به روز شده در: ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۰
کد خبر: ۵۳۵۴۴۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۱

سخنگوی وزارت خارجه:‌ پیشرفت‌های مذاکرات وین به طور کامل تامین کننده مطالبات ایران نبود / مشوررت‌های جدی در عالی‌ترین سطوح در تهران در حال انجام است

سخنگوی وزارت خارجه در باره اعزام سفیر کویت به تهران نیز بیان کرد: شاهد تحول جدید در مسیر ارتقای مناسبات و همکاری‌های ایران و کویت هستیم و سطح روابط به سطح سفیر ارتقا یافت و مناسبات و همکاری‌های ما با کویت دوستانه و توام با احترام متقابل بوده است.
روزنو :

سخنگوی وزارت خارجه:‌ پیشرفت‌های مذاکرات وین به طور کامل تامین کننده مطالبات ایران نبود / مشوررت‌های جدی در عالی‌ترین سطوح در تهران در حال انجام است

روزنو :ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این‌که پیشرفت‌های نسبی در مذاکرات اخیر در وین حاصل شد، گفت: ولی این پیشرفت ها به صورت کامل تامین کننده مطالبات قانونی ایران نبود و انتظارات دیگری از طرف مقابل داشتیم که معتقد بودیم باید تامین شود.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه ۲۴ مرداد ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره اینکه در ساعات آینده شاهد توافق در وین خواهیم بود؟ گفت: در یک روندی قرار داریم که ادامه گفت‌وگوهای مستقیم و غیرمستقیم تیم‌های مذاکره کننده برای موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران است. ما در ادامه گفت‌وگوهایی که هم سابقا در وین و بعد در دوحه انجام شده بود نشست دیگری را اخیرا در وین شاهد بودیم که در استمرار گفت‌وگوهای گذشته و به ویژه گفت‌وگوهای دوحه بود. تیم هسته‌ای ما در این مذاکرات با انگیزه جدی دستیابی به توافق خوب، قوی و ماندگار که بتواند منافع اساسی ملت را تامین کرده و رفع کننده تحریم‌های ظالمانه علیه ایران و ملت ایران باشد، شرکت کردند.

وی عنوان کرد: گفت وگوهای سنگین و حساسی بود. پیشرفت‌های نسبی و قابل توجهی داشتیم و حرکت به سمت جلو بود. در بعضی از زمینه‌ها که مورد مطالبه ما بود پیشرفت‌های نسبی حاصل و بخشی از انتظارات ما تامین شد و تیم مذاکره کننده ما به صورت جدی و با حداکثر تلاش در گفت‌وگوها ظاهر شد و انتظارات و توقعات ایران را جدی و قاطع منتقل کرد. پیشرفت‌های نسبی حاصل شد ولی این پیشرفت ها به صورت کامل تامین کننده مطالبات قانونی ایران نبود و انتظارات دیگری از طرف مقابل داشتیم که معتقد بودیم باید تامین شود. ماحصل گفت‌وگوها این بود که هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به عنوان میانجی گفت‌وگوها از ماحصل گفت‌وگوهای قبلی در وین و دوحه و گفت‌وگوهای اخیر جمع بندی جدیدی را به طرف‌های مذاکره کننده ارائه کرد. این مسائل نیاز به مشورت‌های بیشتری داشت. قرار شد تیم‌ها به پایتخت‌ها برگردند.

وی بیان کرد: گفت‌وگوهای تکمیلی در پایتخت‌ها انجام و مبتنی بر آن نظرات تکمیلی به طرح نهایی و جدید بورل ارائه شود. مشوررت‌های جدی در عالیترین سطوح در تهران انجام شد و در حال انجام است. ما در مرحله پیشرفت قرار داریم اما این‌که بگوییم به توافق نزدیک هستیم و این دور از گفت‌وگوها می‌تواند به توافق منتهی شود معطوف به انتظارات برحق ایران از طرف مقابل و مشخصا طرف آمریکایی است. معتقدیم حتما زمینه برای توافق وجود دارد مشروط بر اینکه خصوط قرمز ایران رعایت و منافع اصلی کشور ناشی از برجام تضمین شود و در صورتی چنین اتفاقی رخ دهد حتما زمینه برای امضای توافق در آینده بسیار نزدیک وجود دارد و امیدواریم در سایه واقع بینی که امیدواریم در طرف مقابل شکل بگیرد این رخداد بزودی شکل بگیرد.

وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره سالروز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بیان کرد: سالروز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و ثمره این اشغال غیرقانونی و نظامی گری نامشروع در افغانستان چیزی جز خرابی ویرانی زیرساخت‌ها و کشتار نبود و این وضعیت اسفباری است که این اقدام نامشروع دولت آمریکا در افغانستان به بار آورد. ما از آن چیزی که در ۲۰ سال اخیر در افغانستان گذشت به عنوان همسایه افغانستان رنج بردیم و معتقدیم بعد از خروج غیرمسؤولانه نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان این کشور همچنان به عنوان یک دولت اشغالگر نسبت به آن چیزی که در افغانستان است منجمله جبران خرابی‌ها و قتل و غارت مسؤولیت دارد و خروج آمریکا به معنای پایان مسؤولیت آمریکا نیست.

وی ادامه داد: معتقدیم آن چیزی که می‌تواند به بازگشت ثبات و آرامش و امنیت در افغانستان کمک کند و به ایجاد یک ثبات پایدار بینجامد تشکیل دولت فراگیر متشکل از همه اقوام و جریان‌های سیاسی حاضر در این کشور است دولتی که کل ملت افغانستان و مردم این کشور را نمایندگی کند. مهمترین و اصولی ترین موضعی است که ایران از ابتدای خروج نیروهای اشغالگر آمریکا از افغانستان اتخاذ کرد و معتقد است راهکار بازگشت ثبات کامل به افغانستان تشکیل یک دولت مردمی فرارگیر در این کشور است. خود را در کنار ملت افغانستان می‌دانیم و ثبات و امنیت در افغانستان هم تامین کننده ملت افغانستان و هم همسایگان از جمله ایران است. در کنار مردم افغانستان هستیم تعامل سازنده را با حاکمیت موقت افغانستان برقرار کردیم و گفت‌وگوها در سطوح مختلف با هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان ادامه دارد.

وی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد در کنار مردم افغانستان باشیم و همچنان نقش سازنده خود را برای تشکیل دولت مردمی و فراگیر در این کشور ایفا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه در باره اعزام سفیر کویت به تهران نیز بیان کرد: شاهد تحول جدید در مسیر ارتقای مناسبات و همکاری‌های ایران و کویت هستیم و سطح روابط به سطح سفیر ارتقا یافت و مناسبات و همکاری‌های ما با کویت دوستانه و توام با احترام متقابل بوده است. کشورهای منطقه به دلیل پیچیدگی‌هایی که در حوزه مشترک ما وجود دارد ممکمن است در برخی موضوعات ممکن است دچار سوءتفاهماتی شوند و اختلاف نظرهایی رخ دهد ولی رابطه دو کشور توام با احترام متقابل بوده و در شرایط جدید این انگیزه شکل گرفت که روابط را به سطح سفیر ارتقا دهند البته سفیر ما در کویت حضور داشت و کویت سفیر جدید خود را به ایران اعزام کرد و این می‌تواند گام جدید در ارتقای روابط دو کشور باشد و ظرفیت‌های موجود را به فعلیت برسانیم و می‌توماند باعث شود در حوزه منطقه شاهد ارتقای روابط با کشورهای همسایه در حوزه خلیج فارس باشیم.

وی درباره اوضاع عراق بیان کرد: مسائل عراق برای ما مهم است و تحولات این کشور را با دقت و حساسیت دنبال می‌کنیم و در پرتو وجود ارتباطات مثبت، سازنده با جریان‌های مختلفل سیاسی عراق در تلاشیم کمک کنیم دیدگاّ های اطراف سیاسی این کشور به هم نزدیک شود. فارغ از اینکه اظهارنظر کنیم در موضوعات داخلی عراق توصیه می‌کنیم همه جریان‌های سیاسی عراق را به احترام به قانون اساسی این کشور به عنوان منشور ملی دعوت می‌کنیم و همچنین پاسداشت نهادهای قانونی در این کشور و اینکه ثبات و آرامش در این کشور از طریق همفکری بین جریانات داخلی این کشور به دست می‌آید و منافع ملی بر منافع جناحی ارجحیت می‌یابد. لزوم توجه به منافع ملی می‌تواند باعث شود ثبات و استقرار به این کشور بازگردد. ارتباط با دوستان و برادران عراقی مستمر است و هیچ وقت منقطع و منفک نبودیم هم از طریق سفارت ایران در بغداد و تبادل هیأت‌ها انجام می‌شود و این ارتباط مثبت و سازنده وجود دارد.

وی درباره چاپ کاریکتاتوری از امام خمینی (ره) در رسانه‌های عربستان بیان کرد: انتظار داریم برادران درعربستان سعودی منطبق با اراده سیاسی شکل گرفته و مبتنی بر گفت‌ووها و مصالح مشترک روابط خود را بازسازی و روابط رسمی خود را از سربگیریم به مبانی این گفت‌وگوها ملتزم باشند و از دست زدن به اقدامات در خلاف مسیر گفت‌وگوها اجتناب کنندو.و اهانت به امام خمینی از نظر ما مطرود است و بر نمی‌تابیم و انتظار داریم دولت عربستان اهتمام و حساسیت خود را داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: نگاه ما به عراق نگاه به یک کشور واحد است و ثبات این کشور برای ما بسیار حائز اهمیت است و در پرتو ثبات سیاسی در این کشور هم توسعه اقتصادی رخ می‌دهد و هم امکان توسعه مناسبات اقتصادی با ایران بیش از گذشته فراهم خواهد شد و ارتقای نقش منطقه‌ای عراق فراهم خواهد شد. در کنار همه برادران عراقی قرار داریم و بر توسل به قانون و قانون اساسی و انجام گفت‌وگوهای داخلی و پرهیز از نگاه به منافع حزبی و جناحی تاکید می‌کنیم.

منبع: انتخاب
عکس روز
خبر های روز