پرونده باغ سههزارمتری کجاست؟
اعظم طاهری: یک عضو شورای شهر تهران در روز بررسی پرونده باغها در صحن شورا متوجه میشود که پرونده یک باغ سه هزار متری از کارتابلش (سامانه اداری) حذفشده است. طرح این اتفاق در تلویزیون، افکار عمومی را شوکه کرد. مردم میپرسند چطور شهردار بهظاهر انقلابی و بهظاهر مخالف فسادکه همواره مشت های گره کرده دارد و در مناظره های انتخاباتی به این و آن حمله و آنها را متهم می کرد اجازه داده در محل یک باغ 3 هزار متری آنهم در محله مرفه نشین پایتخت، برج ساخته شود و سود نجومیاش به جیب عدهای برود، صاحبان این باغ با رایزنی توانستند پیش از بررسی تخلف ساخت این باغ در شورا، پروانه ساخت آن را بگیرند. این اتفاق از یک سوء دهن کجی به شورای شهر است و از سوی دیگر به خطر انداختن محیط زیست با هدف کسب درآمد برای شهرداری و مالک ذینفوذی است که نام وی فاش نشده است. انتظار از شهرداری این است که پس از خواندن این گزارش نام مالک باغ 3 هزار متری و دلایل گم شدن پرونده و صدور ساخت برج در آن را برای ما ارسال تا منتشر کنیم.البته مقصر اصلی این تخلف بزرگ زاکانی نیست، بلکه شورای شهر حداقلی است که فردی را که نه تحصیلاتش با مدیریت شهری دارد و نه سابقه مدیریت شهری دارد را به عنوان شهردار انتخاب است. نکته قابل توجه این است که در مرداد 1400 قبل از اینکه شورا موضوع شهردار شدن زاکانی را در دستور کار قرار دهد رسانه های اصولگرا گفتند او شهردار تهران شده است!
پرونده باغ روی آنتن
مجری برنامه صداوسیما از یک عضو شورا میپرسد: «پرونده یک باغ سه هزار متری از کارتابل شما غیب شده؟» عضو شورای شهر تهران در پاسخ میگوید که «بله متأسفانه، این اتفاق افتاده است.»
دنبال پرونده هستیم
پرونده این باغ از کارتابل اعضای شورا ناپدیدشده، باغی است که در مسیر صدور پروانه ساخت است، این باغ در حال حذف شدن از سطح شهر است. مالک صاحب نفوذ و قدرتمند میخواهد باغی سه هزار متری در منطقه یک تهران را به برج تبدیل کند که اعضای شورا میگویند: «احتمال فساد آمیز بودنش زیاد است».
باغ در آستانه نابودی
عباسی شورای شهر در برنامه تلویزیونی گفته: پس از پیگیری دلیل حذف شدن پرونده از کارتابل شورا، سراغش را از شهرداری میگیرند مشکوک و مساله برانگیز است و این پرسش را میسازد که مگر میشود در بروکراسی شهرداری تهران روند کارهای یک پرونده با چنین سرعتی مرحلهبهمرحله پیش برود؟ زمینی که قرار است در آن برج ساخته شود باغ است؛ درباره این پرونده نامهای با امضای رئیس شورای شهر هم به شهرداری ارسالشده است. این پرونده از گذشته رأی باغ داشته و از دادگاه همرأی گرفته است. یعنی دو تا ۱۵ درصد میشود در آن بنا ساخت نه بیشتر، شگفت اینکه شهرداری تهران برای این باغ سه هزار متری ۷ پروانه بر اساس پهنه ۱۲۲ با ۳۰۰ درصد تراکم صادر کرده است و احتمالاً بعد از آنهم در کمیسیون ماده پنج، ۶۰۰ درصد تراکم خواهد گرفت خدا بده برکت.»
فساد
عباسی میگوید: «در این قضیه رئیس سازمان فضای سبز برکنار شد. چه زوری پشت این پرونده است. حقوق مردم دست ماست، ما در تکتک باغات، احتیاط میکنیم اما حالا قسم جلاله میخورم اگر یک پرونده دیگر تکرار شود، اینچنین برخورد نخواهیم کرد. در پرونده باغ سه هزار متری احتمال زدودند وجود دارد و فساد شده است. من در شهرداری مدیر بودم. فرآیندها را میدانم و میدانم چه خبر است. این باغ سریعتر از روال معمول پروانه گرفت، بیایید من سامانهها را به شما نشان بدهم که چگونه این پرونده دنبال میشد خجالت بکشید. این پرونده سه هزار مترمربع رأی باغ داشته؛ اما من به مالک میگویم زهی خیال باطل؛ تلاش میکنیم در دیوان عدالت اداری رأی را ابطال کنیم و شخصاً پیگیری کنم و کوتاه نخواهم آمد. ردپای پرونده در معاونت شهرسازی است.»
روایت رئیس شورا از ماجرا
رئیس شورا از عبارت «قدرت پول» در بخشی از سخنان خود استفاده کرد؛ بعضی مدیران شهرداری به بحث و بررسی پرونده قطع ۵۰ درخت در منطقه یک تهران پرداختند و مدعی شدند که با این کار مخالفاند. کار بهجایی رسید که «مهدی چمران»، رئیس شورای شهر از عبارتهای متفاوتی استفاده کرد و در بخشی از سخنانش گفت: «قطع درخت قانون دارد و اگر باید درختی قطع نه، بلکه جابهجا شود، باید این موضوع در کمیسیون مربوطه بررسی شود و بهصرف اینکه یک حکم قضایی دارد و تعداد زیادی پلیس برای اجرای حکم بیایند، نباید درختان قطع میشد و این دردآور است.» «گویا ما برای جان انسانها ارزش قائل نیستیم. انسان بدون تنفس هوای سالم نمیتواند زندگی سالم داشته باشد و شاهد بودیم با حمله به یک بوستان، اصرار داشتند بوستان تخریب شود و با حضور نیروهای پلیس اقدام به تخریب کردند و وقتی نیروهای شهرداری برای مقابله آمدند، آنها را کنار زدند. بنده میخواهم قدرت پول را یادآور شوم که متأسفانه در این اتفاق دیده شد. بنده به رئیس قوه قضاییه و دادستان کل کشور نامه ارسال کردم که از قطع درختان جلوگیری شود؛ البته نیمی از درختان قطعشده است. گفتند دوباره درخت بکاریم؛ اما قطع یک درخت کهن و کاشت یک ترکه بهجای آن، کار ملانصرالدینی است. نباید پافشاری فردی را داشته باشیم و به دنبال آن درختان قطع شوند. این اقدام لجبازی با مردم نیست. فرض بر اینکه درختان را قطع کنند و ساختمانی بدمنظر نیز بسازند و سود آن به سازنده برسد؛ اما آسیب آن به مردم میرسد.
بدترین شب زندگی چمران
مراسم تحلیف اعضای شورای شهر تهران روز 14 مرداد 1400 برگزار شد و قرار بود روز 17 مرداد شورا شهردار تهران را انتخاب کند. رسانههای اصولگرا چند روز قبل اطلاع از تشکیل جلسه شورا را پیشاپیش اعلام کرد که علیرضا زاکانی شهردار تهران شد. چمران پس از شنیدن این خبر گفت بدترین شب زندگیام را گذراندم. مهدی چمران بیخبر از پخش زنده مراسم تحلیف اعضای شورا شهر و روشن بودن میکروفونش گفتوگویی بحثبرانگیز و عجیب با نرجس سلیمانی دیگر عضو شورای شهر داشت. در این مورد خبرگزاری ایلنا گزارش کرد مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران که از روشن بودن میکروفن خود اطلاع نداشت در پاسخ به انتقادات نرجس سلیمانی مبنی بر اینکه کاش رأیهای ما شفاف و آشکار بود پاسخ داد: «من دیشب یکی از بدترین شبها را داشتم، حتی از جنگ بدتر بود. آنقدر ناراحت شدم از اینکه اسامی اینگونه منتشرشده است درحالیکه (از قبل) اینهمه ما اعلام کرده بودیم.» سلیمانی در واکنش به گفتههای چمران ادامه داد: "اگر رأیگیری بهصورت شفاف انجام میشد بهتر بود." چمران گفت: "عدهای فشار میآورند."
سلیمانی: «عدهای از دوستان از اول رأیشان این نبود. رأیشان اشتباه رفته و باید از رأی خود صیانت کنند».
عدهای را میترسانند
چمران: "البته در قانون نوشتهشده رأی را مخفی بگیرید که این هم دلایلی دارد. یک عده را میترسانند، تهدیدشان کردند. حالا که رأی مخفی هم دادند، به آنها گفتند اگر رأی ندهید چنین میکنیم! و به من گفتند و من چند وقت پیش تذکر دادم که این کارها را نکنید و شما آن موقع تشریف نداشتید."
شب گذشته رسانهها آر انتخاب علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس بهعنوان شهردار تهران خبر دادند. این در حالی بود که مهدی چمران اعلام کرد که رأیگیری روز یکشنبه انجام خواهد شد. بااینحال رسانههای اصولگرا حتی رأی اعضای شورای شهر را هم اعلام کردند بهاینترتیب روشن شد 12 عضو شورای به علیرضا زاکانی رأی دادهاند و هشت عضو نیز به رقیب او یعنی مازیار حسینی.