به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۵۳۶۲۵۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
ادامه حمایت اصلاح‌طلبان از مذاکرات در دولت کنونی

برجام؛ روحانی و رئیسی ندارد!

سالاری گفت: «با روی کار آمدن دولت سیزدهم تا جایی که توان دارند سعی در احیای برجام خواهند داشت. اصلاح‌طلبان و اعتدالیون هم که از ابتدا منافع ملی را در تنش‌زدایی در عرصه داخلی و خارجی جست‌وجو می‌کردند و طبیعتاً از هر توافقی به نفع مردم حمایت می‌کنند.»
روزنو :

برجام؛ روحانی و رئیسی ندارد!

روزنو :احیای برجام و توافق هسته‌ای وارد مرحله جدیدی شده است. برخی با خوش‌بینی به آن نگاه می‌کنند و معتقدند که به‌زودی گشایش‌هایی دراین‌باره رخ می‌دهد ولی درعین‌حال همچنان یک جریان سیاسی تلاش می‌کند که ساز مخالف بزند. دراین‌بین اما موضع اصلاح‌طلبان موردتوجه قرارگرفته است. در دولت گذشته و در زمان مذاکرات هسته‌ای با مدیریت محمدجواد ظریف از حامیان اصلی مذاکرات و برجام اصلاح‌طلبان بودند. حالا که دولت سید ابراهیم رئیسی در آستانه توافقی دوباره با طرف‌های مذاکره‌کننده قرارگرفته است برخی می‌گویند که جریان اصلاحات خیلی راضی به این توافق نیست. آنان به برخی اظهارنظرها استناد می‌کنند و تأکیددارند که نوع مواجهه با برجام و مذاکرات هسته‌ای برای همه گروه‌های سیاسی یک ابزار سیاسی و رقابت شده است. بااین‌وجود اما دیروز چهره‌های مختلفی از جریان اصلاحات تلاش کردند با سخنان خود نشان دهند که برای برجام و احیای آن هویت مستقلی قائل هستند و می‌خواهند که هر چه زودتر تحریم‌ها رفع شود.

انتقاد پزشکیان از مخالفان مذاکرات

مسعود پزشکیان، نماینده مجلس یازدهم در پاسخ به سؤالی مبنی بر فشار برخی جریان‌ها و چهره‌های سیاسی ازجمله چهره‌های منتسب به سعید جلیلی بر دولت رئیسی مبنی بر اینکه «نباید مذاکره‌ای صورت بگیرد»، گفت: «این آقایان اعم از جریان آقای جلیلی و بقیه برادران بیایند مشکلات مردم را حل کنند، مگر همین‌ها نبودند که می‌گفتند برجام را پاره و سفره مردم را رنگین کنیم، این عزیزان که اسم می‌برید چرا مشکل اقتصاد مردم را حل نمی‌کنند؟! این‌ها را ول ‌کنید نمی‌توانند نان شبشان را تأمین کنند، اما حالا به یکجایی از پول بیت‌المال وصل شدند و نشسته‌اند و می‌گویند مهارت کشورداری و کسب درآمد بدون مذاکره چگونه است.»
به گزارش جمهوریت پزشکیان درباره این جریان سیاسی تأکید کرد: «بسیاری از افراد همین جریان‌ها را اگر به حال خود رها کنید نمی‌توانند یک کار تولیدی کوچک در این مملکت راه بیندازند، مگر نمی‌گویند برجام و ارتباط با دنیا لازم نیست، خب بیایند سفره مردم را تنهایی تأمین کنند؟ چرا سال‌هاست کنار گود شعار می‌دهند؟ مگر همین‌ها نبودند می‌گفتند دولت اگر تغییر کند، نیازی به احیای برجام نیست و با تحریم و همین وضع می‌توان اقتصاد را شکوفا کرد، پس چه شد؟ یک سال از عمر دولت سیزدهم گذشت، تورم بدتر شد، مشکلات بیشتر شد، این جریان حتی نمی‌گذارد آقای رئیسی کارش را درست انجام دهد. این جریان سیاسی نفسش از جای گرم درمی‌آید، خودشان را به دولت چسبانده‌اند، آدم‌های خودشان را در دولت استخدام کردند حالا می‌گویند مذاکره نکنید، این‌ها بدون اتصال‌هایی که به بیت‌المال دارند در تأمین نان شبشان هم می‌مانند.»
پزشکیان درباره اهمیت ارتباط و تعامل با دنیا گفت: «امکان ندارد در هیچ زمانی از تاریخ بتوان با قطع ارتباط با دنیا، کار پیش برد، هیچ ملتی در انزوا در طول تاریخ رشد نکرده است. این آقایان مدافع قطع ارتباط، نمونه‌ای را بیاورند تا اثبات راهشان باشد. کشورهایی توسعه پیدا کردند که در تعامل با دنیا بودند و از شکست‌های کشورهای دیگر دنیا درس گرفتند و توانستند راه‌های مناسب را پیدا کنند‌. اگر قرار باشد مرتب شعارهای تند در داخل و خارج کشور بدهیم و هر کسی خلاف نظر ما حرف زد برچسب ضدانقلاب بزنیم، همین می‌شود.» بسیاری معتقدند که اعضای جریان پایداری از مخالفان اصلی مذاکرات هستند و همواره تلاش کرده‌اند تا مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات شوند.

فرق ندارد چه کسی مذاکره کند

دیروز همچنین احمد حکیمی‌پور، دبیرکل حزب اراده ملت در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: «درهرحال از گفته‌های طرفین مذاکرات چنین برمی‌آید که توافق به لحظه نهایی خود بیش از همیشه نزدیک شده است. معمولاً در چنین شرایطی باید به بررسی آنچه در مذاکرات صورت گرفته پرداخت تا مشخص شود که آیا مذاکرات خوبی انجام‌شده؟ یعنی طرفین مذاکرات توانسته‌اند در چارچوب حقوق و قوانین بین‌المللی به سقفی مطلوب و معقول از خواسته‌ها و مطالبات خود برسند؟ و اینکه منافع ملی ما در جریان این مذاکرات تأمین‌شده؟ پاسخ به چنین پرسش‌هایی هم نیازمند انتشار خبر قطعی توافق و هم نیازمند منتشر شدن مفاد این توافق است.»

حکیمی‌پور با تأکید بر اینکه جریان اصلاحات به دنبال ایجاد آرامش و ثبات در اقتصاد و معیشت مردم است و به مذاکرات نگاه جناحی ندارد، اظهار کرد: «فرقی نمی‌کند چه کسی مذاکره کند و کدام دولت به توافق برسد. آنچه جریان اصلاحات و چهره‌های سرشناس آن بارها مورد تأکید قرار داده‌اند اصل به نتیجه رسیدن مذاکرات با تأمین منافع ملی و رفع مشکلات مردم و گره‌های اقتصادی کشور است، بنابراین ما هیچ‌گاه به مذاکرات به‌عنوان یک موضوع جناحی نگاه نکرده‌ایم.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: «به‌هرحال وضعیت فعلی در مذاکرات یک گام بزرگ است، اما طبیعتاً باید منتظر اعلام جزییات آن بمانیم و بعد تحلیل دقیق‌تری از مذاکرات ارائه دهیم، ولی همین‌که مذاکرات به چنین مرحله‌ای رسیده و از حالت تعلیق خارج‌شده خودش قابل‌قبول است.»

حمایت از رفع تحریم

در همین حال محمد سالاری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در گفت‌وگویی با ایلنا، درباره ضرورت نگاه به برجام به‌عنوان یک قرارداد ملی گفت: «در خصوص توافق هسته‌ای توجه به این نکته ضروری است که برجام مربوط به یک دولت یا جریان سیاسی خاص نبوده و نیست بلکه یک تصمیم ملی است و تصمیمی است که علاوه بر تائید شورای امنیت ملی، مصوبه مجلس و شورای نگهبان را نیز به همراه دارد. اینکه امروز کسانی شبانه‌روز و از این کشور به آن کشور به دنبال احیای برجام هستند که در گذشته به دلیل منافع باندی و جناحی، برجام را ترکمنچای و خیانت می‌دانستند یا به آتش زدن آن افتخار می‌کردند، اگر چوب خدا نباشد قطعاً عبرتی است برای ثبت در تاریخ. این جریان باید در وسط معرکه مدیریت اجرایی کشور قرار می‌گرفت تا متوجه شود امکان اداره کشور بدون تعامل با جامعه جهانی و با گفتاردرمانی میسر نیست.»

وی تصریح کرد: «همه دلسوزان کشور و هر وطن‌پرستی که دغدغه ایران را دارد و وضعیت اقتصادی مردم برایش مهم است، باید بدون توجه به اختلافات سیاسی، از هر اقدامی که منجر به رفع تحریم‌ها و تنش‌زدایی در روابط بین‌الملل می‌شود، حمایت کند تا از رنج و درد مردم کاسته شود و کشور به ریل توسعه بازگردد؛ چراکه از تداوم وضعیت کنونی همه متضرر خواهند شد.»

سالاری گفت: «با روی کار آمدن دولت سیزدهم تا جایی که توان دارند سعی در احیای برجام خواهند داشت. اصلاح‌طلبان و اعتدالیون هم که از ابتدا منافع ملی را در تنش‌زدایی در عرصه داخلی و خارجی جست‌وجو می‌کردند و طبیعتاً از هر توافقی به نفع مردم حمایت می‌کنند.»

در همین حال دیروز سید ابراهیم رئیسی بدون آن‌که از برجام نام ببرد در سخنرانی خود با تأکید بر اینکه با وجود تحریم‌ها و تهدیدها دولت کار را با جدیت ادامه خواهد داد، افزود: «با اعتقاد و اطلاع دقیق از ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها می‌گویم که آینده برای کشور روشن است. امروز جنگ، جنگ اراده‌هاست و ملت ایران اراده کرده است بر دشمنان خود فائق آید و قطعاً خدای متعال هم کمک‌حال و یاریگر ملت ایران خواهد بود.»

رئیس‌جمهور با بیان اینکه با رویکرد عزتمندانه دولت مردمی، بخش قابل‌توجهی از مطالبات خود از برخی کشورها را دریافت کرده‌ایم، تصریح کرد: «در هیچ نشست و مذاکراتی از حقوق ملت کوتاه نخواهیم آمد، دولت تلاش برای پیشرفت کشور و رفع مشکلات را با قوت ادامه خواهد داد. ما زندگی مردم را به هیچ عامل بیرونی گره نخواهیم زد و مجدانه پیگیر رفع مشکلات کشور و مردم خواهیم بود.»

عکس روز
خبر های روز