به روز شده در: ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۷
کد خبر: ۵۳۱۴۱۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۲۰ تير ۱۴۰۱
نمایندگان مجلس وعده‌های خود را از یاد برده‌اند

سگ‌گردانی مهم‌تر از معیشت مردم؟

از ابتدای سال جدید هم هرچند که وضعیت معیشتی برای مردم دشوار شده است و نمایندگان با صراحت آن را اعلام کرده‌اند اما در عمل مسیر دیگری را انتخاب کرده‌اند و موضوعات دیگری را در دستور کار مجلس قرار داده‌اند.
روزنو :

سگ‌گردانی مهم‌تر از معیشت مردم؟

روزنو :بیشتر نمایندگان مجلس اصولگرای یازدهم قبل از تشکیل این مجلس به مردم وعده دادند که با ورود به بهارستان مشکلات معیشتی آنان را پیگیری می‌کنند؛ اما تا الان که عمر مجلس یازدهم از نیمه گذشته مسئله معیشت هیچ‌گاه در اولویت برای نمایندگان این دوره مجلس شورای اسلامی نبوده است. هر بار طرحی را با اولویت در دستور کار قرار داده‌اند که نه‌تنها هیچ ارتباطی با معیشت مردم نداشته بلکه با مخالفت و واکنش افکار عمومی نیز مواجه شده است. ازجمله آن می‌توان به طرح صیانت از فضای مجازی اشاره کرد که برای مدت زیادی مجلس درگیر این طرح بود. هرچند که افکار عمومی به‌شدت با آن مخالفت می‌کرد اما نمایندگان مجلس بدون توجه به نظر مردم کار خود را به‌پیش می‌بردند و البته الان نیز آن را از دستور کار خارج نکرده‌اند.

از ابتدای سال جدید هم هرچند که وضعیت معیشتی برای مردم دشوار شده است و نمایندگان با صراحت آن را اعلام کرده‌اند اما در عمل مسیر دیگری را انتخاب کرده‌اند و موضوعات دیگری را در دستور کار مجلس قرار داده‌اند. حالا هم مجلس وارد عمل شده و روی مسئله حیوانات خانگی تمرکز کرده است.

مجتبی ذوالنور، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از اعلام وصول طرح صیانت از حقوق عامه در برابر حیوانات خطرناک در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خبر داد و گفت: «در این طرح متقاضیان نگهداری سگ، علاوه بر تقاضای مجوز، باید هزینه‌های نگهداری و مسئولیت آن را بپذیرند و در صورت رهاسازی توله‌های آن، مجازات می‌شوند.»

مجتبی ذوالنور با بیان اینکه بررسی این طرح، بیش از دو ماه است که در حال پیگیری است به تشریح جزئیات آن پرداخت و گفت: «جلسات متعدد کمیسیون حقوقی و قضایی با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط ازجمله سازمان بهزیستی، دامپزشکی، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، سپاه، وزارت کشور، شورای شهر و شهرداری و سمن‌های مربوطه برگزار شد و پس از بررسی‌های فراوان، کلیات این طرح به‌اتفاق آرا در کمیسیون به تصویب رسید.»

مجتبی ذوالنور افزود: بررسی جزییات طرح در کمیته مربوطه در حال اتمام است و به‌محض تصویب جزییات در کمیسیون، برای بررسی در صحن علنی مجلس در نوبت دستور قرار می‌گیرد. منتهی با توجه به شرایط ملتهبی که در قربانی شدن دو کودک بی‌گناه و جریحه‌دار شدن احساسات عمومی پیش‌آمده است، به جهت احترام به افکار عمومی و همچنین حل سریع‌تر این معضل، بنا داریم به‌محض صدور گزارش کمیسیون خطاب به هیات‌رئیسه، طبق ماده صد آیین‌نامه داخلی مجلس، با امضای پنجاه نماینده، خواستار رسیدگی خارج از نوبت این طرح در صحن مجلس شویم؛ اما در نهایت نمی‌توانیم زمان دقیقی برای بررسی و تصویب طرح مشخص کنیم چرا که این مورد در اختیار هیئت‌رئیسه است.

مجتبی ذوالنور در مورد هزینه‌های رهاسازی سگ‌های ولگرد در کشور این‌گونه توضیح داد: «از میزان دقیق هزینه‌های مذکور اطلاع ندارم اما مصادیق فراوانی ازجمله جمع‌آوری، واکسینه کردن و. دارند. علاوه بر این‌ها ما با پدیده رهاسازی سگ‌ها توسط افرادی که خودشان صاحب سگ هستند مواجهیم و شاهد آن هستیم که بسیاری از افراد مسئولیت توله‌های متولدشده از سگ‌هایشان را قبول نکرده و آنان را رها می‌کنند و این‌گونه است که شاهد فجایعی ازجمله قربانی شدن کودکان هستیم. لذا این مسئله در قانون معین می‌شود که متقاضیان نگهداری سگ، علاوه بر تقاضای مجوز، باید هزینه‌های نگهداری و مسئولیت آن را بپذیرند و در صورت رهاسازی توله‌های آن، مجازات می‌شوند.»

این تمرکز مجلس بر مسائل و مشکلات حاشیه‌ای که دستگاه‌های اجرایی هم می‌توانند برای آنان راه‌حل پیدا کنند محل نقد بسیاری از تحلیل گران سیاسی شده است. بسیاری معتقد هستند که اگر حتی دولت هم اراده‌ای جدی برای حل مشکلات داشته باشد عملکرد ضعیف و غیر مرتبط مجلس باعث می‌شود که این روند با مشکل مواجه شود.

داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب به ایلنا دراین‌باره گفته: «تصمیمات متناقض فراوانی در کشور گرفته می‌شود و در این تناقضات نمی‌شود انتظار حل مسائل و مشکلات را داشت. امروز ما می‌گوییم عملکرد دولت چنین است و چنان است اما همین مجلس بیش از دو سال از عمرش گذشته مگر غیرازاین است که باید برای دولت ریل‌گذاری کند؟ نگاه کنید خواهید دید این مجلس چه قوانین متناقض و غیر کارشناسانه‌ای را در بیش از دو سالی که از عمرش گذشته به تصویب رسانده است! در ارتباط با وضعیت اقتصادی سیگنال‌هایی که از قوانین و مصوبات این مجلس به بخش خصوصی رسیده حاصلی جز بدبین کردن این بخش و فراری دادن سرمایه‌گذار در این بخش نداشته است.»

قنبری با اشاره به این‌که قطعاً و یقیناً دولت در این زمینه مسئولیت دارد، گفت: «معتقدم مجلس هم تصمیمات نادرستی را در مجموع اتخاذ کرده است و با این تصمیمات نادرست مجلس نمی‌شود انتظار معجزه از دولت داشت. این قوانین غلط در مقام اجرا نتایج بسیار ناجوری به دنبال دارد و جالب اینجاست هنگامی‌که نمایندگان مجلس نتیجه کارهای‌شان را در مقام اجرا مشاهده می‌کنند، خودشان در مقام منتقد هم ظاهر می‌شوند و ژست انتقادی به خودشان می‌گیرند و بعضی‌هایشان حتی تصمیمات خودشان را در مجلس مبنایی برای تبلیغات می‌کنند و دنبال این هستند ازاین‌دست پختشان به‌عنوان یک خوراک تبلیغاتی استفاده کنند.»


وی افزود: «معتقدم هماهنگی بین مجلس دولت و وجود ندارد این مجلس نه با دولت قبلی هماهنگ بود و با این دولت هم و علیرغم این‌که همفکر است، هماهنگ نیست. نمایندگان این مجلس چون با یک رویکرد سلبی نسبت به دولت قبل سرکار آمدند هنوز شاید باورشان نشده است دولت فعلی هم‌فکرشان است و همچنان بعضی از آن‌ها یک ژست انتقادی می‌گیرند و به دنبال این هستند از فضا به شکل تبلیغاتی استفاده کنند و قطعاً با نزدیک شدن به سال چهارم و پایان عمر این مجلس این انتقادات نمایندگان به دلیل که به دنبال گرفتن رای هستند، افزایش پیدا می‌کند. به‌هرحال این نحوه برخورد در شرایطی که خود مجلس نگاه ایجابی مناسبی نداشته باشد خودش اوضاع را بدتر می‌کند یعنی تصمیمات غیر کارشناسانه از یک‌سو و از طرف دیگر نگاه تبلیغاتی که نمایندگان دارند اوضاع را بدتر خواهد آن‌هم در شرایطی که مجلس همفکر با دولت است انتقاد در جایی معنا پیدا می‌کند و تفکرات مختلف در کنار هم باشند.»

عکس روز
خبر های روز