به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۶
کد خبر: ۵۲۸۶۰۰
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۵ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۱

ادامه اعتراض بازنشستگان و کسبه در شهرهای کشور

شهرهای مختلف کشور بار دیگر شاهد برگزاری اعتراض‌های سراسری بازنشستگان و هچنین بازاریان و کسبه بود. بازنشستگان تامین اجتماعی برای دهمین روز متوالی و بازاریان و کسبه برای چهارمین روز، در خیابان‌ها دست به تجمع زدند.
روزنو :

ادامه اعتراض بازنشستگان و کسبه در شهرهای کشور

بازنشستگان تامین اجتماعی که از روز دوشنبه ۱۶ خرداد در اعتراض به اجرایی نشدن مصوبه مزدی شورایعالی کار و تصمیم دولت مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی مستمری سایر سطوح به خیابان‌ها آمدند، روز چهارشنبه ۲۵ خرداد نیز با سر دادن شعارهایی علیه مسئولان، اعتراض‌های خود را ادامه دادند. شهرهای تهران، اهواز، شوش، شوشتر، کرمانشاه و درود از جمله شهرهایی بودند که بازنشستگان آنها با حضور در خیابان‌ خواستار تحقق مطالبات‌شان شدند. بازنشستگان اهوازی که در مقابل ساختمان استانداری و فرمانداری این شهر دست به تجمع زده بودند، شعار می‌دادند: «گرانی، تورم، بلای جان مردم»، «می‌جنگیم، می‌میریم، حق‌مان را می‌گیریم.» اهواز از شهرهایی است که در روزهای گذشته، تقریبا هر روز شاهد اعتراضات بازنشستگان تامین اجتماعی بوده که می‌گویند افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگانِ غیرحداقل‌بگیر از سوی دولت، با تورم شدید کشور تناسبی ندارد.
در تهران نیز تعداد زیادی از بازنشستگان شبکه بانکی، با تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها شعار می‌دادند که «مدیر بی‌لیاقت، استعفا استعفا.»
تجمع بازنشستگان در حالی ادامه دارد که روز سه‌شنبه ۲۴ خردادماه، حجت‌الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از ۳۰۰ روز، از سمت خود استعفا داد. پس از اعلام استعفای این وزیر پرحاشیه، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، از موافقت ابراهیم رئیسی با استعفای عبدالملکی خبر داد. مصوبه‌ افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان، از جمله اقداماتی بود که در دوره وزارت او، موجب شکل‌گیری اعتراض‌های سراسری و گسترده بازنشستگان شد. همزمان با ادامه اعتراض بازنشستگان، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف خواست تا مصوبه دولت درباره افزایش حقوق بازنشستگان در هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس، بررسی شود. او در این نامه عنوان کرده که به نظر می‌رسد این مصوبه دارای مغایرت قانونی است.

بازنشستگان تنها گروهی نیستند که در روزهای اخیر حضور پررنگی در خیابان داشتند. برخی از کسبه و بازاریان نیز روز چهارشنبه ۲۵ خرداد در ادامه اعتراض به اعمال مالیات‌های سنگین و مشکلات معیشتی دست به اعتصاب و تعطیلی مغازه‌های خود زدند و در برخی شهرها‌ به خیابان آمدند. شهرهای فسا و ایلام از جمله مناطقی بود که شاهد تداوم اعتصاب بازاریان بود. معترضان در ایلام مقابل اداره کل مالیات این شهر تجمع کرده و شعار دادند، «مدیر بی‌کفایت استعفا، استعفا.» روز سه‌شنبه کسبه و بازاریان در هفت شهر مختلف اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کرده بودند. در این تجمع‌ها شعارهایی علیه مقام‌ها و مسئولان جمهوری اسلامی سر داده شد. در جریان اعتراض‌های کسبه تهران در روزهای اخیر، نیروهای امنیتی و پلیس اقدام به متفرق کردن آن‌ها کردند.
مصوبه دولت برای عدم افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی «احتمالا مغایر قانون» است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف خواستار بررسی مصوبه دولت درباره افزایش حقوق بازنشستگان در هیئت «تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس» شد. اشاره وی به مصوبه دولت مبنی بر عدم اجرای افزایش حقوق سایر سطوح بازنشستگان تأمین اجتماعی است که منجر به اعتراضات گسترده‌ و ادامه‌داری در چندین شهر شده است. محمدرضا پورابراهیمی در این نامه نوشته است که «به نظر می‌رسد» مصوبه اخیر دولت «مغایر با قانون و مقررات از جمله ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی کشور، قانون بودجه ۱۴۰۱ و نیز قوانین مرتبط با احکام برنامه ششم توسعه» است. وی اضافه کرد که علاوه بر مغایرت‌های مذکور با قوانین ذکر شده، سازمان تأمین اجتماعی «نهاد عمومی غیردولتی» است که «باید تصمیمات مربوط به منابع و مصارف و تعهدات این سازمان در چهارچوب اختیارات ذی‌نفعان سازمان مذکور که کارگران کارفرمایان و بازنشستگان هستند» گرفته شود.
معترضان می‌گویند قرار بود در سال جاری حقوق‌ها در سایر سطوح درآمدی به‌جز حداقل‌بگیرها ۳۸ درصد به‌‌علاوه ۵۱۵ هزار تومان افزایش پیدا کند که این قانون رد شد و طبق اخبار منتشرشده فقط ۱۰ درصد به حقوق‌ها اضافه می‌شود که با تورم شدید در کشور هیچ تناسبی ندارد.

خبرهای مرتبط
عکس روز
خبر های روز