به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۶
کد خبر: ۵۲۸۰۹۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۱
جعفر زاده ایمن آبادی:

دولت سیزدهم و مجلس یازدهم بانیان وضع موجود/ مجلس نظارت چندانی بر دولت ندارد

پیام فیض: اولین جلسه صحن علنی مجلس در سال سوم روز گذشته برگزار شد. ناطقان میان دستور این جلسه انتقاداتی را درباره افزایش قیمت کالاها و ارز مطرح کردند. نماینده مردم بافق در نطق میان دستور خود گفت: امروز گرانی‌ها استخوان مردم را خورد کرده است
روزنو :

دولت سیزدهم و مجلس یازدهم بانیان وضع موجود/ مجلس نظارت چندانی بر دولت ندارد

. احد آزادی‌خواه با انتقاد از دولت در تذکر شفاهی خود گفت: قرار بود کالابرگ به دست مردم برسد، ماه‌های اول و دوم نشد؛ انگار در آینده نیز محقق نمی‌شود. ذبیح‌الله اعظمی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز مسئولیت گرانی‌ها را بر عهده دولت گذاشت. در این ارتباط ستاره صبح گفتگویی با غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی انجام داده که در ادامه می‌خوانید:
به نظر شما مسئول گرانی‌های موجود کیست؟
مجلس و دولت هر دو در گرانی‌های موجود مسئول هستند. قانونا دولت بدون اجازه مجلس نمی‌تواند اقدامی را در حوزه کلان انجام بدهد. نکته حائز اهمیت این است که اگر دولت دارای یک برنامه مدون و مشخص و کابینه قوی بود این مشکل نمایان نمی‌شد. متأسفانه دولت در یک بی‌برنامگی درگیر تصمیمات لحظه‌ای شده است. به‌طور مثال قانون درج قیمت تولیدکننده بر روی کالا از آن تصمیماتی بود که به روش آزمون خطا انجام شد و نتیجه آن‌هم مشخص نشد. نمی‌شود هرلحظه یک تصمیم گرفت و بعد آن را رها کرد. شرایط اقتصادی کشور برخلاف شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی به جایی رسیده است که مردم درگیر تأمین نان، آب و هوا شده‌اند.
اگر بخواهیم به‌طور مورد اشاره کنیم تصویب لایحه بودجه 1401 توسط مجلس یازدهم مجوزی به دولت بود که شرایط کنونی را رقم بزند. مجلس به دولت مجوز داد تا بدون برنامه‌ریزی طرح‌هایی مانند حذف ارز ترجیحی را پیاده‌سازی کند. در حقیقت مجلس به دولت اجازه داد که بدون برنامه‌ریزی مشخص وارد اجرای طرح بشود.
حاصل چنین عملکردی باعث شده اعتراضات مردمی در خیابان صورت گیرد. حضور سالمندان و بازنشستگان در اعتراض به میزان حقوقشان دور از شأن جمهوری اسلامی است.

به نظر شما چرا باگذشت 10 ماه از شروع به کار دولت سیزدهم برخی دولتمردان و نمایندگان مجلس مقصر مشکلات موجود را دولت روحانی معرفی می‌کنند؟
متأسفانه رئیسی بعد از گذشت 10 ماه هنوز به دنبال تصفیه‌حساب سیاسی است. دولت صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران را بر گردن دولت قبل می‌اندازد و یا حتی مقصر حادثه قطار یزد را هم دولت روحانی معرفی می‌کند.
شایسته‌سالاری در دولت کنار گذاشته‌شده است. افرادی مانند میرکاظمی، خاندوزی و عبدالملکی شایستگی در سمت خود را ندارند. محصول عملکرد این افراد است که امروز مردم از شرایط موجود راضی نیستند حتی حامیان رئیسی هم نمی‌توانند از عملکرد دولت حمایت کنند.
رئیسی به جای اینکه با مردم صحبت کند و گزارش بدهد به صورت دستوری با مسائل برخورد می‌کند. اگر بنا بود که با دستور کشور اداره شود همه افراد جامعه می‌توانستند رئیس جمهور شوند. اینکه قیمت‌ها را افزایش دهیم و بعد یارانه را حذف کنیم به مردم یارانه بدهیم مدیریت شرایط بحران نیست.

به نظر شما مجلس در شرایط کنونی چه باید بکند؟
دو سال از عمر مجلس گذشته است و دریغ از سؤال و استیضاح. نمایندگان مجلس به جای حمایت از دغدغه‌های مردم در نطق‌ها و تذکرهای خود از دولت حمایت می‌کنند.
ما در مجلس دهم در فراکسیون مستقلین بدون وابستگی سیاسی و جناحی به دولت، به وظیفه شرعی و قانونی خودمان عمل می‌کردیم.
مجلس یازدهم با دولت رئیسی عقد اخوت بسته است. مجلس نباید در قبال عملکرد دولت سکوت کند و وظیفه نظارتی خود را ندیده بگیرد. مجلس ابزارهایی مثل دیوان محاسبات کشور را در اختیار دارد که با استفاده از آن دخل خرج دولت را باید بررسی کند.
بنده پیش‌بینی کرده بودم با توجه به تحولات موجود شرایط کشور در سال جاری سخت خواهد شد.

نظر شما در ارتباط با سفر نیکلاس مادورو به ایران چیست؟
کشوری که خود غرق در بحران‌های اقتصادی است نمی‌تواند به کمک کشور دیگری برود. هرگونه تبادل اقتصادی با ونزوئلا بیشتر یک‌طرفه خواهد بود تا دوطرفه. صادرات به این کشور بازگشت ارزی محدودی برای ایران خواهد داشت.

عکس روز
خبر های روز