به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۵۲۶۳۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۱

زهرا امیرابراهیمی:برخی می‌ خواستند من را از همه‌ جا پاک کنند

نقطه درخشان مراسم اختتامیه کن دیشب این بود که بازیگر ایرانی زهرا (زر) امیرابراهیمی برای نقش آفرینی در فیلم عنکبوت مقدس، جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره را برد. زهرا امیرابراهیمی که امشب تبدیل به اولین زن ایرانی برنده جایزه بازیگری جشنواره کن شد بعد از دریافت جایزه و یک مقدمه کوتاه به زبان فارسی سخنرانی‌ اش را به زبان انگلیسی انجام داد.
روزنو :

 

زهرا امیرابراهیمی:برخی می‌ خواستند من را از همه‌ جا پاک کنند

زهرا امیرابراهیمی در هنگام گرفتن این جایزه به فارسی گفت:
«خوشحالی و موفقیت برای من مفاهیم عمومی و جمعی هستند. هرچند در این لحظه خیلی خوشحالم، ولی بخشی از وجودم برای مردم ایران که هر روز گرفتار مشکلات زیادی هستند غمگین است. دل من با آبادان است. دل من با گوشه و کنار خاک ایران است. من اینجام اما دلم با زنان و مردان ایران است.»

 

او در ادامه مراسم اهدای جوایز، به زبان فرانسوی به حضار گفت:
«من امشب راه زیادی را برای حضور در این صحنه طی کرده‌ ام. این قصه ی یک سفر است. داستان آسانی نبود. قصه تحقیر بود ولی سینما هم بود. تنهایی بود ولی سینما هم بود. تاریکی بود ولی سینما هم بود و اکنون من روبه روی همه شما ایستاده‌ ام . امشب شب خوشحالی و رنگ و لعاب است و باز این سینما است، این واقعا سینماست. من هرگز نمی توانم به اندازه کافی از این ترکیب نور و رنگ و سایه تشکر کنم. بر پرده‌ ای که دنیا را بزرگ‌ تر می‌ کند. سینما به معنای واقعی کلمه جان من را نجات داد و می‌ دانم این سینما جان خیلی‌ ها را نجات داده است. در ایران، در افغانستان، در مالی و یا حومه پاریس… و عنکبوت مقدس، این فیلم درباره زنان است…

 

از علی عباسی متشکرم که اینقدر دیوانه وار و سخاوتمند بودی و بر خلاف همه چیز این کار قدرتمند را هدایت کردی … من هنوز باور نمی کنم آدم هایی که ستایششان می کردم تصمیم گرفتند من را از میان اقیانوسی از بازیگران زن عالی انتخاب کنند.

 

زهرا امیرابراهیمی پس از دریافت جایزه نخل طلای کن در نشست خبری مقابل خبرنگاران گفت:

همین که من امشب اینجا هستم، پیامی به خصوص برای زن‌ های ایرانی‌ است. برخی می‌ خواستند من را از همه‌ جا پاک کنند. قصد داشتند من را از سینما حذف کنند. آن‌ ها می‌خواستند من هیچ جایی دیده نشوم. حتی شاید می‌ خواستند خودکشی کنم… که بمیرم. اما در آخر، من اینجا هستم. فکر می‌کنم این نشانه‌ی قدرت ماست و فقط به معنیِ قدرت زنان نیست، بلکه این قدرتِ انسان است. اگر به خودتان باور داشته باشید، می‌توانید.

 

من به شدت و به سختی کار کردم. من هنوز عاشق ایران هستم. ایران کشور اول و دوست داشتنی من است و عاشق تمام مردم ایران هستم، حتی آن‌ هایی که زندگی‌ ام را نابود کردند. می‌دانم مشکل بزرگ‌تر از یک مشکل شخصی است، یا حتی فراتر از دولت است. مساله درباره تمام شیوه‌ها و سیستمِ فکری است و فکر می‌کنم امروز همه‌ چیز در حال تغییر است و این خبر خوبی برای من… و این جایزه، تشویق بسیار خوبی برای همه، مخصوصا زنان است.

زر امیرابراهیمی در کنفرانس مطبوعاتی قبلی پس از نمایش فیلم گفت که از دوستان روزنامه نگار واقعی خود در ایران الهام گرفته است. او گفت: “من می دانم که آن ها هر روز با مشکلاتی روبرو هستند.”

 

هیات داوران بخش مسابقه اصلی با حضور اصغر فرهادی سینماگر ایرانی در کنار «وینسنت لیندون» (رئیس هیات داوران)، «ربکا هال»، «دیپیکا پادوکونه»، «یاسمینه ترینکا»، «لاج لی»، «جف نیکولز» و «یواخیم تریه» در نهایت فیلم «مثلث غم» ساخته «روبن اوستلوند» را شایسته دریافت نخل طلای بهترین فیلم معرفی کردند.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز