روایت 6 ماه تلخ
گرد و خاک توامان پزشکیان و ظریف در پاسخ به منتقدان برنامههای سیاست خارجی
گروه سياسي| «گرد و خاك توامان پزشكيان و ظريف»ترجيع بندي است كه برخي فعالان سياسي پس از پايان ويژه برنامه پزشكيان در حوزه سياست خارجي از آن بهره بردند تا مخاطبان را متوجه عمق تاثيرگذاري حضور مشترك پزشكيان و ظريف در صدا و سيما كنند. 20دقيقهاي كه مانند سناريويي دراماتيك اجرايي شد و توجه افكار عمومي را به خود جلب كرد. بلافاصله در شبكههاي اجتماعي هشتگ ظريف و پزشكيان ترند شد و بحث و تبادل نظر در خصوص ابعاد گوناگون اين صحبتها حسابي گرم شد. در ادامه نمودارهاي گوگل از اوجگيري جستوجوهاي مرتبط با نامزد جريان اصلاحات خبر داد و تحليلگران اعلام كردند پس از اين اظهارات، انتخابات وارد سطح ديگري شده است.
بازخوردهاي حضور توامان مسعود پزشكيان و ظريف در صدا و سيما همچنان ادامه دارد، حضوري كه به سرعت وايرال شد و طول و عرضه شبكههاي اجتماعي را پيمود. مخاطبان با شگفتي صحبتهاي ظريف را در ادامه اظهارات پزشكيان ديدند و دولتي را در آينده تصور كردند كه در آن چهرههاي متخصص و شايستگان در رئوس بخشهاي مديريتي و اثرگذار كشور مينشينند و رويكردهاي سياسي و جناحي جاي خود را به دولتي ميدهد كه در آن تخصص حرف نخست را ميزند. ظريف كه در ميزگرد سياست خارجي مرتبط با مسعود پزشكيان به عنوان كارشناس همراه اين نامزد انتخابات رياستجمهوري راهي صدا و سيما شده بود، چنان گرد و خاكي به راه انداخت كه بعيد است تا پايان انتخابات از ياد و خاطر مخاطبان برود. زماني كه ظريف خطاب به مردم با بالا بردن نمودارهايي به آنها نشان ميداد كه دليل افزايش تورم، كاهش فروش نفت و نزول شاخصها اقتصادي، كاسبان تحريمند. همان كاسباني كه مخالفتشان با برجام را در بوق و كرنا كرده و با همه ابزارهاي ممكن از تحقق محتويات برجام جلوگيري كردند.
ظريف در ميزگرد سياست خارجي پزشكيان كه به عنوان كارشناس همراه اين نامزد انتخابات رياستجمهوري حضور پيدا كرده بود، از علاقهاش به پزشكيان گفت و با واژههايي چون وطنپرست و صادق و كاربلد از او ياد كرد. او خطاب به مردم يادآور شد كه مهم است چه كسي در پاستور به عنوان رييسجمهور فعاليت ميكند . او خطاب به مخالفان برجام از همه دستاوردهايي صحبت كرد كه در اثر امضاي برجام كسب شده و كاسبان تحريم را عامل اصلي عدم تحقق دستاوردهاي برجام معرفي كرد. تن صداي ظريف زماني بالا ميرفت و زماني دچار نشيب ميشد اما در همه حال توجه مخاطبان را با خود داشت. او خطاب به مردم گفت: «مردم، رييسجمهور است كه سياستها را ميسازد و براي تصويب به شوراي عالي امنيت ملي و به حضور مقام معظم رهبري ارايه ميكند. رييسجمهور است كه سياستها را اجرا ميكند و كسي كه با نگرش روشن هم خودش خط دارد ولي باور دارد بايد از متخصصان و كارشناسان استفاده كند، اين فرد ميتواند در آينده كشور نقش داشته باشد. وزير خارجه پيشين كشورمان تاكيد كرد: بدون سياست خارجي مستقر و بدوم اجماع ملي نميتوانيم منافع اقتصادي كشور را پيش ببريم حتي نميتوانيم با دوستانمان روابط خوب داشته باشيم.
بدون سياست خارجي جدي و همگرا و راهگشا نميتوانيم ديپلماسي اقتصادي خوبي داشته باشيم. بدون سياست خارجي معقول و متين نميتوانيم حتي با دوستانمان ارتباط داشته باشيم. نگاه ما به يك رابطه متوازن است تا هيچكس نتواند از ايران بهره بگيرد بدون آنكه ما به ازاي آن را پرداخت كنيم. جواد ظريف با بيان اينكه قدرت مجموعهاي از قدرت معنايي و قدرت مالي است كه منجر به كاهش آسيبپذيري ميشود، اظهار داشت: آنچه به ايران قدرت داده، قدرت معنايي است كه همان گفته امام يعني پيروزي خون بر شمشير است و قدرت معنايي مقاومت را اجرا كرد. قدرت در ايران در سال ١٣۶١ در ميانه جنگ ايجاد شد در مقاومت لبنان و فلسطين با پيام انقلاب اسلامي ايران و نپذيرفتن زور ايجاد شد. به دليل همين قدرت معنايي، اسراييل كه در هر جنگي يك ماهه پيروز ميشد امروز پس از ٨ ماه نتوانسته در برابر گروهي ايستادگي كند و افسانه پيروزي اسراييل شكست خورده است، ما پاي مقاومت ايستادهايم و اين قدرت معنايي انقلاب را از دست نخواهيم داد. تحريم را با عدد نميشمارند و اين كار مغلطه است. ميگويند ٨٠٠ تحريم دوره احمدينژاد را ظريف به ١۵٠٠ تحريم رساند، دو تحريم درباره من است كه به آن ظريف١ و ظريف٢ ميگويند اما بپرسيد بانك، نفت، پتروشيمي و كشتيراني ايران را كجا تحريم كردند؟ كاتسا هم تحريم جديدي نداشت. قانون كاتسا هيچ تحريم جديدي ندارد چون برجام اجازه نميداد تحريم جديدي توسط امريكا وضع شود. مردم ما ديدند در سال ۹۵ و ۹۶ دو سال متوالي تورم تك رقمي و رشد دو رقمي داشتيم.
ماجراي آن 6ماه تلخ
تلاش يكي از كارشناسان ميزدگرد براي اينكه ظريف را به حاشيه بكشانند و براي او حاشيه ايجاد كنند راه به جايي نبرد. اين ديپلمات پيشين كشورمان در پاسخ به يكي از پرسش كنندگان گفت: من هم ميتوانم بگويم همان دوران ميگفتند اينكه امريكا ميگويد از برجام خارج ميشود جنگ زرگري است چون برجام به نفع امريكا است بنابراين از اين بحثها استفاده نكنيم. ايران تنها كشوري بود كه توانست از اسنپ بك استفاده كند و در همان دولت روحاني كه شما از آن دلخور هستيد توانسته بوديم امريكا را سه بار در شوراي امنيت سازمان ملل محكوم كنيم و ايآر ۴ ايران را به ايآر ٩ رسانديم و غنيسازي را از ٢٠ درصد به ۶٠ درصد رسانديم.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا بايدن به برجام برنگشت، پاسخ داد: بايدن قصد برگشت به برجام را داشت اما به دو دليل برنگشت اول اينكه اسراييل اجازه نداد و پس از آن آقاي فخريزاده به شهادت رسيد و عامل ديگر مصوبه قانون راهبردي مجلس بود، نگذاريد كه بگوييم در آن ۶ ماه تلخ چه گذشت. در آن ۶ ماه تلخ ما بارها ميتوانستيم برجام را زنده كنيم و ۳ سال از اين فلاكت زجر نكشيم. اگر تعداد تحريمها در دولت آقاي روحاني با ترامپ از هزار تحريم شد هزار و پانصد تحريم، در دولت شهيد رييسي از ۱۵۰۰ تحريم به ۲ هزار و ۵۷۰ رسيد، يعني در ۸ سال ۵۰۰ تحريم اضافه شد، در ۳ سال هزار تحريم اضافه شد اگر ميخواهيم با عدد سر مردم را شيره بماليم درست بماليم. وي با نشان دادن نمودارهاي مربوط به نرخ تورم ادامه داد: مردم ببينيد در زمان تحريم چه شد؟ ببينيد مردم تورمتان را كجا بردند؟ مردم ببينيد رشد اقتصادي و فروش نفتتان را كجا بردند؟ گفتند ما ياد داديم چگونه نفت را بفروشند، نخير وقتي آقاي بايدن آمد سياست اين شد كه پيچ را شل
كنند .
اجازه بدهيد آقاي ترامپ برگردد آن وقت ببينيم دوستان چه ميكنند؟مردم مهم است در پاستور چه كسي نشسته باشد. مهم اين است كه ببينيم ميتوان با اين وضعيت زندگي شما را بهتر كنيم. وي يادآور شد: سه دولت را در گذشته داريم حضرت آقاي حجتالاسلام خاتمي ذيل دستور رهبري عمل كردند ايران را سربلند كردند. معجزه هزاره سوم هم خيال كرد ذيل دستور رهبري عمل ميكند، جز تحريم با دبير شوراي امنيت ملي محترمي كه امروز كانديداي انتخابات رياستجمهوري است چيزي به دست نياورد. دولت روحاني هم توانست كشور را سربلند كند از نظر همه دنيا و خود ترامپ برجام بزرگترين كلاهي بود كه سر امريكا رفت متاسفانه شما هم گفتيد برجام بزرگترين كلاهي بود كه سر ايران رفت. وزير خارجه پيشين كشورمان تاكيد كرد: اگر برجام بد بود چرا ترامپ از آن خارج شد، اگر ميگوييد خارج شدن ترامپ از برجام بد بود، مگر ترامپ از قرارداد آب و هوا خارج نشد؟ مگر ترامپ از قرارداد موشكهاي ميانبرد خارج نشد؟ آيا آنها را هم شوروي سابق بد مذاكره كرده بود؟ چرا خطاي استعمارگر را به پاي مبارزين با استعمار ميآوريم؟فراموش نكنيم همان قدر كه سلاح ما مهم است، مردم هم مهم هستند مردم را كوچك نكنيم.