سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۰
کد خبر: ۶۵۳۲۹۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۲۹ مهر ۱۴۰۳

« ظریف» بهانه تند روها ؛ منظور «مسعود» است !

ظریف با تأکید بر ضرورت وفاق بین همه گروه‌ها برای پیشبرد امور کشور، تصریح کرد: درست است که گروه پایداری امروز می‌خواهند من را عزل و زندان کنند یا هزار کار دیگر انجام دهند، اما آنها هم جزوی از این کشور هستند و باید با آن‌ها هم ساخت.
روزنو :

« ظریف» بهانه تند روها ؛ منظور «مسعود» است !

 در روزهای اخیر مخالفت ها و تندروی‌ها علیه محمد جواد ظریف افزایش یافت.


کامران غضنفری، نماینده پایداری مجلس گفت: «در مجلس درباره برکناری ظریف به پزشکیان اخطار می‌دهیم که اگر هرچه سریع‌تر این حکم غیرقانونی را لغو نکند به دستگاه قضایی شکایت خواهیم کرد. در این صورت پزشکیان باید در دادگاه جواب دهد که مسلما هیچ جوابی ندارد و به پنج الی پانزده سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم می‌شود، اگر چنین اتفاقی بیفتد عملاً آقای پزشکیان از ریاست جمهوری خلع می‌شود.»


با این حال بسیاری از کارشناسان معتنقدند که کینه اصلی تندورها از ظریف، به زمان حمایت او از مسعود پزشکیان برمی‌گرددو زمانی که وزیرامور خارجه پیشین تمام قد از برنامه برجام دفاع کرد و پاسخ مخالفانش را داد و در ادامه آن سخنرانی‌های جنجالی در کمپین‌های تبلیغاتی مسعود پزشکیان انجام داد. اصول گرایان تندرو که خاطره خوبی از محمد جواد ظریف و نطق‌های طوفانیش ندارند حالا قصد دارند با یک تیر، دو نشان بزنند. با حمله به ظریف هم او را تضعیف کنند و هم مسعود پزشکیان را تحت تاثیر قرار دهند.
حسین میرمحمد صادقی، معاون اسبق قوانین مجلس شورای اسلامی با اشاره به تهدید پزشکیان به گفت: ‌«شاید دلیل حساسیت‌ها به آقای ظریف به خاطر مخالفت برخی افراد با برجام است و نقش ایشان را در تصویب برجام پررنگ می‌بینند و دشمنی با او را در خودشان نهادینه کردند. اما اینکه ما با همچنین ادبیاتی بخواهیم با رئیس جمهوری صحبت کنیم در شأن نماینده مجلس نیست.»


وی ادامه داد: «آقای دکتر ظریف توانمندی هایی دارد و باید از آن در جهت ارتقای کشور استفاده کرد. ممکن است به ایشان نقدی وارد باشد که این انتقادات باید در جای خودش باشد اما اینکه به خاطر مسائل جناحی و سیاسی افراد را بخواهیم از حیز انتفاع بیاندازیم و کشور را از تخصص و تجربه آنان محروم کنیم، کار درستی نیست.»


با این حال مخالفت با محمد جواد ظریف، مربوط به دولت چهاردهم نیست و پیشینه‌ای تاریخی دارد. زمانی که ظریف نفر اول برجام بود، فشارهای زیادی را بر او وارد کردند اما او ظریفانه کار خودش را کرد و با برجام به ایران بازگشت. محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور در جمع نخبگان و فعالان جامعه مدنی استان اصفهان گفت: برای ساختن آینده، باید امید ایجاد کنیم اما این امید به معنای دروغ گفتن نیست. ما همواره عادت کرده‌ایم در شرایط نامساعد زندگی کنیم اما باید با همدیگر کار کنیم و نباید ناامید شویم زیرا اوضاع بهتر می‌شود.


ظریف با تأکید بر ضرورت وفاق بین همه گروه‌ها برای پیشبرد امور کشور، تصریح کرد: درست است که گروه پایداری امروز می‌خواهند من را عزل و زندان کنند یا هزار کار دیگر انجام دهند، اما آنها هم جزوی از این کشور هستند و باید با آن‌ها هم ساخت.


اسماعیل گرامی مقدم، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگو با روزنامه «آرمان امروز» اظهار کرد: تندروها به ویژه جبهه پایداری از برنده شدن رقیبشان در انتخابات اخیر، دل خوشی ندارند و از پزشیکان نیز بشدت عصبانی هستند؛ آنها نمی‌خواهند رو در رو با رئیس جمهور مقابله کنند پس به سراغ نزدیکانش مثل محمد جواد ظریف می‌روند.


وی افزود: تندروها قصد دارند با مقابله با پزشکیان و ظریف، اول از همه اعلام حضور کنند و در ادامه با مانع تراشی، سر پوشی بر باختشان در انتخابات بگذارند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه پایداری‌ها راه به جایی نخواهند برد، اظهار کرد: محمد جواد ظریف دیپلماتی موثر و وزیر خارجه وفقی بوده است؛ تندروها نه توان مقابله مستقیم با پزشکیان را دارند و نه ظرفیتش را. به همین دلیل به هدف قرار دادن ظریف می‌خواهند با دولت اعلام مخالفت کنند.
وی در نهایت خاطر نشان کرد: ظریف بهانه است و با تندروها نمی‌شود وفاق کرد چرا که آن‌ها وفاق پذیر نیستند.

عکس روز
خبر های روز