به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۷
کد خبر: ۶۴۰۲۶۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۳

مقایسه فونیکس FX و بیجینگ X55 ؛ کدام بهتر است؟

در این مطلب به مقایسه بیجینگ X55 و فونیکس FX می‌پردازیم تا اگر قصد خرید یک شاسی بلند شهری جدید دارید، بدانید کدام یک از این دو کراس اوور جذاب و اسپرت خانوادگی می‌تواند نقش بهتری در تامین نیازهای شما ایفا کند.
روزنو :

مقایسه فونیکس FX و بیجینگ X55 ؛ کدام بهتر است؟

بیجینگ X55 و فونیکس FX دو کراس اوور چینی بازار هستند که در یک رده قرار دارند. در این مطلب به مقایسه این دو خودرو می پردازیم.

در بازار امروز کراس اوورهای کامپکت جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند که در نتیجه خودروسازان، مونتاژکاران و واردکنندگان برای تامین نیاز بازار و البته کسب سود بیشتر، تمرکز بالاتری در این سگمنت به خرج داده‌اند. به نحوی که امروزه شاهد عرضه کراس اوورهای متعدد در بازار به صورت مونتاژی یا وارداتی هستیم. فونیکس fx محصول نسبتاً شناخته شده از مدیران خودرو بوده که به صورت مونتاژی به بازار عرضه می‌شود و بیجینگ ایکس ۵۵ نیز یک خودرو نسبتاً جدید است که دیار خودرو عرضه آن به صورت وارداتی و سپس احتمالاً به صورت مونتاژی را بر عهده دارد.

در این مطلب به مقایسه بیجینگ X55 و فونیکس FX می‌پردازیم تا اگر قصد خرید یک شاسی بلند شهری جدید دارید، بدانید کدام یک از این دو کراس اوور جذاب و اسپرت خانوادگی می‌تواند نقش بهتری در تامین نیازهای شما ایفا کند.بیجینگ X55

بیجینگ ایکس ۵۵ یک کراس اوور کامپکت از محصولات گروه خودروسازی بایک چین است که در سال ۲۰۲۲ برای نخستین بار با نسخه تولیدی در میدان حاضر شد. این خودرو در چین با نام بیجینگ ایکس ۶ یا موفانگ نیز شناخته می‌شود و حتی در کشورهای اروپایی نظیر هلند و ایتالیا هم با نام‌های دیگر به فروش می‌رسد. دیار خودرو قصد دارد تا بیجینگ X55 را در ایران به صورت وارداتی و سپس مونتاژی به دست مشتریان برساند که احتمالاً از سال ۱۴۰۳ به بعد باید به‌تدریج شاهد حضور این خودرو در جاده‌های کشورمان باشیم.

بررسی بیجینگ بررسی بیجینگ X55X55

اما فونیکس اف ایکس از محصولات نسبتا محبوب چری به حساب می‌آید که تحت عنوان اومودا ۵ در سایر بازارهای بین‌المللی به فروش می‌رسد. نقطه قوت این خودرو علاوه بر طراحی آیرودینامیک و قوای فنی مناسب، کسب ۵ ستاره ایمنی از موسسه یوروانکپ است که حکایت از امنیت بالای فونیکس اف ایکس دارد. این خودرو در بازار استرالیا نیز فروخته می‌شود و در ایران هم مورد توجه خریداران کراس اوورهای اسپرت و مدرن قرار گرفته است.

بررسی فونیکس FX
مقایسه طراحی بدنه

از لحاظ طراحی بدنه، هم فونیکس اف ایکس و هم بیجینگ ایکس ۵۵ امتیاز نسبتا بالایی کسب می‌کنند؛ چرا که طراحی آنها جدید بوده و با اصول مرسوم در یکی دو سال اخیر کاملاً تطابق دارد. در این بین به نظر می‌رسد که بیجینگ X55 متانت و لوکس بودن بیشتری را به معرض دید می‌گذارد؛ چرا که بدنه آن یکنواخت‌تر بوده و قوس‌های ملایم به همراه حجم پردازی‌های اندک توانسته آن را به صورت یک نوع شمایل مجلل و نه‌چندان اسپرت از نمای بغل به نمایش بگذارد. اما طرح چراغ‌ها و جلوپنجره خشونت بیشتری ارائه می‌دهند که احتمالاً با نیازهای بصری افراد اسپرت پسند بیشتر جور از آب در خواهد آمد.

بدنه بیجینگ X55

اما فونیکس FX طراحی بدنه مدرن به واسطه خطوط عمدتاً صاف و زوایای شکسته را به معرض دید می‌گذارد که احتمالاً از لحاظ فاکتورهای مورد پسند مشتریان جوان، می‌تواند گزینه جذاب‌تری به حساب بیاید و خطوط نوین بدنه این خودرو به همراه المان‌های متفاوت، گزینه‌ای خاص‌تر را از لحاظ طراحی بیرونی به مشتری ارائه می‌دهند.

در مجموع هر دو شاسی بلند چینی مورد نظر در این مطلب از ظرافت نسبتاً بالا به همراه تجلل و زیبایی مناسب در نمای بیرونی بهره می‌برند و بسته به سلیقه مشتری، می‌توانند گزینه‌هایی جذاب برای بازار این روزهای خودرو در ایران به حساب بیایند.

بایک ایکس ۵۵ در بخش فنی خود یک موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ به قدرت ۱۸۵ اسب بخار و گشتاور ۳۰۵ نیوتن متر را به همراه یک گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دو کلاچه به خدمت گرفته است. به کمک این موتور و گیربکس می‌توان شتاب صفر تا صد حدود ۷.۸۴ ثانیه را با این محصول جدید دیار خودرو در حالت ایده‌آل کسب کرد که قطعاً مورد رضایت مشتریان و به ویژه جوانان قرار خواهد گرفت.مشخصات فنی بیجینگ X55

مشخصات فنی بیجینگ X55

اما فونیکس اف ایکس به موتور ۱.۶ لیتری توربوشارژ مجهز شده که رقم مرتبط با توان خروجی آن نزدیک به ۱۹۰ اسب بخار است و بیشینه گشتاور این پیشرانه نیز به ۲۹۰ نیوتن متر می‌رسد. همکاری میان این موتور و جعبه دنده هفت سرعت دو کلاچه روغنی، باعث شده تا فونیکس FX نیز تقریباً شتابی نزدیک به ۷.۸ ثانیه داشته باشد و از این جهت اختلاف زیادی با حریف هم وطن خود نشان نمی‌دهد.

مشخصات فنی فونیکس مشخصات فنی فونیکس FXFX

این محصول مدیران خودرو معادل ۱۴۴۴ کیلوگرم وزن دارد و میانگین مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی به ۷.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد. ضمناً می‌توان با فونیکس اف ایکس پریمیوم تا حدود ۲۰۶ کیلومتر بر ساعت نیز سرعت گرفت.

اما بیجینگ ایکس ۵۵ با وزن ۱۶۶۵ کیلوگرم نسبت به حریف خود بسیار سنگین‌تر به نظر می‌رسد و در هر ۱۰۰ کیلومتر ۷.۷ لیتر بنزین می‌سوزاند که با توجه به تفاوت وزن، این میزان افزایش مصرف کاملاً منطقی به نظر می‌رسد.

خودرو فونیکس FX بیجینگ x55
موتور ۴سیلندر-۱۶سوپاپ -توربوشارژ ۴سیلندر- ۱۶سوپاپ – توربوشارژ
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۵ لیتر
توان خروجی ۱۹۷ اسب بخار – ۲۹۰ نیوتن متر ۱۸۵ اسب بخار – ۳۰۵ نیوتن متر
گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه اتوماتیک ۷ سرعته دوکلاچه اتوماتیک
انتقال قدرت دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۰-۱۰۰ ۷.۸ ثانیه ۷.۸۴ ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی ۷.۱ لیتر در۱۰۰کیلومتر ۷.۷  لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت ۲۰۶ کیلومتربرساعت ۲۰۰ کیلومتربرساعت
وزن ۱۴۴۴ کیلوگرم ۱۶۶۵ کیلوگرم
حجم باک ۵۰ لیتر ۵۳ لیتر
ابعاد بدنه ۱۵۸۵-۱۸۳۰-۴۴۰۰ میلی‌متر ۱۶۸۰-۱۸۸۶-۴۶۲۰ میلی‌متر
فاصله محوری ۲۶۳۰ میلی‌متر ۲۷۳۵ میلی‌متر
حجم صندوق ۲۹۲ لیتر ۳۵۰ لیتر

وجود سیستم تعلیق مک فرسون در جلو و مالتی لینک مستقل در عقب باعث می‌شود تا کیفیت سواری و سطح هندلینگ این دو کراس اوور نسبت به رقبای مجهز به سیستم یکپارچه توییست بیم در تعلیق عقب، بسیار بهتر باشد در نتیجه طی سرعت‌های بالا می‌توان روی پایداری بهتر این دو شاسی بلند چینی اعتبار بیشتری را متصور شد.

از لحاظ کیفیت سواری نیز می‌توان گفت که هر دو خودرو خیلی خشک ظاهر نشده‌اند اما در این بین احتمالاً سیستم تعلیق بیجینگ ایکس ۵۵ می‌تواند درصد بیشتری از ضربات را به خود جذب کند و سواری کمی نرم‌تر به سرنشینان این ماشین چینی هدیه دهد.

مقایسه طراحی داخلی فونیکس اف ایکس و بیجینگ ایکس۵۵

بعد از اینکه پا به کابین بایک X55 و فونیکس FX بگذارید، متوجه خواهید شد که فضای داخلی این دو خودرو مطابق نمای بیرونی آنها از به اصطلاح ترند روز پیروی می‌کند. این پیروی کردن از مد روز باعث شده تا فضایی نسبتاً مدرن و تا حدودی لوکس در کابین این دو خودرو مشاهده شود که قطعاً مورد توجه و رضایت کاربر قرار خواهند گرفت. به ویژه طرح غربیلک فرمان، کنسول بین صندلی‌های جلو و طرح اهرم تعویض دنده در این دو خودرو بسیار زیبا و جذاب دیده می‌شود. بنابراین طراحی آنها نسبتاً گیرا و متعادل است و از این جهت نمی‌توان به نحو مشخص یکی را بر دیگری برتر دانست.

کابین فونیکس FX

اما نکته اینجاست که بایک ایکس ۵۵ از متریال و روکش‌های چرم و جیر به نحو بیشتری در کابین خود بهره برده و به اصطلاح از این جهت لاکچری تر احساس می‌شود؛ در نتیجه به طور کلی می‌توان گفت کیفیت کابین بایک ایکس ۵۵ نسبت به فونیکس FX بالاتر است و دقت مونتاژ بیشتری هم در آن دیده می‌شود؛ حداقل در نسخه‌های وارداتی بایک X55 که این نکته مصداق دارد.

کابین بیجینگ X55


اما نقطه قوت دیگر داخل بیجینگ ایکس ۵۵ نسبت به حریف مدیران خودرویی، بهره‌مندی از فضای طولی بیشتر به واسطه فاصله محوری بزرگتر است که باعث می‌شود محدوده اطراف پای سرنشینان در ردیف دوم به ویژه از لحاظ گنجایش ساق و زانوها نسبت به حریف بزرگتر باشد و راحتی بیشتری را به ویژه برای سرنشینان بلند قد فراهم کند. در مورد میزان حجم صندوق عقب نیز باید گفت که فونیکس اف ایکس با ۲۹۲ لیتر و بیجینگ X55 با ۳۵۰ لیتر دارای کوچک‌ترین صندوق عقب‌های کراس اوورهای بازار ایران هستند و از این جهت کارایی بسیار کمتر از حد انتظار ما ارائه می‌دهند.

مقایسه امکانات و آپشن‌های رفاهی ایمنی

در مورد آپشن‌های رفاهی ایمنی باید گفت که هر دو خودرو تجهیزات مناسبی دارند و در واقع پکیجی کامل از تجهیزات رفاهی- ایمنی مدرن و کاربردی را به کاربران خود هدیه می‌دهند. در این بین شاید در یکی دو مورد بایک ایکس ۵۵ نسبت به حریف مدیران خودرویی بهتر ظاهر شود و تجهیزات کمی متنوع‌ تر را ارائه دهد که از جمله می‌توان به سقف پانوراما یا رادار تابلو خوان اشاره کرد. اما در مجموع فونیکس FX پریمیوم هم خودرو پر آپشنی به حساب می‌آید و از این جهت چندان نسبت به حریف خود کمبود اساسی نخواهد داشت.مقایسه کابین فونیکس FX و بیجینگ X55

ترمز پارک برقی و اتوهلد، کنترل سرعت در سرازیری، دستیار کنترل شروع حرکت در شیب، کنترل پایداری ESP، کروز کنترل هوشمند، در صندوق عقب برقی، کول باکس، پارک اتوماتیک، صندلی‌های برقی ردیف جلو با گرمکن، ۶ کیسه هوا، هشدار خواب‌آلودگی راننده، سیستم پایش فشار باد لاستیک، حسگرهای پارک عقب و جلو، دوربین عقب و ۳۶۰ درجه، سامانه هشدار خروج از خطوط، رادار نقطه کور، دستیار حفظ خودرو بین خطوط، سامانه تشخیص خودرو و عابر پیاده با ترمز خودکار، سیستم هشدار برخورد از جلو، صفحه کلاستر دیجیتال ۱۰.۵ اینچی، نمایشگر ۱۰.۱ اینچی، شارژر وایرلس، سنسور در دست بودن فرمان، صندلی برقی شش حالته برای راننده با حافظه، صندلی برقی چهار حالته سرنشین، گرم‌کن صندلی جلو، گرمکن و تهویه صندلی‌های عقب، دی‌لایت، اتولایت جلو، تهویه مطبوع دوکاناله، کول باکس، سانروف پانوراما و… مهمترین تجهیزات بیجینگ ایکس ۵۵ محسوب می‌شوند.

مقایسه طراحی داخلی فونیکس FX و بیجینگ X55X55

فونیکس اف ایکس پریمیوم نیز تقریبا در همین حد امکانات دارد اما سانروف پانوراما، رادار تابلو خوان، گرمکن و تهویه صندلی عقب و یکی دو مورد دیگر در لیست آپشن‌های آن موجود نیست.

خودرو فونیکس اف ایکس پریمیوم بیجینگ X55
کروز کنترل دارد دارد (تطبیقی)
کنترل پایداری دارد دارد
کنترل شروع حرکت در سربالایی دارد دارد
رادار خط خوان دارد دارد
سیستم کمک رانندگی بین خطوط دارد دارد
سنسور پارک عقب دارد دارد
نوربالا اتوماتیک ندارد دارد
سنسور باد تایرها دارد دارد
ترمز پارک برقی و اتوهلد دارد دارد
دیلایت دارد دارد
اتولایت دارد دارد
فرمان برقی دارد دارد
دکمه های کنترل روی فرمان دارد دارد
نمایشگر مالتی مدیا دارد دارد
دوربین عقب دارد دارد
دوربین ۳۶۰ درجه دارد دارد
کیسه هوا دارد (۶ عدد) دارد (شش عدد)
تهویه اتوماتیک دارد دارد
تنظیم برقی صندلی راننده دارد دارد
تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو دارد دارد
سردکن صندلی جلو دارد دارد
گرمکن صندلی جلو دارد دارد
گرمکن و سردکن صندلی عقب ندارد دارد
شارژر وایرلس دارد دارد
دنده پشت فرمان ندارد ندارد
اتوپارک ندارد دارد
آینه‌های تاشو برقی دارد دارد
تنظیم برقی آینه‌های جانبی دارد دارد
سانروف دارد دارد
سقف پانوراما ندارد دارد


نتیجه گیری

با توجه به مباحث مطرح شده در مطلب مقایسه بیجینگ X55 با فونیکس FX باید بگوییم که هر دو خودرو انصافاً نقاط قوت فراوان از جمله شتاب و قوای فنی بالا، کابین لوکس و امکانات متنوع دارند و می‌توانند به نوبه خود به عنوان یک کراس اوور چینی، جزو گزینه‌های مطلوب بازار ایران در شرایط فعلی محسوب شوند.

اما به طور دقیق‌تر اگر بخواهیم صحبت کنیم باید بدانید که بایک ایکس ۵۵ دارای کابین لوکس و جادارتر، متریال داخلی باکیفیت‌تر، امکانات کمی بیشتر و سواری کمی نرم‌تر است و احتمالاً به دلیل طراحی لوکس‌تر آن می‌تواند بیشتر مورد پسند خانواده‌ها قرار گیرد.

مقایسه امکانات فونیکس FX و بیجینگ X55

اما فونیکس اف ایکس طراحی جوان پسندتری دارد، امکانات مدرن و نسبتا کامل ارائه می‌دهد، از لحاظ شتاب و کارایی نیز در حد مطلوبی به سر می‌برد. ضمن آنکه پنج ستاره ایمنی اروپایی در کارنامه داشته و به دلیل اشتراک فنی با برخی دیگر از محصولات مدیران خودرو و عرضه نسبتاً گسترده در سطح بازار ایران، احتمالاً از لحاظ خدمات پس از فروش، تامین قطعات یدکی و مواردی از این دست، دردسر کمتری برای مالک به وجود می‌آورد و فروش آن در بازار نیز احتمالاً راحت‌تر انجام می‌شود. بنابراین بسته به معیارهای متقاضیان و درصد تطابق آن با نکات ذکر شده، هر دو کراس اوور چینی قابلیت تبدیل شدن به خودرو دلپسند مشتریان ایرانی را دارا هستند.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز