به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۰
کد خبر: ۵۲۵۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱

تب و بدن درد علائم اولیه بیماری آبله میمون

احمد مهری اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت عمومی گفت: علائم اولیه بیماری ابله میمون شامل تب، بدن درد و سردرد است.
روزنو :

تب و بدن درد علائم اولیه بیماری آبله میمون

روز نو :کارشناس بهداشت عمومی گفت: درصد کشندگی بیماری آبله میمون زیر یک درصد است و عوارض ناشی از آن مانند عفونت قرنیه باعث فوت بیمار می‌شود.

احمد مهری اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت عمومی گفت: علائم اولیه بیماری ابله میمون شامل تب، بدن درد و سردرد است.

پس از التهاب غدد لنفاوی،آبله‌هایی در صورت، کف دست و پشت دست و زبان فرد بیمار ایجاد می‌شود. دوره کمون بیماری آبله میمون بین ۶ تا ۱۳ روز و در مواردی این دوره تا ۲۱ روز به طول انجامیده است و بعد از سه تا چهار هفته بیمار خوب می‌شود.

او افزود: هنوز شواهدی نداریم که این بیماری قرار است تبدیل به یک‌اپیدمی شود، اما نظام مراقبت از بیماری‌های ایران باید هوشیار باشد و تمام رخداد‌ها را رصد کند. کشور‌های جهان نگران افزایش موارد این بیماری اند ولیکن انتقال ترس و استرس به مردم نسبت به این بیماری رویکرد غلطی است و باید مسیر درست کنترل بیماری را مبتنی بر شواهد طی کرد.

مهری اعلام کرد: مطالعات نشان می‌دهد که درصد کشندگی بیماری آبله میمون زیر یک درصد است و عوارض ناشی از آن مانند عفونت قرنیه، سپسیس و التهاب، باعث کشندگی و فوت بیمار می‌شود. درمان خاصی ندارد و به صورت علامتی بیماران طی سه الی چهار هفته درمان خواهند شد.

او گفت: انتقال از طریق قطرات تنفسی میتواند نگران کننده باشد. بسیاری از علائم اولیه بیماری آبله میمون شبیه به کرونا است. تشخیص این بیماری از طریق PCR اختصاصی و همچنین برخی علایم اختصاصی است. ابتلا به این بیماری از طریق گاز گرفتگی حیوان آلوده، تماس با حیوان بیمار و انتقال از طریق قطرات تنفسی بین دو انسان و مواردی به صورت ارتباط جنسی گزارش شده است.

مهری می‌گوید که در چند روز گذشته اخباری مبنی بر انتشار ویروس آبله میمون و شناسایی ۱۴۰ مبتلای قطعی به این ویروس در چند کشور از جمله انگلیس، ایتالیا، اسپانیا، آمریکا و کشور‌های افریقایی گزارش شده است و نگرانی‌هایی در بین مردم ایجاد کرده است.

او افزود: این بیماری ویروسی در سال ۱۹۵٠ ویروس آبله در میمون و سپس این ویروس در انسان در سال ۱۹۷۰ نیز مشاهده شده است، اما موارد بسیار نادر بوده. در سالیان گذشته بیماری آبره میمون به صورت تک گیر و محدود و بیشتر در مناطق مرکزی و غرب آفریقا شناسایی شده بود، اما در حال حاضر این بیماری به کشور‌های دیگری سرایت کرده است.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز