به روز شده در: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
کد خبر: ۵۵۲۷۲۰
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۳ - ۲۰ دی ۱۴۰۱

برای کدام گروه از بازنشستگان ۹ میلیون واریز شد

در حال حاضر همسان سازی حقوق بازنشستگان نیازمند ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است و ودولت برای تامین آن باید شرکت های دولتی را واگذار کند.
روزنو :

برای کدام گروه از بازنشستگان ۹ میلیون واریز شد

 

واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به همراه یک ماه معوق سایر سطوح از دیگر اقدامات وزارت کار در سال ۱۴۰۱بود. در تازه‌ترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداخت‌ها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوق‌ها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.

 

مهرداد گودرزوند چگینی گفت: در حال حاضر همسان سازی حقوق بازنشستگان نیازمند ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است و ودولت برای تامین آن باید شرکت های دولتی را واگذار کند.

 

 

نایب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات ضمن اشاره به اینکه دولت برای تامین مالی همسان سازی حقوق بازنشسته ها فروش ۳۰ هزار میلیارد تومان اموال در نظر گرفته است، گفت: همچنین ۳۰ هزار میلیاد تومان برای نوسازی کشاورزی دولت باید از محل مولدسازی بخش دارایی ها تامین کند.

 

مهرداد گودرزوند چگینی با بیان اینکه در شرایط کنونی ده ماه از سال گذشته و اگر بودجه سال ۱۴۰۱ تامین نشود عملا برنامه های کشور اجرا نمی شوند، افزود: باید دولت برخی از شرکت ها را به بخش خصوصی واگذار کند تا ضمن اینکه هزینه های خود را در بخش نگهداری این اموال کاهش دهد ، بخش خصوصی هم از این دارایی ها برای توسعه اشتغال بهره مند شود.

 

او با تاکید بر اینکه وزارت امور اقتصاد و دارایی باید از واگذاری ها به عنوان راهکارهای خروج از کسری بودجه حرکت کند، تصریح کرد: پیش از این دولت خیلی در واگذاری دارایی ها مازاد خوب عمل نکرده و شاید دستگاه های دولت خیلی تمایلی به اجرای آن ندارند اما اگر به سمت مولدسازی نرویم با مشکل مواجه خواهیم شد.

 

در سال جاری دولت موضوع افزایش حقوق نیروهای مسلح و همچنین همسان سازی حقوق بازنشسته ها را در نیمه امسال اجرایی کرد و بخشی از این اعتبارات در بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی نشده بود، به همین دلیل هزینه مازادی را ایجاد کرده که می تواند به کسری بودجه کشور دامن بزند، از این رو دولت باید شفاف سازی کند که این ۳۰ هزار میلیارد تومانی برای همسان سازی حقوق بازنشسته ها در نظر گرفته از کجا تامین خواهد شد؟ هرچند وزارت اقتصاد اعلام کرده که از محل واگذاری دارایی ها تامین می شود، اما جزئیات آن هنوز اطلاع رسانی نشده و از آنجایی که بودجه ۱۴۰۲ هم در حال بررسی است ابتدا باید وضعیت اعتبارات سال ۱۴۰۱ تعیین تکلیف شود.

 

نماینده گرمی و نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نوشته است: دولت به دنبال افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها در سال آینده است. با وضعیت فعلی جامعه و با توجه به تورم موافق افزایش ۲۰ درصد حقوق‌ها نیستیم. افزایش حقوق‌ها برای سال آینده باید بیش از ۲۰ درصد باشد. در حال رایزنی با دولت هستیم که با توجه به تورم حقوق‌ها بیش از ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.

 

همچنین اصغر سلیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی حقوق در لایحه بودجه ۱۴۰۲، گفت: با توجه به گرانی‌ها و افزایش تورم در کشور، بخش کارمندی مظلوم واقع شده است. کالاها بیش از ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند و اگر ۱۰ تا ۲۰ درصد به حقوق‌ها اضافه شود جوابگوی تورمی که در جامعه وجود دارد، نیست. وی درباره اینکه به چه میزان حقوق کارمندان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۲ باید افزایش پیدا کند، گفت: حقوق کارمندان و بازنشستگان باید حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: افزایش حقوق کارمندان از همین ماه آبان، اصلاحات انجام می‌شود و ما به تفاوت مهرماه در همین حقوق آبان پرداخت می شود.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه، بررسی جداول لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی را به صلاح ندانست و گفت: جداول بودجه امسال دیر هنگام و در مردادماه به دولت ابلاغ شد و از این جهت، بررسی دو مرحله ای این لایحه در مجلس، یکپارچگی برنامه‌های دولت را دچار مشکل می‌کند.

 

سیدمسعود میرکاظمی درباره طرح مجلس برای بررسی دو مرحله‌ای بودجه‌های سالانه کشور، گفت: وقتی قانونی در مجلس تصویب می‌شود، ملزم به اجرا هستیم و باید تبعیت کنیم.

 

در ادامه نظر دولت را بر این دانست که نخست مجلس اجازه دهد تا دولت لایحه خود را برای اصلاح ساختار به مجلس شورای اسلامی ارایه دهد.

 

میرکاظمی به کار مشترک با کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اشاره کرد و گفت: این کمیسیون در طرحی درخواست کرد تا با مشارکت و همراهی دولت، آن را پیش ببرند و ما هم این کار را کردیم و با توجه به همکارهای نزدیک تلاش می‌کنیم تا به نقطه نظر مشترک برسیم.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد: اما نمایندگان در طرحی دوفوریتی خواستند تا روند بررسی لایحه بودجه به صورت دومرحله‌ای باشد که مرحله نخست تبصره ها و مرحله دوم جداول بررسی شود؛ ما ارسال جداول بودجه به مجلس را به صلاح نمی دانیم زیرا مردادماه امسال جداول بودجه ۱۴۰۱ به دولت ابلاغ شد و از این جهت جمع کردن یکپارچگی برنامه‌های دولت دچار مشکل می‌شود.

 

میانگین پرداخت حقوق سال ۱۴۰۱ چقدر بود؟

 

وی میانگین پرداخت حقوق در سال گذشته را ۷ میلیون و ۷۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: این رقم اکنون به ۹ میلیون و ۲۴۱ هزار تومان رسیده است.

 

شیرمحمدی با بیان اینکه میانگین سن بازنشستگی در استانداردهای جهانی ۱۳ سال کمتر از سن امید زندگی است، افزود: در حال حاضر میانگین سن بازنشستگی در صندوق بازنشستگی کشوری به حدود ۵۲ سال (۵۱.۵۵سال) رسیده و با توجه به افزایش سن امید به زندگی، میانگین پرداخت حقوق و مستمری به ۲۹ سال رسیده است که با استانداردهای موجود فاصله زیادی دارد که امیدواریم که نمایندگان مجلس این موضوع را در نظر داشته باشند.

عکس روز
خبر های روز