به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰
کد خبر: ۵۳۲۰۵۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۲۶ تير ۱۴۰۱

استیضاح‌های بی‌نتیجه در مجلس

دیروز مسلم صالحی نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی از طرح استیضاح وزیر ارتباطات زارع‌پور خبر داد و گفت: «طرح استیضاح وزیر ارتباطات را صبح امروز با 10امضا کلید زدیم و در سامانه بارگذاری کردیم تا برای امضا در دسترس نمایندگان قرار بگیرد.»
روزنو :

استیضاح‌های بی‌نتیجه در مجلس

روزنو :ادبیات انتقادی نمایندگان مجلس نسبت به دولت کمی آرام‌تر شده است. نمایندگان از ابتدای امسال موضع محکمی در مقابل دولت اتخاذ کردند و تا کنون تلاش داشتند که بتوانند تغییراتی در کابینه سید ابراهیم رئیسی اعمال کنند. باوجودآنکه بدون استیضاح مجلس یک وزیر تغییر کرد اما این تغییرات ادامه نیافت. هرچند که اصرار نمایندگان به استیضاح وجود دارد. همچنان استیضاح‌های مختلفی در مجلس مطرح است و سؤالات زیادی هم از وزرا طرح می‌شود اما تا کنون هیچ‌کدام به نتیجه نرسیده‌اند. نمایندگان رئیس مجلس را عامل اصلی بی‌نتیجه ماندن استیضاح‌ها می‌دانند.

دیروز مسلم صالحی نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی از طرح استیضاح وزیر ارتباطات زارع‌پور خبر داد و گفت: «طرح استیضاح وزیر ارتباطات را صبح امروز با 10امضا کلید زدیم و در سامانه بارگذاری کردیم تا برای امضا در دسترس نمایندگان قرار بگیرد.»

وی در خصوص محورهای این استیضاح افزود: «عدم توزیع عادلانه اعتبارات، انتصابات ناکارآمد در بدنه وزارت ارتباطات، عدم تحقق برنامه‌های ارائه شده توسط وزیر در جلسه رأی اعتماد طبق برنامه زمان‌بندی، عدم تعیین تکلیف کارگزاران مخابرات روستایی، عدم آنتن‌دهی و پوشش شبکه اینترنت به‌ویژه در روستاها و پایین بودن خدمات‌رسانی در حوزه کاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محورهای درخواست استیضاح وزیر ارتباطات هستند.»

همچنین سوال ملی تعدادی از نمایندگان از وزیر بهداشت اعلام وصول شد. از جمله سوال محمدصالح جوکار و تعدادی از نمایندگان از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص عدم توجه وزارت بهداشت نسبت به انجام تعهدات مشترک با خیرین در ساخت و تجهیز مراکز درمانی، سوال ملی فتح‌الله توسلی و تعدادی از نمایندگان از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص عدم توجه وزارت بهداشت به وضعیت بهداشتی و تأمین کادر موردنیاز در مراکز درمانی شهرستان‌ها و روستاها، سوال ملی مهدی عسگری و تعدادی از نمایندگان از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص نحوه مدیریت شیوع ویروس کرونا و ابهامات در زمینه واکسیناسیون اجباری و عوارض آن، سوال ملی احمد راستینه هفشجانی و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر ورزش در خصوص عدم تصویب آئین‌نامه اجرایی قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان.
در همین حال علی‌اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در رابطه با «همراهی رئیس مجلس با دولت و اینکه آیا این همراهی به‌جایگاه حقیقی و حقوقی ایشان و مجلس خدشه‌ای وارد می‌کند یا خیر؟ با توجه به اینکه در بحث وزارت صمت هم به‌نوعی با پادرمیانی آیین‌نامه را کنار گذاشتند تا با دولت همراهی داشته باشند»، عنوان کرد: «ببینید الان ۵-۶استیضاح در مجلس مطرح است که هیچ‌کدام اعلام وصول نمی‌شود، در دولت آقای روحانی هم طی ۱۵ماهی که این مجلس با آن دولت کار کرد همین‌طور ۵-۶استیضاح مطرح شد و هیچ‌کدام اعلام وصول نشد. ظاهراً مشی آقای رئیس این است که با دولت‌ها همکاری کرده و تعامل مثبت داشته باشد.»

به گزارش اعتمادآنلاین وی تصریح کرد: «البته این نباید مغایر با انجام‌وظیفه مجلس باشد، اگر مجلس در انجام‌وظیفه خود کوتاهی کند یا دولت‌ها احساس کنند که مجلس قادر به انجام وظایفش و استفاده از حق سوال و استیضاح نیست؛ به نظر من ممکن است یک فضای بی‌قانونی در کشور شکل گیرد و احتمال دارد به این سمت برویم که دولت‌ها بر اساس تفسیر‌های خودشان قانون را اجرا کنند و به نظر قانون‌گذار توجهی نداشته باشند.»

عنابستانی در ادامه بیان کرد: «همین‌طور که در دولت قبل این‌گونه بود و این‌گونه شد، من متقاضی و پیگیر استیضاح وزیر نفت دولت قبل بودم و نزدیک به ۵۰امضا هم جمع‌آوری شد، جلسات مکرری با وزیر نفت و رئیس مجلس و دیگران گذاشتیم، اما آقای رئیس حاضر به اعلام وصول آن استیضاح نشد. امروز می‌فهمیم که چقدر بدکاری کردیم که در آن مقطع آن وزیر را استیضاح نکردیم، رسیدن تولید نفت و فروش نفت ما به ۲۰۰هزار بشکه و متوقف کردن کامل جریان توسعه فرآوری‌های نفتی جنایتی بود که امروز داریم می‌فهمیم که چقدر برای کشور سخت بود. باید همان روز استیضاح می‌کردیم، اما تعاملاتی که از سوی رئیس مجلس وجود دارد، این‌گونه کار‌ها را پیش می‌برد.»

وی افزود: «متأسفانه در این دوره که بنده برای اولین بار نماینده هستم دارم این را می‌بینیم که رئیس مجلس مکرر و متعدد آیین‌نامه را زیرپا می‌گذارد و نقض می‌کند و عملاً بر اساس همان آیین‌نامه برخورد جدی نمی‌شود با رئیس مجلس کرد؛ چون در مقابل نقض آیین‌نامه فقط یک‌راه وجود دارد و آن‌هم استیضاح رئیس مجلس و برکناری اوست که این راه، راه نهایی است و معمولاً نمایندگان به ملاحظات مختلف پای استیضاح رئیس مجلس نمی‌آیند. در نتیجه با رئیس مجلس هیچ برخوردی نمی‌شود کرد، باید موقعی که به رئیس رأی می‌دهی مراقب باشی که به چه کسی رأِی می‌دهی.»

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز