به روز شده در: ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
کد خبر: ۴۹۱۲۰۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۰

«سد دفاعی یاران سابق» مانع شهردار ‌شدن زاکانی!

روزنو :اگر مجلسیان حاضر به تایید حکم زاکانی نشوند، چه آینده‌ای در انتظار اوست؟ آیا به مجلس باز می‌گردد یا بواسطه انصرافش از انتخابات ریاست جمهوری در حمایت از رئیسی به یک کرسی خوب در پاستور خواهد رسید.

«سد دفاعی یاران سابق» مانع شهردار ‌شدن زاکانی!

روز نو :«قانون اشتباه است» همین سه کلمه کافی بود تا برخی از اکنون پیش بینی کنند که شورای شهر ششم چگونه در طی 4 سال به توجیه اقداماتش می‌پردازد. بدون شک ایراد به قانون برای نیل به هدف خطر بزرگی است که باید از آن ممانعت کرد. حضور هر عضو شورای شهر که اکنون به بهشت راه پیدا کردند، بر اساس قانون بوده یعنی مراحلی را طی کردند تا به کرسی شورای شهر پایتخت رسیدند پس قابل پذیرش نیست برای به کرسی نشاندن شهردار مورد علاقه خودشان یعنی زاکانی، قانون را اشتباه بخوانند. ماجرا از زمانی آغاز شد که در کمال ناباوری بسیاری از افراد، علیرضا زاکانی که سابقه‌اش هیچ نشانی از فعالیت در حوزه شهری نداشت، به عنوان شهردار انتخاب شد و اکنون منتظر است که نمایندگان مجلس یازدهم استعفای او را تایید کنند. در روز بررسی برنامه‌ها و شرایط زاکانی در شورای شهر ششم بود که ناصر امانی از اعضای این شورا با تاکید بر این که مدرک تحصیلی زاکانی مناسب شهردار شدن نیست، از اعضای شورای شهر درخواست کرد که رای گیری برای انتخاب شهردار آینده تهران را به تعویق بیندازند. وی گفت:« بنا را بر این بگذاریم که در این شورا هیچ مصوبه‌ای خارج از چارچوب قوانین بالادستی تصویب نکنیم. باید هرگونه شک و شبهه را در مهمترین و استراتژیک‌ترین تصمیم خود از خودمان دور کنیم.» تشکری هم پس از امانی به مدرک تحصیلی زاکانی ایراد وارد کرد. البته مدرک تحصیلی زاکانی تنها دلیل انتقاد به انتخاب او به عنوان شهردار نبود، چرا در بندی از آيين‌ نامه اجرايي شرايط احراز تصدي سمت شهردار آمده است که فرد مورد نظر برای تصدی شهرداری باید نه سال سابقه مديريت ارشد براي شهرداري هاي شهرهاي با جمعيت بيش از يك ميليون نفر داشته باشد اما زاکانی فاقد این ویژگی است و سمت مربوط به مدیریت شهری در پرونده ندارد. پس از این انتقادات و طرح ایرادات قانونی بود که پرویز سروری وظیفه خودش دانست در صداوسیما به توجیه غیرمرتبط بودن مدرک تحصیلی زاکانی با شهردار شدنش بپردازد و اینگونه قانون را به زیر سوال ببرد: «قانون اشتباه است! و با مذاکره با مجلس و وزارت کشور درصددیم مدرک پزشکی هسته‌ای هم جزو رشته‌های مرتبط با مدیریت شهری قراردهند زیرا سلامت جامعه هم مهم است.» پس از این اظهارات بود که بسیاری این سوال را مطرح کردند چرا در شرایطی که کشور با مشکلات زیادی درگیر است باید برای حضور یک اصولگرا در شهرداری به تغییر قانون پرداخته شود و ادعا عدالت طلبی داشت! از سوی دیگر بر اساس آنچه فرارو نوشته است:« سازمان بازرسی کل کشور در نامه‌ای خطاب به مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران تاکید کرده است که انتخاب شهردار تهران باید بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه از جمله مدرک تحصیلی و سابقه مدیریت مرتبط انجام شود. در این نامه که به تازگی و پس از رای اعضای شورای شهر به علیرضا زاکانی خطاب به مهدی چمران نوشته و ارسال شده به صراحت عنوان شده است که ضوابط و مقررات مربوط به انتخاب شهرداران از جمله آیین نامه اجرائی شرایط احراز سمت شهردار مصوب ۴ دی ماه سال ۱۳۹۷ از نظر ارتباط مدرک تحصیلی و سابقه مدیریتی باید مدنظر گیرد.»

اگر چنین باشد تلاش سروری فایده نخواهد داشت همفکران رسایی در صف معترضان

نکته قابل توجه این است که یکی از همفکران زاکانی در این روزها به معترض درجه یک انتخاب او به عنوان شهردار تبدیل شده است. حمید رسایی چهره شناخته شده دلواپسان اصولگرا انتخاب زاکانی را غیرقانونی می‌خواند و با متنهایی که در کانال تلگرامی‌اش منتشر میکند، از شکاف عمیق ایجاد شده در جریان اصولگرایی پس از رسیدن به قدرت خبر می‌دهد. او با تیتر« با حیثیت مجلس انقلابی بازی نکنید!» نوشت: « درست یازده روز قبل، رحمانی فضلی، وزیر کشور روحانی به دلیل عدم اجرای مفاد قانونی شرایط انتصاب شهرداران، از نمایندگان مجلس کارت زرد گرفته است و حالا برخی اعضای دور جدید شورای شهر تهران یکی از نمایندگان مجلس را بدون داشتن شرایط قانونی و مدرک مرتبط به عنوان شهردار تهران انتخاب کرده‌اند! کم‌توجهی اعضای شورای شهر و زاکانی که مسئولیت شهرداری تهران را پذیرفته به افکار عمومی و الزامات رعایت قانون، ضربه به امید مردم است. علاوه بر همه اینها بی‌توجهی به نهی رهبر معظم انقلاب مبنی بر تمرکز نمایندگان بر انجام وظیفه مهم نمایندگی و کوچ نکردن به سمت مسئولیت‌های اجرائی و به نوعی بازی با حیثیت مجلسی است که رهبر انقلاب آن را به صفت #انقلابی مزین کرده‌اند.» قبل از آن هم با هشتک‌های « #شهرداری‌تهران، #نه‌به‌قبیله‌گرایی و #نه‌به‌باندبازی» نوشت:« داستان‏ از این قرار است: اگر عضو یک سامانه و حلقه خاص باشی، قانون نادیده گرفته می‌شود حتی اصلاح می‌شود تا بی‌ربط، ربط پیدا کند؛ بالاتر از آن، تعریف و تمجید‌های غیرمستند و غیرعلنی جای آن را می‌گیرد.» در واکنش به ادعای سروری مبنی بر تغییر قانون هم نوشته بود:« جناب! با این استدلال نازل، لطفا برای اصلاح اشتباهی که در قانون صورت گرفته، در کنار رشته‌های مرتبط با سلامت مثل پزشکی هسته‌ای، دیگر رشته‌ها مثل نقاشی، گرافیک و... را هم اضافه کنید. بالاخره شهر همانطور که به سلامت نیاز دارد به زیباسازی هم نیاز دارد وتقریبا تمام دیوارها و میادین شهر، باید توسط طراحان گرافیست زیباسازی شود، با این استدلال شما چرا آنها شهردار نشوند؟! آقایان #فسادسیاسی از همین جا شروع می‌شود که ما برای قبیله، باند و جناح خودمان، اینطور با قوانین بازی کنیم. این نه اصولگرایی، انقلابی‌گری، ولایتمداری که در یک کلام باندبازی است و #باندبازیبی‌برکتاست. تغییر این آیین‌نامه در دولت به نفع شهرداری زاکانی، اولین آزمون دولت در راه مبارزه بافساد است.» دیروز صادق زیبا کلام در توئیتی نوشت: انتظار می‌رفت که با آمدن تندروها به عقب برویم. اما انتخاب( اگر نگفته باشیم انتصاب) جناب دکتر علیرضا زاکانی به سمت شهردار پایتخت حتی اصولگرایان میانه‌رو را هم مات و مبهوت کرد.

استعفا برای ورود به بهشت

عضو هیأت رئیسه مجلس از تقدیم استعفای علیرضا زاکانی نماینده قم به هیأت رئیسه مجلس خبر داد. حسینعلی حاجی دلیگانی افزود: طبق شنیده‌ها پس از اینکه اعضای شورای شهر تهران رسما زاکانی را به عنوان شهردار انتخاب کردند، وی تقاضای استعفایش را تقدیم رئیس مجلس کرده است. عضو هیأت رئیسه مجلس با اشاره به ماده 91 آیین‌نامه داخلی مجلس ، عنوان کرد: نماینده‌ای که می‌خواهد استعفا دهد، باید تقاضای استعفا خود را به صورت مدلل نوشته و تقدیم رئیس مجلس کند. حاجی‌دلیگانی ادامه داد:رئیس مجلس استعفا نامه نماینده را در اولین جلسه علنی بدون قرائت متن اعلام کرده و رسیدگی به آن در دستورکار جلسات علنی هفته آینده قرار می‌گیرد.

بازگشت به مجلس یا حضور در دولت

اگر مجلسیان حاضر به تایید حکم زاکانی نشوند، چه آینده‌ای در انتظار اوست؟ آیا به مجلس باز می‌گردد یا بواسطه انصرافش از انتخابات ریاست جمهوری در حمایت از رئیسی به یک کرسی خوب در پاستور خواهد رسید. زاکانی چند روز پیش گفته بود: وزارت رفاه، وزارت بهداشت و دفتر رئیس‌جمهور به او پیشنهاد شده است.

تصویر روز
خبر های روز