به روز شده در: ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۶۵۳۰۹۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۲۸ مهر ۱۴۰۳

سهم گروه‌های سیاسی از استانداران معرفی شده

:محمدرضا بابایی در حالی به عنوان استاندار یزد منصوب شده که او سیاستمداری اصولگرا و از طرفداران ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور سابق و از مخالفان سیاست‌های دولت حسن روحانی بود و انتقاد‌های تندی را نسبت به آقای روحانی مطرح کرده بود. او در دوران مبارزات انتخاباتی در سال ۱۴۰۳ نیز از حامیان و همراهان نزدیک به سعید جلیلی یعنی رقیب انتخاباتی مسعود پزشکیان بود.
روزنو :

سهم گروه‌های سیاسی از استانداران معرفی شده

 با مشخص شدن ۹ استاندار حالا دیدگاه‌ها در خصوص جناح استانداران موردبحث محافل سیاسی قرار گرفته است.
اوج انتقادات به انتصاب استاندران، مربوط به انتخاب مهدی جمالی نژاد یکی از نزدیکان جبهه پایداری بود که از تندروهای اصول گرا هستند.


مهدی جمالی نژاد متولد سال ۱۳۴۸ در استان اصفهان است. او دکترای برنامه ریزی شهری از دانشگاه اصفهان دارد و از چهره‌های اصولگرا و عضو جبهه پایداری به شمار می‌رود. جمالی‌نژاد در سال ۱۳۹۷ به عنوان معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور انتخاب شد و رئیس پیشین سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و شهردار پیشین شهر‌های اصفهان و یزد نیز بوده است و این بدان معناست که او با دولت حسن روحانی نیز همکاری می‌کرد.


جمالی‌نژاد در تاریخ چهارم شهریور ۱۳۹۶ با رأی هر ۱۱ عضو شورای اسلامی شهر یزد سکان شهرداری این شهر را به‌دست گرفت. او پیش از این نیز در خرداد ۱۳۹۴ با انتخاب اکثریت شورای اسلامی شهر اصفهان، شهردار شهر اصفهان شده بود.


در واقع در کارنامه او شهرداری دو شهر مهم و صنعتی یزد و اصفهان وجود داشته، اما به نظر می‌رسد او منتقدان جدی در اصفهان و احتمالا به خاطر عضویتش در جبهه پایداری و نزدیکی به سعید جلیلی در کل مجموعه سیاسی کشور داشته باشد.


استاندار یزد و فارس اولین چراغ‌هایی بودند که برای تندرو‌ها و جناح مخالف با پایگاه رای پزشکیان روشن شدند.
محمدرضا بابایی در حالی به عنوان استاندار یزد منصوب شده که او سیاستمداری اصولگرا و از طرفداران ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور سابق و از مخالفان سیاست‌های دولت حسن روحانی بود و انتقاد‌های تندی را نسبت به آقای روحانی مطرح کرده بود. او در دوران مبارزات انتخاباتی در سال ۱۴۰۳ نیز از حامیان و همراهان نزدیک به سعید جلیلی یعنی رقیب انتخاباتی مسعود پزشکیان بود.


البته در سوابق او نیز معاون برنامه‌ریزی استانداری یزد در دولت محمود احمدی‌نژاد وجود داشت که با روی کار آمدن حسن روحانی با وجود ابقا از سمت خود استعفا کرد، چرا که او اساسا معتقد بود امکان همکاری با دولت حسن روحانی را نداشته و تمایلی نیز ندارد. حالا او که ویدیو‌های تند و تیزش از حمله به پزشکیان و حامیانش در دوران انتخابات موجود است، به یکباره به عنوان استاندارد یزد برگزیده شد.


محمد مهاجری، فعال سیاسی در ارزیابی انتصاب مدیران میانی و استانداران گفت: به نظر می‌رسد که انتخاب استانداران باید به گونه‌ای باشد که نظرات گروه‌های مختلف در آن لحاظ شود و به یک اجماع نسبی در انتخاب‌ها برسند. در برخی استان‌ها ممکن است رأی آقای پزشکیان اکثریت مطلق باشد، طبیعی است که استاندار آن استان از گرایش فکری جناح آقای پزشکیان انتخاب شود اما طبیعی است در استان‌های دیگر، جناح مقابل انتظار داشته باشد که استاندار از میان آن‌ها انتخاب شود. حالا بخشی از جریان رقیب آقای پزشکیان معتقد است اگر آقای پزشکیان به ایده وفاق اعتقاد دارد، باید در استان‌هایی که رای پایین‌تری داشته استانداران از جناح ما انتخاب شود که این موضوع در نهایت می‌تواند به پوست خربزه‌هایی تبدیل شده که باعث سر خوردن دولت شود.


وی در ارزیابی مهم‌ترین چالش‌های سر راه ایده وفاق دولت چهاردهم گفت: «به نظر می‌رسد یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها، چالش نظری است که به دلیل عدم وجود تعریف جامع، هرکسی از منظر خود به تفسیر ایده وفاق می‌پردازد. کاش آقای پزشکیان در یک سمینار علمی این مسأله را مطرح می‌کردند تا به عنوان یک استراتژی در دولت وفاق ملی تعریف شود. اما امروز به تعداد افرادی که مقاله می‌نویسند موضوع وفاق مطرح می‌شود و این تکثرگرایی باعث آسیب به ایده وفاق شده است. بنابراین آقای پزشکیان باید در این زمینه، چارچوب نظری وفاق را مشخص کنند تا استراتژی مسیر پیش روی دولت مشخص شود.»


حسینعلی امیری نیز در حالی به عنوان استاندار فارس انتخاب شد که از او به عنوان سیاستمداری اصولگرا شناخته می‌شود و رئیس یکی از شعب دیوان عالی کشور است. او سابقه عضویت در دو دوره شورای نگهبان به عنوان عضو حقوقدان را دارد.


در واقع می‌توان اینطور ارزیابی کرد که سه استان مهم و اقتصادی کشور یعنی فارس، یزد و اصفهان که به نوعی قطب‌های اقتصادی و صنعتی کشور هستند، همگی اکنون استاندارانی از طیف نزدیک به تندرو‌ها دارند.


از سوی دیگر تقریبا شائبه‌هایی به طور جدی وجود دارد که احتمالا سکانداری استانداری تهران نیز به دست یکی از طیف اصولگرایان خواهد بود.
همچنین بهرام سرمست و هادی حق‌شناس نیز از دیگر چهره‌هایی هستند که در دولت روحانی به عنوان استاندار قم و استاندار گلستان فعالیت می‌کردند. از سوی دیگر آرش زره‌تن لهونی نیز که در مجلس یازدهم ردای نمایندگی به تن داشت، مدتی به عنوان معاون امور اقتصادی استاندار کردستان مشغول به کار بوده است.
حمید ملانوری نیز سابقه استانداری خراسان جنوبی و مدیرکل سیاسی وزارت کشور را در کارنامه دارد و اکنون راهی استان همدان شده است.
در پایان اسامی افرادی که تا کنون به به عنوان استاندار انتخاب شدند را می‌بینیم:
بهرام سرمست – استاندار آذربایجان شرقی
مهدی جمالی‌نژاد – استاندار اصفهان
غلام‌حسین مظفری – استاندار خراسان رضوی
حسینعلی امیری – استاندار فارس
آرش زره‌تن لهونی – استاندار کردستان
یدالله رحمانی – استاندار کهگیلویه و بویراحمد
هادی حق‌شناس – استاندار گیلان
حمید ملانوری – استاندار همدان
محمدرضا بابایی استاندار یزد

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز