراتي را احساس کند تا دليلي براي حضور در انتخابات براي گذار از وضع موجود به وضع مطلوب داشته باشد. در اين ميان حضور يا عدم حضور مردم در انتخابات بيش از همه براي اصلاحطلبان اهميت دارد. چرا که اساسا به اذعان قاطبه اصلاحطلبان اين جريان ماهيتا با مردم تعريف ميشود و اگر مردم و سرمايه اجتماعي اصلاحطلبان از اين جريان حمايت نکنند اصلاحطلبان نميتوانند آنطور که بايد به کنش سياسي بپردازند. نمونه واضح و دقيق اين مساله را ميتوان در مقايسه دو انتخابات ارديبهشت 96 و اسفند 98 مشاهده کرد که در اولي حمايت بالاي مردم روحاني را به رياستجمهوري و اصلاحطلبان را به شوراي شهر فرستاد و در دومي عدم مشارکت مردم در انتخابات باعث دستيابي ساده اصولگرايان به کرسيهاي خانه ملت شد. از اين رو اصلاحطلبان هر برنامه و مانيفستي براي انتخابات 1400 داشته باشند بايد نقش مردم را در آن جدي بگيرند و ابتدا به حل و پيگيري مطالبات پايگاه راي خود بپردازند و سپس به نحوه و چگونگي حضور در انتخابات فکر کنند. هر چند که تا 1400 زمان زيادي باقي است و ميتوان به بازيابي سرمايه اجتماعي و کانديداهايي مطلوب رسيد.
اسامي کانديداها گمانهزني است
يک عضو ارشد مجمع روحانيون مبارز پيرامون حرف و حديثهاي مطرح درباره چگونگي حضور اصلاحطلبان در انتخابات سال آينده رياستجمهوري اظهار کرد: اصلاحطلبان تا به امروز هيچ تصميمي درباره انتخابات رياستجمهوري 1400 اتخاذ نکردند. مجيد انصاري گفت: جريانات، احزاب و گروههاي اصلاحطلب و شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلب و شخص رئيس دولت اصلاحات بحثي درباره انتخابات رياستجمهوري سال 1400 به طور خاص نداشتهاند. وي تاکيد کرد: ورود به مباحث انتخاباتي در مقطع فعلي زود است و کشور مسائل اولويتدار ديگري از جمله حوزه اقتصاد و مسائل معيشتي مردم دارد که بايد براي حل آنها به فکر چاره بود. از اين روي، دوستان بهتر است از ورود به مباحث انتخاباتي در مقطع فعلي حذر کنند. عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره اينکه آيا اصلاحطلبان براي انتخابات 1400 گزينهاي را معرفي خواهند کرد يا به مانند انتخابات مجلس فعاليت مشهودي نخواهند داشت، تصريح کرد: فعلا درباره انتخابات نه حرف زديم نه تصميمي گرفتيم؛ از اين روي، نميتوان الان درباره شرايط انتخابات 1400 قضاوت کنيم. پس بايد در موقعيت زماني مخصوص در اين باره تصميمگيري کرد.
فعلا اصلاحطلبان کانديدايي ندارند
يک فعال سياسي اصلاحطلب درباره دليل شکست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس يازدهم، عملکرد دولت در ضربه به پايگاه اجتماعي اصلاحطلبان را بيتاثير ندانست و گفت: اصلاحطلبان زيادي هم در اين انتخابات ثبتنام نکرده و کساني هم که ثبتنام کردند، ردصلاحيت شدند. ايسنا نوشت؛ حجتالاسلام ناصر قوامي بيان کرد: 130- 140 نفر به نام اصلاحطلبان وارد مجلس دهم شدند ولي حاضر نشدند در مجلس همراه اصلاحطلبان باشند. پايگاه راي اصلاحطلبان همچنين به دليل عملکرد فراکسيون اميد آسيب ديد و نتيجه همه اين عوامل، استقبال سرد اين پايگاه از انتخابات مجلس يازدهم شد. در ادامه چنين ابراز عقيده کرد: روحاني اصلاحطلب نبود ولي اصلاحطلبان از وي حمايت کردند و با اين کار پايگاه اجتماعي خود را به حراج گذاشتند. مردم هم يادشان نرفته است در سال 94 به افرادي راي دادند ولي آنها عملکرد موفقي در مجلس دهم نداشتند. قوامي افزود: با اين حال اگر اصلاحطلبان در انتخابات رياستجمهوري پايگاه خود را به حراج نگذارند، ميتوانند اين پايگاه را به پاي صندوق راي بياورند. اگر اصلاحطلبان در انتخابات 1400 از فردي غيراصلاحطلب حمايت کنند، اشتباه بزرگي مرتکب شده و بيشتر آبروي خود را ميبرند. اين نماينده پيشين درباره نامزدهاي احتمالي اصلاحطلبان براي انتخابات رياستجمهوري اظهار کرد: اصلاحطلبان درجه يک مثل مصطفي تاجزاده، عبدا... نوري، رئيس دولت اصلاحات و محمدرضا خاتمي که اگر نامزد انتخابات هم شوند، ردصلاحيت ميشوند. افرادي مثل جهانگيري، پزشکيان و عارف هم که امتحان خود را پس دادهاند و فعلا اصلاحطلبان فردي در قد و قواره رياستجمهوري ندارند.