
باتلاق کرونا ترامپ را زمینگیر خواهد کرد؟
برخی تحلیلگران معتقدند که ترامپ هنوز تحمل پذیرش شکست در انتخابات را ندارد! او در انتخابات میاندورهای کنگره( سال 2018) نیز نظرسنجیهایی که حکایت از پیروزی دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا داشت را نظرسازی میخواند و تاکید داشت که جمهوریخواهان بار دیگر اکثریت کنگره را در دست خواهند داشت. اما این اتفاق در نهایت رخ نداد! سوال اصلی اینجاست که آیا ترامپ میتواند اختلاف آرای خود و بایدن را در فاصله کمتر از 5 ماه باقیمانده تا انتخابات جبران کند. البته در این میان عواملی مانند شیوه برگزاری مناظرهها و سخنان دو نامزد در کمپینهای انتخاباتی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه تعیینکننده خواهد بود اما به نظر میرسد رئیس جمهور آمریکا، شانس بسیار اندکی برای پیروزی بر بایدن دارد!
به گزارش روز نو ، مهمترین عاملی که خوشبینی ابتدایی طرفداران ترامپ در خصوص تکرار نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 را از بین برده است، مربوط به استمرار شیوع ویروس کرونا در آمریکاست. اگرچه ترامپ معتقد بود که کرونا به زودی از بین خواهد رفت و دیگر باز نمیگردد، اما پیشبینیها حاکی از آن است که این ویروس تا ماه اکتبر( یکماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا)، 180 هزار نفر قربانی در آمریکا خواهد گرفت.
همین مسئله تعداد "آرای سلبی" علیه ترامپ را در انتخابات افزایش خواهد داد. "آرای سلبی" به آرایی اطلاق میشود که نه بر اساس شایستگی یک نامزد یا علاقه شهروندان به او، بلکه به دلیل ترس آنها از نامزد رقیب به وی داده میشود. به نظر میرسد در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری امسال در آمریکا، "آرای سلبی" نقش بسزایی
در تعیین رئیس جمهور این کشور داشته باشد. بسیاری از شرکتکنندگان در انتخابات، نسبت به بایدن نیز دید مثبتی ندارند اما از ترس انتخاب مجدد ترامپ، قصد دارند آرای خود به سبد حزب دموکرات واریز کنند. از سوی دیگر بایدن با تاکید بر موضوعاتی مانند "بیمههای درمانی" و " احیای اوباماکر"، سعی دارد آرای افراد مستقل و خصوصا سالمندان را در سبد رای دموکراتها به گردش درآورد.
هفته گذشته، برخی تحلیلگران در آمریکا اعلام کرده بودند که شانس پیروزی بایدن بر ترامپ در حال حاضر، 86 درصد است. با این حال به نظر میرسد پس از انتشار نظرسنجیهای عمومی و ایالتی اخیر (که در اکثر آنها میزان برتری بایدن بر ترامپ بیشتر شده است)، شانس پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات به 10 درصد کاهش پیدا کرده است.
مروری بر آخرین نظرسنجیهای صورت گرفته در آمریکا، به خوبی نشان میدهد که ترامپ وضعیت خوبی در مقابل رقیب دموکرات خود ندارد. نظرسنجی مشترک CNBC / Change Research نشان داده است که بایدن در ایالاتی مانند فلوریدا، آریزونا، میشیگان، ویسکانسین، پنسیلوانیا و کارولینای شمالی از ترامپ پیشی گرفته است. این در حالیست که اگر بایدن تنها در سه ایالت ( از ایالات نامبرده) در مقابل ترامپ پیروز شود، رئیس جمهور بعدی آمریکا خواهد بود.
پررنگترین مسئله در نظرسنجیهای اخیر، مربوط به ایالت کلیدی و بسیار حساس فلوریدا میباشدجایی که در آن وی با هفت درصد (50 به 43 درصد) از ترامپ پیشی گرفته است.پیروزی یا شکست ترامپ در فلوریدا، نقش بسزایی در پیروزی یا شکست نهایی وی در انتخابات ریاست جمهوری امسال ایفا خواهد کرد. او در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 میلادی نیز با پیروزی در این ایالت، توانست هیلاری کلینتون را شکست داده و راهی کاخ سفید شود.
شبکه سی ان ان در تحلیل خود در خصوص آخرین نظرسنجیهای صورت گرفته عمومی و ایالتی در آمریکا مینویسد:
"در نظرسنجیها نتیجه میگیریم که رای دهندگان ایالتهای مهم و تعیینکننده، نه تنها از عملکرد ترامپ راضی نیستند، بلکه به طور روزافزون بایدن و دموکراتها را به ترامپ و جمهوری خواهان ترجیح میدهند.آنها انتظار دارند. دموکراتها با حضور در کاخ سفید، معضلات اساسی آنها را حل کنند."
سوال اصلی اینجاست که آیا با همه این اوصاف، ترامپ موفق به بازگرداندن صحنه بازی به سود خود و جمهوریخواهان خواهد شد؟