سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۲
کد خبر: ۶۵۵۳۹۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۰۹ آبان ۱۴۰۳

ترامپ از جان آمریکا چه می‌خواهد؟

ترامپ در مخالفت با سقط جنین در خانواده خود تنهاست. در کتابی که اخیرا از سوی ملانیا ترامپ و براساس خاطرات او منتشر شده، ملانیا حمایت جانانه‌ای از حق زنان جهت سقط جنین از خود نشان داده است.
روزنو :

ترامپ از جان آمریکا چه می‌خواهد؟

در برهمان پاشنه قدیمی می‌چرخد

از سال ۲۰۰۷ به این سو مساله اقتصاد تبدیل به یکی از مهم‌ترین پارامتر‌ها برای رای‌دهندگان آمریکایی شد. اما در انتخابات ۲۰۲۴ این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

"او یک فاشیست است." رقیب اصلی ترامپ و مخالفانش و حتی دستیاران سابق، او را اینطور خطاب می‌کنند. ترامپ با پرونده‌‌های متعدد قضایی و اخلاقی و رویکرد ضدمهاجر و ضداقلیتش برای دموکرات‌ها، یک مهره خطرناک محسوب می‌شود. او حتی ادامه‌دهنده راه دیگر جمهوری‌خواهان نیست و برنامه‌های خودش را بدون توجه به سنت‌های آنها دنبال می‌کند. اما ترامپ چه برنامه‌ای برای آینده آمریکا در حوزه سیاست داخلی دارد؟

 

دیدگاه‌های اقتصادی 

از سال ۲۰۰۷ به این سو مساله اقتصاد تبدیل به یکی از مهم‌ترین پارامتر‌ها برای رای‌دهندگان آمریکایی شد. اما در انتخابات ۲۰۲۴ این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است. بد نیست بدانیم هر فردی که بخواهد رئیس‌جمهور ایالات‌متحده باشد؛ باید اجراکننده سیاست‌های جدید مالیاتی باشد که قرار است در سال ۲۰۲۵ وضع شوند.

یکی از مواردی که ترامپ را محبوب سرمایه‌داران کرده، حمایتش از کاهش میزان مالیات است. او در دوره اول ریاست‌جمهوری خود سیاست کاهش مالیات را در پیش گرفت و این رقم را از ۳۵ درصد به ۲۱ درصد رساند. اما تمام سیاست‌های ترامپ به این ماجرا ختم نمی‌شود.

از آنجایی که شعار ترامپ"اول آمریکا"ست، بدیهی است که او در سیاست‌های اقتصادی که برای ایالات‌متحده پیش بینی کرده، مواردی چون افزایش تعرفه واردات را که قبلا هم آن را عملی کرده بود، در پیش بگیرد و درصدد باشد تا وابستگی اقتصادی کشورش را به اقتصادهای آسیایی و اروپایی کم کند.

خبر بد برای طرفداران محیط‌زیست این که ترامپ طرفدار جدی استفاده از سوخت‌های فسیلی است.

طرفداران ترامپ معتقدند با توجه به آمار و ارقامی که او در کارنامه خود در سال‌های ریاست‌جمهوری به‌جا گذاشته، اغلب شاخص‌ها با وجود بحران کرونا وضعیت امیدوارکننده‌ای داشته‌اند. با این‌حال تیم اقتصادی او و سیاست‌های سفت و سختش نتوانستند آمریکا را از تکانه‌های مربوط به پاندمی کرونا حفظ کند. مساله دیگر اینکهتصمیماتی که در حوزه روابط اقتصادی آمریکا با دیگر کشورها گرفته شد، در روابط خارجی ایالات‌متحده اثر گذاشت و بدهی‌های آمریکا هم افزایش  پیدا کرد.

مساله سقط جنین

در همان مناظره نخست میان کامالا هریس و دونالد ترامپ مساله سقط جنین، به یکی از مباحث داغ تبدیل شد. هریس در آن مناظره ادعا کرد اگر ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا برسد قانونی برای ممنوعیت ملی شدن سقط جنین امضا می‌کند. اما نامزد جمهوری‌خواهان می‌گوید تصمیم‌گیری بر سر این ماجرا باید به ایالت‌ها واگذار شود.

ترامپ اساسا جزو مخالفین سرسخت سقط‌ جنین بوده و طرفدار پروپاقرص محدودکردن دسترسی زنان به امکاناتی برای پایان خودخواسته بارداری است.

ترامپ در مخالفت با سقط جنین در خانواده خود تنهاست. در کتابی که اخیرا از سوی ملانیا ترامپ و براساس خاطرات او منتشر شده، ملانیا حمایت جانانه‌ای از حق زنان جهت سقط جنین از خود نشان داده است.

 

مساله مهاجران

بار دیگر باید به شعار"اول امریکا" ترامپ برگردیم. او همدلی با مهاجران، به ویژه مهاجران غیرقانونی ندارد. مهاجرت و مساله مرزها، جزو مسائل مهم برای رای‌دهندگان محسوب می‌شود.

ترامپ می‌گوید در صورت انتخاب به‌عنوان رئیس‌جمهور، ایده بزرگ‌ترین عملیات اخراج داخلی در آمریکا را پیگیری می‌کند. این یعنی او قرار است ۷۰ سال به عقب برگشته و دست به اخراج دسته‌جمعی مهاجران غیرقانونی، مانند همان کاری که آیزنهاور در دهه ۵۰ میلادی کرد، بزند.

اخراج مهاجران با دلایل مرتبط با بهداشت عمومی که در دوران کرونا از سوی مقامات مرزی آمریکا انجام می‌شد، کار دیگری است که ترامپ قصد احیای آن را دارد. او از حامیان منع تردد از مرزهای کانادا و مکزیک است.

 

مساله بهداشت

یکی از مواردی که در انتخاب یک رئیس‌جمهور در ایالات متحده مطرح می‌شود، موضوع بهداشت عمومی و سیاست‌های مرتبط با آن است.

ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود، با پاندمی کرونا مواجه شد که در نتیجه آن دست به اقدامات محدودکننده‌ای زد. در عین‌حال او از نظریاتی چون ایجاد ویروس در یک آزمایشگاه چینی دفاع کرد و قرنطینه‌های مربوط به کووید ۱۹ را به سخره گرفت. 

یکی از اولین اقدامات ترامپ در حوزه بهداشت، تلاش برای لغو قوانین بیمه بهداشت و درمان بود که در دوره ریاست‌جمهوریباراک اوباما تصویب شدند.

ترامپ مانند بقیه جمهوری‌خواهان مدعی بود که قوانین مرتبط با اوباماکر، حق بیمه را برای افراد، کارگاه‌های کوچک و آمریکایی‌های سالم بالا برده. اما دموکرات‌ها این حرف را رد کرده و معتقد بودند این قانون از مصرف‌کنندگان در مقابل بیمه‌های جعلی حمایت کرده و در نهایت هزینه درمان را برای بیماران آمریکایی کاهش می‌داده.

طبق قانون اوباماکر، دولت آمریکا، باید میلیاردها دلار به شرکت‌های بیمه پرداخت می‌کرد. ترامپ این کمک‌ها را هم در دوران ریاست‌جمهوری خود قطع کرد.

به‌طور کلی می‌توان گفت ترامپ برای دور دوم ریاست‌جمهوری خود برنامه‌های چندان جدیدی ارائه نکرده است. دراصل اگراو پیروز انتخابات ۲۰۲۴ باشد، در بر همان پاشنه قدیمی خواهد چرخید.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز