به روز شده در: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۵۲۴۸۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
نمایندگان مجلس درباره ارسال اطلاعات نادرست به رئیس‌جمهور تذکر دادند

ابراز نگرانی از «حواریون بولتن‌ساز»

رئیس کمیسیون تحقیق مجلس از جمله این نمایندگان بود که صریحا عنوان کرد نگران است به رئیس‌جمهور اطلاعات غلط داده شود.
روزنو :

ابراز نگرانی از «حواریون بولتن‌ساز»

روزنو :طرح اصلاح یارانه‌ها یا همان جراحی اقتصادی که دولت سیزدهم پیش گرفته است نه تنها صدای مردم را درآورده، بلکه موجب انتقاد نمایندگان مجلس نیز شده است؛ همان‌ها که سال پیش در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی از او دعوت کرده بودند تا برای رفتن به پاستور کاندیدا شود. حالا اما وضعیت معیشتی مردم و روند جراحی اقتصادی به جایی رسیده که وزیر کار از ثبت دو میلیون تماس و بیش از یک‌میلیون اعتراض در سایت حمایت معیشتی بعد از تنها چهار روز از اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها خبر می‌دهد. با این حال، اعتراض برخی نمایندگان مجلس به شخص رئیس‌جمهور از جنس دیگری است و از ارائه اطلاعات غلط توسط اطرافیان به او و احتمال «بولتن‌سازی» برای دادن نشانی غلط به ابراهیم رئیسی می‌گویند.

کمیسیون تحقیق دیروز در مجلس صریحا گفت که نگران است درباره طرح اصلاح یارانه‌ها به رئیس‌جمهور اطلاعات غلط داده شود. این سخنان می‌تواند این معنا را داشته باشد که رئیسی به وسیله بولتن‌های ساختگی و آمارهای نادرستی که در دسترس او قرار می‌گیرد به درستی در جریان حواشی این طرح حذف یارانه‌ها قرار ندارد

رئیس کمیسیون تحقیق مجلس از جمله این نمایندگان بود که صریحا عنوان کرد نگران است به رئیس‌جمهور اطلاعات غلط داده شود.

علی‌اصغر خانی روز گذشته در مجلس خطاب به رئیس‌جمهور گفت: «جا داشت تا پیش از آغاز جراحی اقتصادی ایران به فکر چیدمانی قابل اعتماد متشکل از افراد متبحر و صاحب‌نظر در مباحث اقتصادی و همسو با سیاست‌‌های دولت را در تیم اقتصادی‌تان جانمایی می‌کردید و پس از آن به جراحی اقتصادی می‌پرداختید.»

او در ادامه نگرانی خود را اینگونه بیان کرد: «بیم آن داریم که حلقه مشاوران و گزارشگران پیرامونی شما آنچنان که باید و شاید به شما اطلاعات صحیح ندهند. قطعا کسب اطلاع میدانی از کف جامعه تا دل بازار منوط به مشاوران امین و گزارشگرانی واثق خارج از سیستم داخلی است و این موضوع را در دستور کار جدی خود قرار دهید تا اطلاعات لحظه‌ای جامعه از سوی افراد مورد وثوق به دستتان واصل شود.»

سخنان رئیس کمیسیون تحقیق مجلس می‌تواند این معنا را داشته باشد که رئیس‌جمهور به وسیله بولتن‌های ساختگی و آمارهای نادرستی که در دسترس او قرار می‌گیرد به درستی در جریان حواشی طرح اصلاح یارانه‌‌ها قرار ندارد و همین باعث تصمیم‌گیری‌های اشتباه شده است. خانی همچنین خطاب به رئیس‌جمهور گفت مردم حساس شده‌اند و از نمایندگان انتقاد دارند که چرا فلان چهره در میانه میدان دولت انقلابی خوش رقصی می‌کند.

نماینده تفت و میبد هم تذکری شفاهی به رئیسی داد و گفت‌: «از رئیس‌جمهوری می‌خواهم به آمارهایی که باعث شده یارانه بخشی از مردم قطع شود اعتماد نکند و به همه افرادی که یارانه ۴۵ هزار تومانی دریافت می‌کردند، یارانه جدید نیز پرداخت شود. چرا که قطع یارانه می‌تواند منجر به کاهش اعتماد عمومی به عنوان یک سرمایه ارزشمند شود.»

علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار با ابراز اطمینان از رئیس‌جمهور، ادامه داد: «اما آقای رئیس‌جمهور مواظب عواملی که در اتاق عمل کنار شما هستند باشید. خیلی از این افراد نفوذی‌های گذشته هستند.» او البته منظور خود از نفوذی‌های گذشته را به درستی توضیح نداد و مشخص نکرد این افراد از دولت قبل باقی مانده‌اند و یا افرادی هستند که از دوران احمدی‌نژاد در این دولت حضور دارند.

هزینه جراحی و صبر مردم

این البته همه نگرانی‌های مجلس از طرح اصلاح یارانه‌‌ها نیست و شیوه پرداخت یارانه‌ها نیز صدای مردم و نمایندگان را درآورده است؛ روز گذشته سلمان اسحاقی، نماینده قائنات گفت: «امروز در دورترین نقاط مرزی با بنده تماس می‌گیرند و می‌گویند که یارانه کالاهای اساسی را دریافت نکردند. قرار مجلس با دولت این نبود، مجلس تاکید داشت که قیمت کالاهای اساسی از شهریورماه سال ۱۴۰۰ نباید بیشتر شود که متاسفانه قیمت‌ها بیشتر شد.»

نماینده نیشابور هم به همراه ۲۸ نفر از نمایندگان در تذکر کتبی به وزیر اقتصاد خواستار کنترل قیمت کالاهای گران شده با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی شده‌اند.

به صورت دقیق نمی‌توان اثبات کرد که سخنان رئیس‌جمهور در مورد «اعتماد به خوداظهاری مردم» بر اساس تذکرات نمایندگان در مورد رسیدن «اطلاعات غلط» به او بوده یا شخص ابراهیم رئیسی به این نتیجه رسیده که فعلا باید در جراحی خود جانب احتیاط بیشتری را رعایت کند

حسین حق وردی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از اعتراض مردم درباره دهک‌بندی‌ها و تخصیص یارانه‌ها گفت و عنوان کرد: «دولت دقت کند که هزینه‌های سنگین دولت درباره جراحی اقتصادی و مبارزه با واسطه‌ها، دلالان و مافیای متعدد در کشور، صبر و حوصله مردم را لبریز نکند.»

رحمت الله نوروزی، نماینده علی آباد کتول نیز خطاب به ابراهیم رئیسی گفت: «یارانه مردم نه تنها افزایش پیدا نکرده، بلکه یارانه بازنشستگان اعم از کارگران و فرهنگیان شاغل در این چند روز حذف شده است. در این شرایط ۹۰ درصد یارانه‌بگیر هستند در حالی که اینگونه نیست و رویه‌‌ها باید اصلاح شود.»

سلمان ذاکر نماینده ارومیه هم از نابرابری در قطع یارانه‌‌ها گفت و عنوان کرد: «دولت نباید به هر بهانه‌ای یارانه و سهام مردم را قطع کند. بسیاری از افراد قبلا یارانه نمی‌گرفتند اما به دلیل گرانی‌‌های اخیر به یارانه احتیاج دارند پس دولت تبعیضی قائل نشود و موضوع یارانه‌‌ها را ساماندهی کند.»

جعفر قادری، نماینده شیراز نیز در تذکری گفت: «دولت باید ضوابط پرداخت یارانه به افراد را مشخص کرده و حقوق تضییع شده را جبران کند. اگر چه عدد پرداختی یارانه ماهانه با این تورم قابل توجه نیست، اما تبعیض و تفاوت‌ معیارهای دوگانه در حذف افراد برای مردم قابل تحمل نیست.»

اعتماد به مردم یا فرار از بولتن‌ها؟

در هر حال شرایط به وجود آمده از جراحی اقتصادی دولت و اعتراضات صورت گرفته در نحوه پرداخت یارانه‌‌ها، رئیس‌جمهور را بر آن داشت تا عصر روزگذشته در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور دهد کمک معیشتی ماه اول به حساب تمامی افرادی که تا ماه قبل مشمول دریافت یارانه بوده اما در این مرحله کمک معیشتی دریافت نکرده‌اند و متقاضی تجدیدنظر در دهک‌بندی فعلی هستند، واریز شود.

ابراهیم رئیسی در این جلسه گفت: «اصل بر اعتماد به خوداظهاری مردم است؛ لذا مبلغ کمک معیشتی ماه اول، به حساب این افراد نیز واریز شود تا به محض تأیید درخواست متقاضیان از سوی دستگاه‌های مسئول، این مبلغ توسط آنها قابل برداشت باشد و در ماه‌های آتی نیز همانند سایر مشمولان، بتوانند مبلغ کمک معیشتی را دریافت کنند. وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی موظف است حداکثر ظرف یک ماه، این درخواست‌ها را بررسی و نتیجه نهایی را به سرپرستان خانوار اعلام کند.»

به صورت دقیق نمی‌توان اثبات کرد که سخنان رئیس‌جمهور در مورد «اعتماد به خوداظهاری مردم» بر اساس تذکرات نمایندگان در مورد رسیدن «اطلاعات غلط» به او بوده یا شخص ابراهیم رئیسی به این نتیجه رسیده که فعلا باید در جراحی خود جانب احتیاط بیشتری را رعایت و با سازوکار بهتری اقتصاد بیمار ایران را درمان کند. باید منتظر ماند و دید در فرصت یکماهه بعدی که دولت به خود داده است چه اتفاقات جدید رخ خواهد داد.

عکس روز
خبر های روز