به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۵۱۴۸۴۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۰

افزایش قیمت بلیت اتوبوس در تهران

اعضای شورای شهر تهران با افزایش ۲۵ تا ۳۵ درصدی نرخ بلیت اتوبوس در سال ۱۴۰۱ موافقت کردند.
روزنو :

 

 

اعضای شورای شهر تهران در ادامه بررسی لایحه نرخ کرایه و بلیت وسایل حمل و نقل عمومی به بررسی قیمت بلیت اتوبوس پرداختند و تشکری هاشمی گفت: تخفیفایی که برای مترو برای اقشار مختلف در نظر گرفتیم برای اتوبوس هم در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه طبق بررسی های انجام شده متوسط افزایش نرخ بلیت بخش خصوصی و عمومی در اتوبوسرانی ۲۵ درصد در نظر گفته شده است، ادامه داد: البته در برخی خطوط مبلغ کرایه نامتناسب بود که به آن ها اجازه داده شده است تا سقف حداکثر ۳۵ درصد افزایش کرایه داشته باشند و از آنجایی که در برخی خطوط افزایش ۲۵ درصدی لحاظ نمی شود به طور میانگین اعلام می کنیم که ۲۵ درصد بلیت اتوبوس افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه در تبصره های این لایحه دیده شده است که نرخ کرایه ناوگان مینی بوس نیز ۱.۲ برابر خطوط اتوبوس باشد، گفت: همچنین کرایه اتوبوس های دربستی نسبت به سال جاری ۳۵ درصد افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه اتوبوس معلولان، جانبازان و... رایگان پیش بینی شده است، گفت: در این لایحه قید کردیم که در صورتی که اتوبوسرانی بتواند تجهیزات لازم را تأمین کند می تواند مشابه مترو از بلیت تک سفره استفاده کند.

به گزارش ایسنا، با رأی اعضای شورای شهر تمامی این پیشنهادات تصویب شد.

در ادامه همچنین تشکری هاشمی گفت: در یکی از تبصره ها آمده است در صورتی که شهرداری بتواند اتوبوس پاک در ناوگان استفاده کند، مبلغ کرایه دو برابر می شود چرا که ناوگان برقی به لحاظ قیمت دو برابر ناوگان معمولی هستند و سرمایه گذاران باید برای سرمایه گذاری رغبت داشته باشند.

اقراریان در واکنش به این تبصره گفت: افزایش دوبرابری کرایه در خطوط معنا ندارد چرا که اگر همه اتوبوس ها پاک بودند و فردی نخواست سوار شود و کرایه بیشتر بدهد چکار کند؟

وی ادامه داد: می‌دانیم شهرداری مشکلاتی دارد؛ اما راه حل آن دریافت مطالبات از دولت است نه فشار به مردم و نباید شورا این اشتباه یعنی فشار به مردم را انجام دهد.

مظفر دیگر عضو شورای شهر تهران نیز گفت: درست است که بخش خصوصی برای فعالیت اش باید توجیه اقتصادی داشته باشد اما می توان راه های بهتر از فشار به مردم پیدا کرد.

آقامیری عضو شورای شهر تهران همچنین با بیان اینکه هزینه های اتوبوس باید تأمین شود و متأسفانه بخش خصوصی به دلیل مشکلات در تعمیر و نگهداشت رغبتی به فعالیت ندارد، گفت: باید تعادل را در مورد نرخ کرایه نگه داریم تا هم اتوبوسرانی هزینه هایش تأمین شود و هم به مردم فشار نیاید و باید مشوق هایی در نظر بگیریم.

وی با بیان اینکه افزایش ۵۰ درصدی نرخ کرایه در روزهای پنجشنبه و جمعه سبب افزایش رغبت رانندگان می شود، گفت: اگر کرایه اتوبوس در روزهای پنجشنبه و جمعه اصلاح نشود رانندگان به سر خط نمی آیند و خانواده ها مجبورند چندین برابر کرایه را هزینه سایر وسایل کنند.

مهدی چمران رییس شورای شهر تهران نیز در واکنش به این تبصره گفت: مشکل اتوبوسرانی با دو برابر یا سه برابر شدن کرایه حل نمی شود، اما این مسئله پارادوکسی را در جامعه ایجاد می کند به همین دلیل پیشنهاد می شود این بند مسکوت بماند تا در مورد آن بیشتر بررسی کنیم.

تشکری هاشمی در ادامه افزود: در تبصره ای دیگر افزایش نرخ کرایه در سرویس شب پیش بینی شده و همچنین در مناسب های ملی و مذهبی و... شرکت واحد موظف است برابر دستور کتبی شهردار تهران و از محل اعتبارات در اختیار شهردار سرویس دهی کند.

وی افزود: نرخ اتوبوس های سرویس مدارس نیز همچون گذشته خواهد بود و ۲۵ درصد نیز افزایش خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، این پیشنهادات نیز تصویب شد.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز