
اگر FATF اجرا میشد، اختلاس صورت نمیگرفت
پزشکیان با اشاره به روند تصمیمگیری در کشور گفت: ما الان در بحث پزشکی بحث Evidence Based Medicine داریم، چگونه وقتی دارید برای بیمار یک نسخه مینویسید، باید بهترین نسخه را بنویسید. اینکه من دکتر و متخصصم و ۳۰ سال سابقهدارم، همه اینها به کنار، اویدنس میگوید اگر الان این کار را بکنی بهتر از آن کاری است که تو کردی. من باید به آن سر خمکنم نه به اینکه تجربه ۳۰ ساله دارم. اگر ما بتوانیم این نگاه را در جامعه ایجاد کنیم اصلاً نمیتواند دعوایی وجود داشته باشد. من نمیفهمم این اصولگراها چه میگویند. حرف حق را نه میآورند نه میپذیرند. حرف حق اویدنس دارد. هرکس بهزور میخواهد حرف دروغ و غلط را غالب کند، ظالم است. آنهایی که مملکت را به اینجا رساندهاند، ظلم کردهاند. حرف دروغ و غیر کارشناسی را آورده و غالب این مملکت کردهاند. آخر مملکت را اینگونه اداره نمیکنند. بعد اسم اسلام، دین و اصول یا اصلاح روی آن گذاشتهاند. اگر ما راه درست را میرفتیم به اینجا نمیرسیدیم که رسیدیم. اینکه حالا آنها بخواهند یا نخواهند رأی دهند، خب ما خودمان را عرضه کردهایم. خوششان میآید بپذیرند و خوششان هم نمیآید نپذیرند. اصلاً اگر من به دنبال جایی باشم که بخواهم به آن برسم، جایی است که بتوانیم باهم مملکتمان را درست کنیم. من برسم و بگویم حاضرم بر اساس اویدنس بروم و حاضرم دنبال این آدم راه بیافتم. این آدم اگر فردا نرود من قبولش نمیکنم، اینطور نیست. من هر کاری بر اساس اویدنس بکند خواهم پذیرفت. هر کاری بر اساس اویدنس نکند نخواهم پذیرفت. هرکس هم که میخواهد باشد.
تفویض اختیارات به استانها و لزوم پاسخگو کردن افراد
به گزارش روز نو :پزشکیان از تصمیم و برنامهاش مبنی بر تفویض اختیار بیشتر به استانها خبر داد و گفت: به نظرم مملکت درست نخواهد شد مگر اینکه اختیارات بیشتری به استانها تفویض شود. مشابه ساختاری که در کشور ما وجود دارد در هیچ جای دنیا نیست. وی بابیان این ادعا که «ما نه اسلامی کار میکنیم و نه علمی، کارمان نه شبیه پیامبر (ص) است و نه شبیه کشورهای موفق» گفت: اگر بعضی اختیارات به استانها واگذار شود گشایش بیشتری در کار مردم صورت میگیرد. فرض کنید به آذربایجان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و سایر شهرهای مرزی اختیارات اقتصادی بیشتری میدادیم. دستکم میتوان گفت که در تأمین بسیاری از موارد مثل غذا، دارو و نهادههای دامی و کشاورزی مشکلی نداشتند. این نماینده یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در خصوص اختیارات ریاست جمهوری گفت: در ایران معمولاً مسئولان اختیار تام ندارند به همین خاطر مسئولان همیشه از نشدنها حرف میزنند. به همین خاطر به نظر ما میرسد که همه دارند از زیر کار درمی روند. قوه قضاییه میگوید ما وظایف خود را انجام دادیم اما فلان اتفاق نیفتاد. مجلس میگوید که قانون نوشتیم و نظارت کردیم اما فلان اتفاق نیفتاد و دولت هم به همین ترتیب.
سیاست خارجی در نظر پزشکیان
مسعود پزشکیان در خصوص برنامهاش برای سیاست خارجی گفت: به نظرم مسائل خارجی عرصه چانهزنی است. نمیتوانیم بگوییم باید اینگونه باشد یا نباشد. سیاست خارجی معامله است. درعینحال موضع من در سیاست خارجی موضع رهبری است. همزمان به حرف حضرت علی (ع) اعتقاددارم که صلحی که دشمنت تو را به آن دعوت کند را باید پذیرفت. درعینحال در دوران پس اصلح باید مواظب دشمن باشیم. اگر رهبری بگوید مذاکره نمیکنیم من حرف ایشان را اجرا میکنم. معتقدم که مملکت باید توسط یک نفر اداره شود چراکه برآیند نیروهای متقابل مساوی عدم تحرک است. نماینده مردم تبریز در مجلس یازدهم در خصوص سند همکاری ایران و چین گفت: سیاست معامله با شرق سیاستی درست است. آمریکا و اسرائیل هم از این موضوع ناراحت هستند. من نمیدانم چرا این سند غیر شفاف است اما به نظرم میرسد که مصلحت این بوده است، اعتقاددارم که در شرایطی که افشای بعضی مسائل باعث سو استفاده دشمنان شود میتوانیم شفاف نباشیم. پزشکیان در خصوص برجام اظهار کرد: دولت دوازدهم بر اساس همه منویات رهبری پیش رفت اما نه کاملاً.
لزوم پذیرش FATF
نماینده مردم تبریز در مجلس یازدهم در خصوص شعار «لغو همه تحریمها و بازگشت به همه تعهدات» گفت: به نظرم این شعار عملی نیست. چراکه آمریکا به منابع کشورهای دنیا نیاز دارد؛ درعینحال اگر شعار فوق برای رهبری است باید آن را انجام دهیم. من در مورد برجام نظری ندارم اما FATF را قبول دارم. اگر ما FATF را بپذیریم و با کشورهای منطقه تعامل کنیم آمریکا نمیتواند ما را تحریم کند. چراکه دیگر یک کشور نیستیم چندین کشوریم.پزشکیان از ارتباط ایران با کره جنوبی انتقاد کرد و گفت: ما با کره جنوبی تعامل نداشتیم. برای آنها بازار فراهم کردیم. بازارهای ایران سرشار از اجناس کرهای است. درعینحال کرهایها پول ما را برنمیگردانند.
منبع:ستاره صبح