به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۵۳۷۸۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۱

توضیحاتی مهم درباره فروش گوشت الاغ و اسب

از مردم خواهش می کنیم اگر موادغذایی را مشاهده می کنند که قیمت آن خارج از عرف است قطعا بدانند سالم نیست و درست نیست و اگر به جایی مراجعه کردند که پروانه کسب آنها مشخص نبود، اعتماد نکنند.
روزنو :

توضیحاتی مهم درباره فروش گوشت الاغ و اسب

روزنو :حامد زارعی، رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: فروش گوشت اسب و الاغ به حدی نیست که مردم نگران باشند و تصور کنند همه گوشت های موجود در بازار از این دست هستند.

حامد زارعی در بیست و یکمین نمایشگاه دام و طیور در پاسخ اینکه گفته می شود گزارشاتی مبنی بر فروش گوشت الاغ و اسب وجود دارد و سازمان نظام دامپزشکی چه نظارت هایی برکشتارهای غیرمجاز دارد، گفت: سازمان دامپزشکی در این خصوص اطلاع رسانی کرد و قطعا بر بحث کشتارهای غیرمجاز نیز توجه ویژه ای دارد.

وی ادامه داد: فروش گوشت اسب و الاغ در حدی که مردم بخواهند نگران باشند و تصورکنند تمام گوشت های موجود در بازار از این دست است، درست نیست. در هرجایی اگر خارج از ضوابط و نظارت فروش گوشت اتفاق بیوفتد امکان تخلف هم وجود دارد.

رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور افزود: گوشت‌های غیرمجاز عبارت است از کشتارهای کنار خیابان، قصابی هایی که خارج از کشتارگاه ذبح انجام می دهند و رستوران ها و کبابی هایی که گوسفند را در جاده و کنار خیابان ذبح می کنند و گرانتر می فروشند. تمامی این موارد غیرمجاز است و پروتکل های بهداشتی رعایت نمی شود.

وی تصریح کرد: طبق قانون تمام اماکن دامی از پرورش دهنده و تولید کننده گرفته تا محل تولید فرآورده های خام دامی و عرضه دام ملزم به داشتن دکتر دامپزشک هستند که دکتر دامپزشک ملزم است پروتکل‌های بهداشتی را تایید کند و ما نیز نظارت جدی بر آن داریم.

به گفته وی اگر محصولی از یک کشتارگاه مجوز دار، دارای پروانه کسب یا صنایع بسته بندی که جواز بهداشتی دارند، خارج شود می‌توانیم بگوییم محصول نهایی مورد تایید است، زیرا تمام پروتکل ها رعایت شده است. اگر هم در بین آنها تخلفی رخ دهد قطعاً دستگاه قضا آن را پیگیری خواهد کرد.

زارعی افزود: کشتار و فروش تکسمی ها خارج از چرخه نظارت است اگر هم اتفاق بیفتد زیر زمینی و خارج از چرخه نظارت ما است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بر رستورانها و قصابی های بین راهی نظارتی صورت می‌گیرد یا خیر، گفت: وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی نظارت های بهداشتی خود را بر رستوران ها و فروش مواد غذایی دارند که به صورت مستمر انجام می شود. از طرفی گزارشهای مردمی نیز در این خصوص وجود دارد و به آنها رسیدگی می شود و در خصوص تخلف واحد مربوطه پلمب، جمع آوری و به دستگاه قضایی مربوطه ارجاع داده می شوند. ولی متاسفانه به دلیل افزایش قیمت گوشت ممکن است برخی تخلفات قارچ گونه اتفاق بیوفتد.

وی تاکید کرد: از مردم خواهش می کنیم اگر موادغذایی را مشاهده می کنند که قیمت آن خارج از عرف است قطعا بدانند سالم نیست و درست نیست و اگر به جایی مراجعه کردند که پروانه کسب آنها مشخص نبود، اعتماد نکنند.

منبع: ایسنا
ویژه روز
عکس روز
خبر های روز