به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
کد خبر: ۵۲۹۷۶۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۰۵ تير ۱۴۰۱
ماجرای تولید خودرو مشترک با روس‌ها چیست؟

کیسه دوزی روس‌ها در صنعت خودروسازی ایران

زاوه گفت: تولید مشترک خودرو به معنای واقعی یعنی خودرویی که از فناوری و پلتفرم‌های جدید چند برند تولید می‌شود نه اینکه یک خودروساز قطعات خودرویی که پیش‌تر در کشور تولید می‌شود را با، اما و اگر‌های فراوان به ما صادر کند.
روزنو :

کیسه دوزی روس‌ها در صنعت خودروسازی ایران

رور نو :این روز‌ها خبر تولید خودرو مشترک ایران و روسیه نحوه و نتیجه شراکت این کشور با ایران در زمینه‌های مختلف اقتصادی را بازخوانی می‌کند.همواره صنعت خودرو سازی کشور با سیاست زدگی همراه بوده و دولت‌ها برای نشان دادن اقتدار خود تلنگری به این صنعت نیمه جان وارد می‌کنند.

در همین رابطه فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو گفت: روسیه در کارخانه "آوتوو رنو" مدل "ال ۹۰" ایران را به نام "لادا" تولید می‌کند که از لحاظ اتاق کمی متفاوت است، اما از نظر فنی تفاوت زیادی ندارد. در واقع بحث تولید مشترک خودرو با روسیه تنها تحویل گرفتن قطعات ال ۹۰ از روسیه است نه تولید خودروی مشترک جدید!


وی ادامه داد: وارد شدن این خودرو (لادا) به بازار خودروی ایران تأثیری بر وضعیت قیمت محصولات در بازار ندارد؛ چراکه مشکل صنعت خودروی ایران ساختاری است.زاوه می‌گوید: با ادامه مدیریت صنعتی و نوع نگاه سیاسی فعلی به صنعت خودرو هر اقدامی حتی با عنوان تحول در این صنعت بی نتیجه خواهد ماند.

وی تصریح داشت: اگر روسیه، چین، آلمان و سایر کشور‌های صاحب نام هم وارد صنعت خودرو کشور شود، نتیجه‌ای جزء شرایط مجهول الحالی برای صنعت خودرو ایران نخواهد داشت.این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: این نوع مشارکت‌ها در تولید خودرو با برند‌های مختلف جهانی سال هاست که جزء شوآف‌های دولت مردان ایرانی است و تا کنون هر اقدامی در راستای تولید مشترک با برند‌های مختلف دنیا انجام نگرفته است.

وی تأکید داشت: آنقدر صنعت خودرو سازی کشور نابسامان است که ارزان‌ترین محصول ۲۰ سال گذشته یک برند خودرو ساز اروپایی به عنوان یک محصول جدید راهی بازار ایران شود!به گفته زاوه؛ چرا معیار کیفیت تولید خودرو در کشورباید منطبق بر خودرویی باشد که ۲۰ سال از عمر تولید آن می‌گذرد! در واقع اگر قطعه "ال ۹۰ " مستقیم از خودرو سازی "داچیا" هم وارد شود، زیرسطوح انتظار از صنعت خودرو سازی کشور است.

این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه خودرو سازی کشور فاصله نجومی با استاندار‌های جهانی دارد، گفت: بازار خودرو ایران در فضای کاملاً بسته فعالیت دارد و همین قطع ارتباط با دنیا واقعیت را تغییر نمی‌دهد.وی تصریح داشت: تجربه مشارکت تولید خودرو با روسیه درخشان نیست و احتمال عدم همکاری این کشور در تولید خودرو مشترک با ایران بسیار زیاد است.

زاوه تأکید داشت: هر اقدام جدید در فضای سیاست زده و رانت صنعت خودرو سازی کشوربه دلیل نبود استاندارد لازم و همچنین سطحی و مقطعی بودن قطعاً شکست خورده خواهد بود.وی با تأکید بر اینکه صنعت خودرو سازی کشوردرگیر بازی با واژه ها، پروپاگاندا و شعار زدگی می‌باشد، گفت: نوع نگاه به ساختارمدیریت اقتصادی در ایران غلط است که بر اثر قطع پول نفت به بحران رسیده است. حالا تصمیم گیران به جای پذیرش چنین اشتباهی دنبال چوب جادو برای حل مشکلات می‌گردند.وی تصریح داشت: الان همین خودروسازانی که ادعای تولید خودرو دارند در انتهای هر سال تأکیددارند که ۶۰ درصد ملزومات و قطعات مورد استفاده در خط تولید وارداتی است!

زاوه گفت: تولید مشترک خودرو به معنای واقعی یعنی خودرویی که از فناوری و پلتفرم‌های جدید چند برند تولید می‌شود نه اینکه یک خودروساز قطعات خودرویی که پیش‌تر در کشور تولید می‌شود را با، اما و اگر‌های فراوان به ما صادر کند.این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: با چنین فضایی حالا می‌خواهند از روسیه برای تولید مشترک خودرو کمک بگیرند که هنوز هم مشخص نیست که این کشور همین قطعات رو دست مانده اش را به ما بفروشد یا خیر! قطعاً در این حد هم روس‌ها هیچ حضوری در صنعت خودرو سازی ایران نخواهند داشت.این فعال صنعت خودرو کشور تأکید داشت: اصلاً برای روس‌ها در تجارت مهم نیست که برای شریک تجاریشان چه اتفاقی خواهد افتاد و هیچ ارزشی برای پارتنرشان قائل نیستند.

وی با اشاره به اینکه، چون زور روس‌ها به چین، هند نمی‌رسد، گفت: ایران کشوری که در این شرایط بهترین فرصت کسب درآمد برای روسیه به شمار می‌رود و روس‌ها با دوختن کیسه برای کسب درآمد از منابع مالی ایران، جیب ما را به راحتی می‌زند و هیچ حرکتی هم در صنعت خودرو کشور اتفاق نخواهد افتاد.

زاوه تأکید داشت: فضای ایجاد سود جویی از صنعت خودرو کشور به دلیل مدیریت ناقص اقتصادی مدیران کشور است. زمانی که خودروسازان برای تولید یک میلیون دستگاه خودرو ۳۰ تا اتاق تعریف می‌کنند و مدعی ساخت همه قطعات خودرویی هستند؛ با این نوع نگاه هیچ وقت به آرامش بازار منجر نخواهد شد.این نوع سیاست گذاری مشترک با خودرو ساز خارجی با رسیدن سقف تولید خودرو در کشور به تیراژ ۶۰ میلیون دستگاه قابل دفاع است نه اینکه برای تولید ۲۰ – ۳۰ هزار دستگاه "ال ۹۰"!

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز