درخواست کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از آمریکا: مانع بمباران سایتهای نفتی ایران توسط اسرائیل شوید
سه مقام آگاه در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، به خبرگزاری رویترز گفتند: «چند کشور عربی با نگرانی از اینکه در صورت تشدید تنشها، تأسیسات نفتی آنها ممکن است توسط گروههای همسو با ایران مورد حمله قرار گیرد، از واشنگتن خواستهاند که از حمله اسرائیل به تأسیسات نفتی ایران جلوگیری کند.» مقامات ارشد ایرانی به رویترز گفتند که مقامات ایران به عربستان هشدار دادند که در صورت کمک به اسرائیل در انجام حملات، نمیتوانند ایمنی تاسیسات نفتی این پادشاهی را تضمین کنند.
کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات عربی متحده و قطر به عنوان بخشی از تلاش های خود برای جلوگیری از گرفتار شدن در این درگیری، حریم هوایی خود را نیز با هدف جلوگیری از هرگونه حمله احتمالی به ایران به روی اسرائیل بستند و این موضوع را به اطلاع واشنگتن رسانده اند.
برخی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در حال رایزنی با واشنگتن هستند تا برای جلوگیری از گرفتار شدن آنها در این جنگ، اسرائیل را از حمله به سایتهای نفتی ایران باز دارد.
به نوشته یورونیوز، این سه منبع نزدیک به محافل دولتی گفتند که کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات عربی متحده و قطر به عنوان بخشی از تلاش های خود برای جلوگیری از گرفتار شدن در این درگیری، حریم هوایی خود را نیز با هدف جلوگیری از هرگونه حمله احتمالی به ایران به روی اسرائیل بستند و این موضوع را به اطلاع واشنگتن رسانده اند.
خبرگزاری رویترز در ادامه به نقل از یک مقام ارشد ایرانی و یک دیپلمات ایرانی که نام آنها فاش نشده است، گزارش داده که تهران در دیدارهای این هفته به عربستان سعودی هشدار داده است که اگر عربستان، اسرائیل را برای انجام حملهای کمک کند، ایران نمیتواند امنیت تاسیسات نفتیاش را تضمین کند.
علی الشهابی، تحلیلگر سعودی نزدیک به دیوان پادشاهی این کشور به رویترز گفت: «ایرانیها به طور صریح و شفاف گفتهاند که اگر کشورهای خلیجی حریم هوایی خود را به روی اسرائیل باز کنند، این یک عمل جنگی خواهد بود.»
با این حال، او تأکید کرد که عربستان سعودی به هیچ طرفی اجازه استفاده از حریم هوایی خود را نخواهد داد.
یک دیپلمات ایرانی نیز به رویترز گفت که تهران پیام روشنی را به ریاض ارسال کرده است مبنی بر اینکه اگر اسرائیل در مقابله با ایران از حمایت منطقهای برخوردار شود، ممکن است متحدان ایران در کشورهایی مانند عراق و یمن واکنش نشان دهند.
منابع عربی در خلیج فارس و ایرانی اعلام کردند که مذاکرات روز چهارشنبه بین محمد بن سلمان، ولیعهد و حاکم واقعی عربستان و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، بر روی احتمال حمله اسرائیل متمرکز شده بود.
رویترز روز سهشنبه نیز به نقل از یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که تهران به کشورهای عربی خلیج فارس هشدار داده است که استفاده از حریم هوایی آنها در هرگونه حمله به ایران «غیر قابل قبول» خواهد بود.
این مقام ایرانی همچنین در این مصاحبه اظهار داشت که تهران چنین مجوزی را به منزله تهاجم گروهی رژیم صهیونیستی و کشور مذکور به ایران در نظر خواهد گرفت.