
رئيسي، رئيس اصولگرايان ميشود؟
اصولگرایان سرمست و شاد از پیروزی در انتخابات مجلس و با استفاده از شرایط فعلی جامعه درصدند پس از بهارستان در گام دوم به فتح پاستور بپردازند. در این راه نیز از همه قوا و ظرفیتهای خود بهره میبرند. از طرفی نیز اگر جریان مقابل با مشکل ردصلاحیت کاندیداهای مدنظرش روبهرو است آنها اصلا به این مساله فکر نمیکنند چون میدانند بدون هیچ دغدغهای تایید صلاحیت خواهند شد. از این رو شاید بتوان تنها دغدغه و دلمشغولی اصولگرایان را بحث کاندیدای اجماعی و وحدت بخش قلمداد کرد؛ جایی که آنها همه امید خود را به ورود آیتا... رئیسی به انتخابات بستهاند. در این راستا هر چند گفته میشود رئیس دستگاه به صحنه انتخابات ورود نخواهد کرد اما برخی اخبار حمایت دیگری دارد. منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان میگوید: «شواهدی وجود دارد که احتمال آمدن آقای رئیسی را قوت میبخشد. منتها ما نمیتوانیم به طور قاطع بگوییم که ایشان برای انتخابات میآیند یا نمیآیند» همین نکته باعث شده برخی به اجماع اصولگرایان پس از رئیسی هم فکر کنند که آن زمان پر از سوال میشود.
کاندیداهایی برای اجماع
به گزارش روز نو :هر چه اصلاحطلبان و مستقلین درخصوص انتخابات پیشرو با ابهامات متعددی مواجهند در جهت مقابل اصولگرایان ماههاست که با فراغبال به فعالیتهای انتخاباتی خود میپردازند و گام به گام در حال پیشروی هستند. عملکرد دولت و شرایط جامعه نیز باعث شده در اردوگاه اصولگرایان هر آنکس که فکر میکند درصدی از اقبال عمومی را پشت خود دارد، احساس تکلیف کرده و اعلام کاندیداتوری کند. نگاهی به صف عریض و طویل کاندیداهای اصولگرا از چهرههای مطرح گرفته تا برخی چهرههای کمترشناخته یا ناشناخته موید این امر است که گویا اصولگرایان میخواهند انتخابات را میان خود برگزار کنند. اگر نه این حجم از کاندیداها که همه نیز خود را واجد صلاحیت میدانند کمی غیرمعمول مینماید. این نکته همان معضل و پاشنه آشیل همیشگی اصولگرایان و حلقه گمشده این جریان یعنی «وحدت» است که انتخابات زیادی را بر پایه عدموحدت به جریان مقابل واگذار کردهاند. تا جایی که برای رسیدن به وحدت، شورایش را هم تشکیل دادهاند اما این شورا نیز هنوز نتوانسته اصولگرایان را به وحدت و اجماع برساند. هر چند آنها از اجماع و کار تشکیلاتی هم چندان خاطره خوشی ندارند. در انتخابات ریاستجمهوری سال 96 با هزار امید و آرزو جمنا را تشکیل دادند و قرار شد با محوریت این تشکل وارد انتخابات شوند اما در آخر دیدیم همه کاندیداهای اصولگرا به صورت مستقل وارد انتخابات شدند و از جمنا جز اسمی باقی نماند. لذا آنچه مسلم و مورد تایید بسیاری از سیاسیون است اینکه تن دادن به وحدت و اجماع در اصلاحطلبان بیش از اصولگرایان است و آنها هر کدام خود را یک پادشاه در قلمرو جریانی خود میدانند و خیلی سخت حاضر به کنارهگیری به نفع یکدیگر میشوند. از همین رو است که هنوز مشخص نیست کاندیدای اجماعی اصولگرایان کیست و از آن مهمتر چه تضمینی وجود دارد که سایر چهرهها در دقایق پایانی در انتخابات حضور نیابند. با این حال در انتخابات پیشرو وضعیت اصولگرایان کمی بهتر از گذشته است و حداقل همه بر آمدن یک نفر یعنی آیتا... رئیسی هم نظرند. اما پرسش اینجاست که اگر رئیسی قصد ماندن در دستگاه قضا را داشته باشد و در انتخابات حضور پیدا نکند، که از ظواهر امر اینگونه برمیآید، اجماع اصولگرایان روی کدام چهره خواهد بود؟ قالیباف، جلیلی، محسن رضایی یا لاریجانی؟ در نتیجه هر چقدر وحدت و اجماع اصولگرایان روی رئیسی پررنگ است در سایر چهرهها با حرف و حدیثهای بسیاری مواجهیم. باید دید اصولگرایان در این خصوص چه رویکردی اتخاذ خواهند کرد؛ با کاندیدای واحد حاضر میشوند یا طبق سنوات گذشته با چند کاندیدا حضور خواهند یافت.
باید به دنبال برنامه بود
یک فعال سیاسی اصولگرا درباره انتخابات ریاستجمهوری اظهار داشت: نقیصه مهمی که در انتخاباتهای ریاستجمهوری وجود دارد این است که معمولا همه به دنبال پدیده شدن هستند و میخواهند در آن فضای پدیده شدن موفق شوند و رأی بیاورند. در حالی که مردم به ویژه نخبگان جامعه باید براساس برنامه به کسی یا حزبی رأی بدهند. از این رو تاکید مقام معظم رهبری بر این مساله است که کاندیداها برنامه داشته باشند. خبر آنلاین نوشت، منوچهر متکی در خصوص وحدت اصولگرایان گفت: در جریان اصولگرایی، مجموعه شورای وحدت، شورای ائتلاف و جبهه پایداری وجود دارد که در عین حال ممکن است ظرفیتهای دیگری، چه با نام و چه بینام وجود داشته باشند. اما آنچه بر آن تاکید داریم همگرایی این مجموعهها در انتخابات است. مراد و هدف محوری از همگرایی نیز رسیدن به نامزد واحد است. همه بر این باورند که ورود به صحنه انتخابات با کاندیداهای متعدد، شانس موفقیت اصولگرایان در انتخابات پیشرو را تضعیف میکند. سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان افزود: شورای وحدت ضمن اینکه از این همگرایی و همافزایی استقبال میکند اما درعین حال معتقد است یکی شدن، نیازمند دو اراده است. نخست، اراده سیاسی و دیگری اراده عملی است. شورای وحدت و شورای ائتلاف، اراده سیاسیشان را با شدت و ضعف برای ایجاد این همگرایی نشان دادهاند اما برای تحقق این همگرایی، نیازمند اراده عملی است. وی درخصوص گزینههای اصولگرایان برای انتخابات پیشرو بیان کرد: ما قبلا یکبار در این باره بحث و مروری درباره فضای موجود انجام دادیم و در آنجا به اتفاق، گزینه نخست خود را آقای رئیسی اعلام کردیم، بنابراین رئیسی گزینه نخست شورای وحدت است البته به شرطی که بیایند. تصمیم جلسه اخیر اینگونه شد که ما گفتوگو با سایر نامزدها را نیز آغاز کنیم. درواقع هدف از این گفتوگو این است که در شرایط ویژه، اگر آقای رئیسی نیایند ما بتوانیم به نامزد اصلح برسیم. این اتفاق رخ نمیدهد مگر از طریق گفتوگو و مذاکراتی که صورت میگیرد. متکی عنوان کرد: در عین حال شواهدی وجود دارد که احتمال آمدن آقای رئیسی را قوت میبخشد. منتهی ما نمیتوانیم به طور قاطع بگوییم ایشان برای انتخابات میآیند یا نمیآیند. بنابراین در این باره بحثهایی مطرح میشود. برخی بر این باورند که بهتر است آقای رئیسی برای انتخابات نیایند. به بیان دیگر برخی میگویند بهتر است آقای رئیسی نیاید، به این علت که خودشان نامزد معینی را مدنظر دارند. سخنگوی شورای وحدت در خصوص احتمال رایآوری رئیسی تصریح کرد: ما یقین داریم که اگر آقای رئیسی وارد عرصه انتخابات شوند با توجه به یکپارچگی قوی و جامعی که آقای رئیسی، هم در بین سیاسیون ارزشی و انقلابی و هم در بدنه جامعه دارند رأی میآورند. پس از اقداماتی که آقای رئیسی در قوه قضائیه انجام داده در بدنه جامعه، بارقههایی از امید مشاهده میشود.
منبع:آرمان ملی