به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۵۲۶۷۲۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۴ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
لیست ساختمان‌های ناایمن تهران برای دومین بار منتشر شد

متروپل‌های بالقوه در پایتخت

آمار‌های متفاوت و اظهار نظر‌های متفاوت‌تر که هرکدام عدد و رقم متغیری را به عنوان تعداد ساختمان‌های ناایمن پایتخت بیان کردند نشان می‌دهد هنوز اصل مساله و جامعه آماری که آن‌ها با آن درگیرند، برایشان مشخص نیست.
روزنو :

متروپل‌های بالقوه در پایتخت

روز نو :رئیس وقت سازمان آتش نشانی گفته بود ۳۳ هزار ساختمان ناایمن در تهران وجود دارد، اما در لیست جدید این سازمان ۱۲۹ ساختمان نام برده شده که به گفته سخنگوی آتش نشانی این لیست هم مورد تائید نیست.

تیرماه ۱۳۹۹ بود که سازمان آتش نشانی بعد از ماجرای پلاسکو لیست بلند بالایی از ساختمان‌های ناایمن ۲۲ منطقه تهران منتشر کرد و از آن زمان تا امروز نزدیک به دو سال می‌گذرد و همچنان همان ۳۳ هزار ساختمان ناایمنی که مهدی داوری ۱۸ فروردین امسال دوباره درباره آن صحبت کرده بود قرار دارد و این یعنی از آن سال تا به امروز هیچ اقدامی برای رسیدگی به این معضل نشده است.

این لیست و حادثه متروپل شد بهانه‌ای شد که در گزارش پیش‌رو خیلی جدی‌تر این موضوع مورد بررسی قرار گیرد تا حادثه‌ای مانند متروپل دوباره تکرار نشود حادثه‌ای که جان ۳۱ نفر را گرفته از سرنوشت ۳۸ نفر دیگر خبری نیست و تلخی ماجرا این است که سه پیکر هم قابل شناسایی نیستند و علت این اتفاق فراموش نشدنی ناایمن بودن ساختمان و خارج بودن از از استاندارد‌های لازم است.

از آنجایی که کلانشهر تهران با داشتن ساختمان‌های ناایمن شرایط بحرانی‌تری نسبت به شهر‌های دیگر دارد، از این رو بهتر است متولیان شهری پیش از آنکه دوباره ماجرای تلخی مانند پلاسکو و پلاسکو‌ها تکرار شود برای آن چاره‌ای بیندیشد.

بعد از انتشار لیست ۳۳ هزار ساختمان ناایمن اظهار نظر‌های مختلفی از سوی مقام‌های شهری بیان شد نخستین کسی که در اواسط تیر ۹۹ بعد از ماجرای تلخ آتش‌سوزی و انفجار ساختمان مرکز سینا مهر شمیران درباره این موضوع اظهار نظر کرد محسن هاشمی، رئیس وقت شورای شهر تهران بود که ضمن اعلام آماری از تعداد ساختمان‌های ناایمن در پایتخت گفت: در تهران بعد از حادثه پلاسکو، ۳۳ هزار ساختمان ناایمن شناسایی شدند، اما ما به‌تنهایی امکان مقابله با این ساختمان‌ها را نداریم و مقرر شد با همکاری دستگاه قضایی این مشکل رفع شود.

قبل از محسن هاشمی، زهرا نژادبهرام، عضو سابق هیات‌رئیسه شورای شهر تهران در ارتباط با ساختمان‌های ناایمن کلانشهر تهران نظر دیگری داشت و آماری که او ارائه داد با آمار سازمان آتش نشانی و رئیس وقت شورای شهر تفاوت بزرگی داشت.

او گفته بود: براساس بررسی‌های انجام‌شده تاکنون ۲۶ هزار ساختمان ناایمن در سطح شهر تهران وجود دارد. در این میان ۴۳۰ مورد آن جزء ساختمان‌های پرخطر بوده که ابلاغیه‌های لازم برای آن‌ها ارسال شده است.

اما جالب است بدانید که پیش از اظهار نظر این دو عضو شورای شهر پیشین، زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران نیز در ارتباط با ساختمان‌های ناایمن در پایتخت اظهارنظر دیگری دارد.

به گفته او، سازمان آتش‌نشانی در عمل به وظایف خود به‌رغم محدودیت منابع مالی تاکنون حدود ۲۲ هزار ساختمان ناایمن را شناسایی کرده، اما باتوجه به خلأ‌های موجود در قوانین، سرعت ایمنی‌سازی آن‌ها بسیار کند بوده و با هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده با مراجع قضایی تنها ۳۰ ساختمان ملزم به ایمنی‌سازی شدند.

آمار‌های متفاوت و اظهار نظر‌های متفاوت‌تر که هرکدام عدد و رقم متغیری را به عنوان تعداد ساختمان‌های ناایمن پایتخت بیان کردند نشان می‌دهد هنوز اصل مساله و جامعه آماری که آن‌ها با آن درگیرند، برایشان مشخص نیست.

تا اینکه دوباره اعلام آمار ۳۳ هزار تایی از سوی مهدی داوری نشان داد که نه تنها در طول سال‌های گذشته هیچ اقدام برای رسیدگی به وضعیت ساختمان‌های ناایمن نشده است بلکه این احتمال هم وجود دارد که با ساخت و ساز‌های بی رویه در تهران به این آمار افزوده هم شده باشد و مسوولان از آن خبر نداشته باشند.

حالا سرپرست جدید سازمان آتش نشانی به ساختمان‌های ناایمن دو ماه فرصت داده که رفع نقص کنند و اگر در این مدت اقدام نکنند، اسامی آن‌ها را برای اطلاع عموم منتشر خواهد شد.

او روی این موضوع تاکید دارد که سر جان مردم بویژه در ساختمان‌های پر تردد پایتخت با احدی تعارف نداریم. نباید اجازه داد حوادثی از جنس متروپل یا پلاسکو بار دیگر تکرار شود.

جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی که این روز‌ها در آبادان به عنوان فرمانده عملیات متروپل فعالیت می‌کند، در گفت و گویی با ایسنا نسبت به انتشار ۱۲۹ ساختمان ناایمن شهر تهران واکنش نشان داده و گفته که این فهرست مورد تائید این سازمان نیست، اما در نهایت این موضوع به معنای تایید ایمنی این ساختمان‌ها هم نیست.

حالا باید دید مدیران شهری و در راس آن شهردار تهران چه تدبیر و راه حلی برای دست به گریبان نشدن با حادثه‌ای مانند پلاسکو دارد البته اگر دیوارکشی در پارک‌ها و ۲۴ ساعته کردن فعالیت بهشت زهرا مجالی به علیرضا زاکانی برای اندیشیدن در حوزه‌های دیگر را بدهد.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز