به روز شده در: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۵
کد خبر: ۵۳۹۴۵۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۱

روحانی : وظیفه پلیس اجرای قانون است ، نه اسلام/ همه باید نوکر مردم باشیم/ وظیفه پلیس برای رعایت تواضع و ادب در برخورد با جوانان و بانوان، سنگین‌تر است

در ابتدای این مراسم همچنین به خانواده دو شهید و یک جانباز نیروی انتظامی و نیز تعدادی از مدیران و فرماندهان ناجا لوح یادبود اهدا شد.
روزنو :

روحانی : وظیفه پلیس اجرای قانون است ، نه اسلام/ همه باید نوکر مردم باشیم/ وظیفه پلیس برای رعایت تواضع و ادب در برخورد با جوانان و بانوان، سنگین‌تر است

روز نو :رئیس جمهور وقت سال ۹۴ در بیستمین همایش فرماندهان، روسا و مدیران ناجا تاکید کرد : دکتر روحانی با اشاره به دستور حضرت علی(ع) به یکی از فرماندهان خود در خصوص نوع برخورد با زنان گفت: زنان با مردان متفاوت هستند و نوجوانان و جوانان هنوز تجربه کامل زندگی را کسب نکرده‌اند و برخورد با آنها باید متفاوت باشد، اگر چه قانون برای همه مساوی است.

متن سخنان روحانی در پنجم اردیبهشت سال ۹۴ به نقل از جماران به شرح زیر است :

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در بیستمین همایش فرماندهان، روسا و مدیران ناجا، با بیان اینکه بزرگترین هنر جمهوری اسلامی ایران ارایه الگوی مردم‌سالاری دینی است، گفت: حکومت اسلامی، یعنی حکومت و حاکمیت قانون و امام خمینی(ره) ده‌ها بار در سخنرانی‌های خود بر این مسأله تأکید کرد که همه مردم ایران در برابر قانون مساوی هستند و قانون باید به دقت اجرا شود.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه خوشبختانه در نظام اسلامی ما شرع و قانون بر یکدیگر منطبق هستند، ادامه داد: پلیس موظف به اجرای اسلام نیست بلکه وظیفه پلیس اجرای قانون است و اگر غیر از این باشد، در مخمصه فکری قرار گرفته و مردم را نیز گرفتار خواهیم ساخت. دکتر روحانی افزود: پلیس جایی می‌تواند وارد شود که اولاً مصوبه قانونی وجود داشته باشد، ثانیاً قانون روشن و شفاف ابلاغ شده باشد.

رییس جمهوری با اشاره به تفاوت میان اقتدار و زور، گفت: نیروی انتظامی اولین جمعی در نظام است که با مردم سر و کار دارد و مظهر اقتدار مسلحانه است. اقتدار یعنی قدرت مشروع و مقبول، و هر جایی که نیروی انتظامی اعمال قدرت می‌کند و این اعمال قدرت دارای مشروعیت و مقبولیت است، به زبان و دل مورد تحسین مردم واقع می‌شود.

روحانی با تأکید بر ضرورت آموزش لازم برای برخورد با مردم توام با دقت و حسن خلق، گفت: همه مسئولان و کارگزاران نظام باید یادشان باشد و برای خود تکرار کنند که صاحب این کشور مردم هستند و همه باید نوکر مردم باشیم، زیرا هیچ سمتی بالاتر از نوکری ملت از زن و مرد و کوچک و بزرگ نیست.

رییس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: افتخار پلیس این است که خادم مردم در امنیت است، فضا را امن نگه می‌دارد تا مردم راحت‌تر زندگی کنند و بسیار مهم است که با مردم چگونه برخورد کنیم. حتی در برخورد با مجرم باید حواسمان باشد که برخورد با جرم اولویت دارد.

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: معیار پلیس باید قانون باشد، اگر کسی قانون را شکست، شما متعرض خواهید شد. اما در برخورد با مردم اخلاق حسنه، روی خوش، تواضع و ادب جزو وظایف همه ماست، مخصوصاً نسبت به جوانان و بانوان، این وظیفه سنگین‌تر است.

روحانی با اشاره به دستور حضرت علی(ع) به یکی از فرماندهان خود در خصوص نوع برخورد با زنان گفت: زنان با مردان متفاوت هستند و نوجوانان و جوانان هنوز تجربه کامل زندگی را کسب نکرده‌اند و برخورد با آنها باید متفاوت باشد، اگر چه قانون برای همه مساوی است.

روحانی با تأکید بر تفکیک تهدیدات حقیقی از تهدیدات فرضی و خیالی ادامه داد: هفته‌ای نیست که گزارشی از یک تهدید اقتصادی و اجتماعی و حتی امنیتی ارایه نشود، اما وقتی درباره جزییات آن سوال می‌شود، می‌بینیم تحلیل درستی وجود ندارد و لازم نیست وارد عمل شویم. اما تهدید فرضی ممکن است تهدید واقعی درست کند، زیرا عکس‌العمل در برابر تهدید خیالی، به تهدید واقعی مبدل می‌شود و پلیس باید به این مسأله مهم توجه کند.

رییس جمهوری با تأکید بر شناسایی ریشه‌های آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی و انجام تحقیقات خوب از سوی ناجا، گفت: این تحقیقات بسیار ارزشمند است تا ریشه امور را شناسایی کنیم و با حضور و همکاری همه قوا و دستگاه‌ها و هدایت‌های رهبر معظم انقلاب نسبت به رفع آن تلاش کنیم.

روحانی با اشاره به ضرورت مدیریت فضای فرهنگی جامعه به تفاوت وسایل ارتباط جمعی و دسترسی‌ها نسبت به این وسایل در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: ایجاد امنیت برای انسان که موجود پیچیده‌ای است ابعاد مختلفی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی محیط زیستی دارد و امروز امنیت بخش نرم‌افزاری بیشتر و مهم‌تر از ایجاد امنیت در سخت‌افزار است.

رییس جمهوری گفت: پلیس می‌تواند به دولت نسبت به افزایش یا سرعت برخی آسیب‌های اجتماعی گزارش ، هشدار و راهکار دهد تا مجموعه نظام با کمک هم نسبت به حل آن اقدام کنند.

روحانی با تأکید بر اولویت‌بندی و برخورد با قانون‌شکنان و متخلفان گفت: مردم گاهی از اینکه چرا اولویت‌ها در برخورد با جرم‌ها رعایت نمی‌شوند، عصبانی می‌شوند. باید با هماهنگی در کنار هم کار کنیم و اولویت‌ها را در جامعه مدنظر قرار دهیم. منکر اصلی و ریشه فساد در جامعه فقر ، بیکاری ، فساد و ریا است و مواد مخدر و عدم استحکام خانواده ، اولویت های آسیب اجتماعی ما است.

رییس جمهوری در ابتدای این جلسه، دیدار با سربازان مدافع امنیت کشور را افتخارآفرین توصیف کرد و با اشاره به اهمیت نعمت امنیت و سلامت، گفت: دولت یازدهم در کنار همه برنامه‌هایی که بر دوش خود داشته و متعهد به اجرای آنها بوده است، اهمیت ویژه‌ای برای مسأله امنیت در کنار موضوع سلامت، قایل بوده است.

روحانی با بیان اینکه با وجود همه مشکلات مالی دولت در سال‌های گذشته صد در صد بودجه نیروهای مسلح و نیروی انتظامی را اختصاص داده است، گفت: برخی به دولت ایراد می‌گیرند و می‌گویند به تعبیری این دولت قرار بود دولتی پلیسی نباشد و قرار بود فضای امنیتی جمع شود، پس چرا بودجه نیروی انتظامی افزایش می‌یابد. اما باید توجه کرد که جامعه پلیسی با جامعه دارای پلیس خوب و امنیت جامعه با امنیتی کردن جامعه دو مقوله متفاوت است ما در جامعه نیاز به امنیت داریم و باید برای آن هزینه کنیم.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه موفق ترین نیرو، موثرترین و کم هزینه ترین نیرو است به ادامه شرایط تحریم و کاهش قیمت نفت به بیش از نصف اشاره کرد و ‌گفت: تخصیص کامل بودجه نیروهای مسلح در حالی رخ داده است که کشورهای همسایه که برخی بسیار پولدار هم هستند و خودشان در طراحی توطئه کاهش نفت دست داشتند، گرفتار شدند، چاله چاهی را که برای برادر خود حفر کردند خود در آن گرفتار شدند و صدمات اقتصادی بسیاری دیدند.

روحانی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب، خواستار توجه به همدلی و همزبانی بیشتر شد و گفت: همدلی میان بخش‌های مختلف ناجا که خانواده بزرگی است و از قلب شهرها تا لب مرزها گسترده است اهمیت ویژه‌ای دارد و همچنین همدلی نزدیک ناجا با سایر نیروهایی که امنیت برقرار می‌کنند و در مرزها و شهرها هنگام ضرورت در کنار شما قرار دارند، ضروری است.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه جانشین فرماندهی معظم کل قوا در نیروی انتظامی، وزیر کشور است و حلقه وصل میان دولت و ناجاست، گفت: دولت می‌داند پلیس امروز چه بار سنگینی بر دوش دارد و چه زحمات بزرگی را متحمل می‌شود، دولت حامی و تقویت‌کننده شما خواهد بود و برای ایجاد رونق اقتصادی، نیاز به کمک و همیاری ناجا دارد.

روحانی : وظیفه پلیس اجرای قانون است ، نه اسلام / همه باید نوکر مردم باشیم / وظیفه پلیس برای رعایت تواضع و ادب نسبت به جوانان و بانوان، سنگین‌تر است

روحانی سپس خطاب به فرماندهان و سایر پرسنل نیروی انتظامی گفت: شما جان و سلامتی و همه چیز خود را در راه امنیت جامعه فدا می‌کنید و در شرایطی که باب شهادت برای برخی بسته شده است این باب برای نیروی انتظامی در گوشه و کنار کشور گشوده است ما قدر زحمات شما را می‌دانیم و مردم ایران هم قدردان هستند.

رییس جمهوری در پایان افزود: همه ایرانی‌ها در برابر قانون برابر هستند و حتی گردشگران و خارجی‌هایی که در کشور حضور دارند در پناه قانون و امنیت شما هستند. همه را یکسان ببینید و یکسان برخورد بکنید تا مقبولیت کار شما در جامعه بیشتر شود و رضایت خداوند و عامه مردم از شما افزایش یابد.

دکتر روحانی ادامه داد: من به تیم جدیدی که در نیروی انتظامی مسئولیت را بر عهده گرفته است خوش‌آمد می‌گویم. شما بار سنگینی را بر دوش گرفته‌ اید و از تیم قبلی نیز که خدمات قابل توجهی انجام دادند سپاسگزاری می ‌کنم.

پیش از سخنان رییس جمهوری سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی با ارایه گزارشی از عملکرد این نیرو برای ارتقای شاخص‌های امنیت نظیر مبارزه با قاچاق مواد مخدر، جرایم فضای مجازی، سرقت و بسیج این نیرو در طرح‌های ملی نظیر طرح نوروز در ابتدای سال، گفت: برقراری امنیت عادلانه و رعایت حقوق شهروندی سرلوحه برنامه‌های نیروی انتظامی در سال جدید است.

وی با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در بخش‌های مختلف ناجا، خواستار پشتیبانی دولت در این زمینه شد و اظهار امیدواری کرد: با تقویت بیش از پیش نیروی انتظامی شاهد توسعه امنیت در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی باشیم تا بتوانند در کنار دولت به شکوفایی اقتصادی کمک کنند.

در ابتدای این مراسم همچنین به خانواده دو شهید و یک جانباز نیروی انتظامی و نیز تعدادی از مدیران و فرماندهان ناجا لوح یادبود اهدا شد.

عکس روز
خبر های روز