به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۵
کد خبر: ۵۳۲۳۶۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۲۹ تير ۱۴۰۱
تکرار یک داستان درباره فرزندان برخی مقامات ارشد

نفوذ در خانه میرسلیم

میرسلیم در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص نحوه مرخصی گرفتن فرزندش از زندان، خاطرنشان کرد: «مرخصى از زندان تابع ضوابطى است که مهم‌ترین آن‌ها مربوط به رفتار خود زندانى است. ب
روزنو :

نفوذ در خانه میرسلیم

روزنو :دوباره فرزند یکی از مقامات ارشد کشور در دام منافقین افتاده است. این اولین بار نیست که فرزند یکی از مقامات ارشد کشور جذب این گروهک تروریستی می‌شود. تابه‌حال فرزندان شخصیت‌هایی مانند آیت‌الله جنتی؛ دبیر کنونی شورای نگهبان، آیت‌الله محمد محمدی گیلانی با سوابقی چون ریاست دادگاه انقلاب، عضو و دبیر شورای نگهبان، آیت‌الله حسنی؛ امام‌جمعه مشهور ارومیه و محسن رضایی فرمانده پیشین سپاه و دبیر سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام ازجمله افرادی بودند که به گروهک‌های تروریستی ضد نظام پیوستند و حتی برخی از آنان علیه نظام اقدام مسلحانه کردند و کشته شدند. اکنون دوباره مشخص‌شده که این داستان تکرار شده است. مصطفی میرسلیم نماینده مجلس و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی تأیید کرده که فرزند او به دلیل همکاری با گروهک تروریستی منافقین محاکمه و زندانی‌شده است؛ اما ماجرای فرزند میرسلیم از جهاتی دیگر موردتوجه افکار عمومی قرارگرفته است. میرسلیم در انتخابات گذشته ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت شد و توانست کاندیدای ریاست جمهوری باشد. این در حالی است که همان زمان ارتباط فرزند او با منافقین برای دستگاه‌های امنیتی ثابت‌شده بود. حالا بسیاری از فعالان سیاسی با دلیل رد صلاحیت علی لاریجانی می‌پرسند که چگونه ممکن است صلاحیت میرسلیم باوجودآنکه فرزند او محکوم‌به ارتباط با منافقین شده تأیید می‌شود اما صلاحیت لاریجانی تنها به خاطر این‌که فرزند او در خارج از کشور در حال تحصیل است رد می‌شود؟! چندی پیش برخی منابع غیررسمی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند که فرزند مصطفی میرسلیم با اتهام‌های امنیتی محکوم‌شده است. این موضوع اما تابه‌حال از سوی هیچ مقامی تأیید نشده بود تا این‌که در نهایت میرسلیم خودش از آن سخن گفت.


«مصطفی میرسلیم» نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، در خصوص ماجرای بازداشت پسرش به اتهام همکاری با منافقین اظهار کرد: «مهدى را ظاهراً پس از دو سال مراقبت، در تیرماه ١٣٩٨ بازداشت و در بهمن 1398 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به پنج سال حبس محکوم کردند که پس از درخواست تجدیدنظر و قطعى شدن حکم، در بهمن ١٣٩٩ به زندان اوین برده شد. به‌هنگام دستگیرى او، با اطلاعاتى که مأموران امنیتى به من دادند متوجه مسائلى که او را گرفتار کرده بود شدم و فکر می‌کنم که اگر زودتر متوجه این مسائل شده بودم، با تنبیه مختصری می‌توانستم او را از این وضعیت نجات دهم.»


میرسلیم تأکید کرد: «بنده برای جلوگیری از هرگونه شائبه و شبهه، در هیچ‌یک از مراحل بازداشت و بازجویى و محاکمه و تجدیدنظر دخالتی نکردم. منافقین با شناسایى و سوءاستفاده از نقطه‌ضعف مهدى او را شکار کرده به دام انداختند و سعى کردند از او اطلاعاتی به دست بیاورند که البته چون او فاقد هرگونه اطلاعات طبقه‌بندى‌شده بود، موفقیتى جز به دام انداختن او به دست نیاوردند. نقطه‌ضعف مهدى از بدو تولد با او بوده و این مسئله، هم جسمی است و هم روحی. من و مادرش هم بسیار تلاش کردیم این نقاط ضعف بر شخصیت او تأثیر نگذارد و او بتواند به‌تدریج که رشد مى‌کند، بدون احساس ضعف و به‌صورت عادى به تحصیل و زندگى اجتماعى بپردازد و تا حدود زیادى هم موفق بودیم. فرزندم بسیار عاطفى و ساده‌لوح و سست ‌اراده است؛ این ضعف موجب ناتوانی در تأمین وضعیت معیشتی او شده است و منافقین نیز با استفاده از همین موارد توانستند او را جذب کنند و به انحراف بکشانند و مأموران امنیتى نیز گمان کرده بودند که او عنصر اثرگذاری است. من به‌عنوان پدرش، حتى بعد از پنجاه سال اِبا دارم که بگویم او ضعیف است تا مبادا به شخصیت او اهانت شود ولى واقعیت همین است و اکنون اغلب کسانى که با این پرونده سروکار داشته‌اند این نقاط ضعف را به‌خوبی می‌دانند.»


این نماینده مجلس ادامه داد: «مهدى در دوران بازجویى متوجه شد که فریب‌خورده و به دام افتاده است و کاملاً نادم و افسرده شد به‌گونه‌اى که دائم پس از بازجویی و به‌ویژه در زندان احساس غربت مى‌کرد و شب و روز را با اشک و ناله مى‌گذراند و هم‌بندی‌هایش او را وادار کرده بودند از قرص‌هاى آرام‌بخش استفاده کند و همین موجب شد ضعف جسمانى‌اش تشدید شود و حتی تعادلش را از دست بدهد.»


میرسلیم اظهار داشت: «همچنین برخى از هم‌بندی‌هاى او به‌هنگام مرخصى به من گفتند که دیگران، مهدى را وادار به بیگارى و از او اخاذى مى‌کنند و بدتر از همه به‌مناسبت شرکت در رأى‌گیرى و انتخابات ریاست‌جمهورى به او اهانت مى‌کردند، این‌ها نمونه‌هایى بود ازآنچه در زندان رخ مى‌داد و وقتى یقین به صحت گزارش‌ها پیدا کردم و برایم محرز شد که از طرف هم‌بندی‌هایش ظلمی رخ‌داده است، در نامه‌اى از رئیس قوه قضاییه سؤال کردم که؛ آیا منظور از پنج سال حبس، زندان توأم با تحقیر و توهین و اخاذى است؟ ایشان هم بزرگوارى کردند و جواب دادند.» وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص کارنامه دستگاه قضایی در دوره تحولی اخیر تصریح کرد: «رئیس قوه قضاییه، دادستان‌کل و دادستان تهران بارها از زندان بازدید کردند و کاستی‌های موجود در زندان‌ها را از نزدیک دیدند و ان‌شاءالله ادامه این روند، اصلاحات خوبى در پى خواهد داشت.»


میرسلیم در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص نحوه مرخصی گرفتن فرزندش از زندان، خاطرنشان کرد: «مرخصى از زندان تابع ضوابطى است که مهم‌ترین آن‌ها مربوط به رفتار خود زندانى است. با توجه به گزارش دادیاران مقیم و وضع جسمى و روحى فرزندم، او را مستحق مرخصى تشخیص دادند. در این فاصله، مهدى درخواست عفو کرده بود که باملاحظه رفتار و شرایط او نیمى از مدت حبس او مشمول عفو شد.» این سخنان میرسلیم با واکنش‌های زیادی مواجه شده است. بسیاری می‌پرسند که چگونه ممکن است فردی با اتهام سنگین امنیتی به‌راحتی مورد عفو قرار بگیرد درحالی‌که هستند متهمین بسیاری که جرم‌هایی به نسبت سبک‌تری انجام داده‌اند ولی حتی نتوانستند مرخصی هم بگیرند. برخی دیگر به سخنان میرسلیم درباره وضعیت زندان‌ها اشاره می‌کنند و می‌گویند چگونه فقط شرایط فرزند میرسلیم در زندان دیده‌شده و شرایط سخت دیگر زندانیان دیده نمی‌شود؟!


این نماینده مجلس گفت: «به‌نظر من، دستگاه قضا باید این نکته را در نظر بگیرد که زندان، مجازات مناسبی برای فردی با این شرایط ضعیف نیست؛ آن‌هم زندانى که در شرایط کنونى امکان طبقه‌بندى زندانیان در آن به نحو شایسته وجود ندارد. این سخنان بنده نه براى مبرا کردن فرزند و نه براى اعمال‌نفوذ در دستگاه قضایی است چراکه از مشکلات کار آن‌ها به‌خوبی آگاهم و امیدوارم بتوانند هرچه زودتر و بهتر اصلاحات بنیادین را در قوه قضائیه به ثمر برسانند. امروز کارهای بزرگى آغازشده است که منحصر به دستگاه قضایى نیست و در قوه مجریه نیز اصلاحات مهمى باید انجام گیرد که شرط اصلى موفقیت آن، شایسته‌سالارى در گزینش مدیران و مجریان است. ما هم در مجلس باید اهتمام خود را صرف همین اصلاحات به‌ویژه نظارت بر اجراى قوانین و مقررات قانونى کنیم و سپس از مردم توقع داشته باشیم که همدلانه با دولت همراهی کنند تا دولت بتواند به‌تدریج و با مراعات اولویت، پاسخگوی مطالبات عقب‌مانده و به‌حق مردم باشد.»

دفاع موتلفه از میرسلیم

در میان همه انتقاداتی که به میرسلیم شده اما موتلفه‌ای‌ها درصدد حمایت از او برآمده‌اند. حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی درباره طرح برخی انتقادها از این‌که علی‌رغم احراز جرم جاسوسی پسر مصطفی میرسلیم برای سازمان منافقین پیش از برگزاری انتخابات مجلس یازدهم وی تایید صلاحیت شده است، گفت: «شورای نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیداها از مراجع چهارگانه برای بررسی صلاحیت افراد استعلام می‌گیرند و بر اساس گزارش‌های این مراجع اعلام نظر می‌کنند. اگر مراجع چهارگانه موضوعی خلاف ضوابط به شورای نگهبان ارائه بدهند بدون شک برای عدم تایید صلاحیت موردتوجه شورای نگهبان قرار خواهد گرفت. نهادهای امنیتی و مراجع چهارگانه در ارتباط با پرونده پسر آقای میرسلیم نقطه ایرادی به خود ایشان وارد ندانسته در نتیجه صلاحیت آقای میرسلیم برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم تایید شد.»


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در پاسخ به این سؤال که آیا حزب موتلفه در جریان بازداشت فرزند آقای میرسلیم به دلیل جاسوسی برای سازمان منافقین بوده است یا خیر، گفت: «موضوع پرونده پسر آقای میرسلیم ارتباطی به حزب نداشت و به مسئله شخصی ایشان بود و این دست از مسائل ارتباطی به حزب ندارد.»


اما بااین‌حال انتقادات هم نسبت به میرسلیم و هم رفتار شورای نگهبان در تأیید صلاحیت‌ها دوباره شدت گرفته است؛ به‌خصوص ماجرای رد صلاحیت علی لاریجانی به موضوع اول بحث‌های سیاسی تبدیل‌شده است.
منصور حقیقت‌پور، مشاور رئیس مجلس دهم و نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره این موضوع گفت: «بر اساس تاریخ‌های اعلامی، فرزند آقای میرسلیم پیش از ثبت‌نام‌های انتخابات مجلس یازدهم دستگیر شده‌اند و به‌رغم احراز جرم فرزند ایشان توسط نهادهای امنیتی، خللی در روند بررسی و تایید صلاحیت آقای میرسلیم برای کاندیداتوری در مجلس یازدهم رخ نداده است.»


او با مقایسه این موضوع با رد صلاحیت علی لاریجانی در سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری نیز توضیح داد: «پشت موضوع رد صلاحیت آقای لاریجانی یک جریان سیاسی بود و مسئله حضور کوتاه‌مدت دختر ایشان در خارج از کشور بهانه بود. دختر آقای لاریجانی برای سفر به خارج از کشور، تمکین به شوهر کرده بود، اما پسر آقای میرسلیم برای براندازی با سازمان منافقین همکاری کرده است و اصلاً این دو حتی با یکدیگر قابل قیاس هم نیست. با توجه به دسترسی‌های خاص آقای میرسلیم به‌جاهای مختلف پسر او این امکان را داشت که دنیایی از اطلاعات را جمع‌وجور کند و تحویل منافقین دهد.»


حقیقت‌پور با بیان این مطلب که «اقدام دوگانه شورای نگهبان در رویه بررسی صلاحیت‌ها قابل دفاع نیست» تصریح کرد: اگر قرار است پدران از عملکرد فرزندان مصون باشند که نباید در ارتباط با دختر آقای لاریجانی آن جوسازی صورت می‌گرفت، اگر هم قرار است پدران چوب رفتارها و اعمال فرزندان را بخورند که چرا در پرونده به این مهمی در ارتباط با آقای میرسلیم، استثنا قائل شده‌اند. پرونده بعضی از فرزندان اعضای شورای نگهبان مسئله‌دار است. فرزندان برخی اعضای شورای نگهبان با منافقین همکار بوده‌اند و حتی کشته شده‌اند، به‌هرحال این مسائل وجود دارد و باید در ارتباط با رویه برخورد با این‌ها تصمیم واحدی گرفته شود.»

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز