سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰
کد خبر: ۶۵۶۶۸۸
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۳ - ۱۴ آبان ۱۴۰۳

مواجهه مختلف ترامپ و هریس در مقابل ایران

کارشناس مسائل آمریکا گفت: در موضوع ایران، هر دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه آمریکا به دنبال مهار قدرت ایران هستند.
روزنو :

همشهری آنلاین: کارشناس مسائل آمریکا گفت: در موضوع ایران، هر دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه آمریکا به دنبال مهار قدرت ایران هستند.

مواجهه مختلف ترامپ و هریس در مقابل ایران

حمیدرضا غلامزاده کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به تاثیر نتایج آمریکا در وضعیت منطقه، ایران و جنگ غزه و لبنان، اظهار کرد: آمریکا می‌داند اگر تنش و جنگ در منطقه ادامه پیدا کند و به یک جنگ فراگیر تبدیل شود، جنگ بر سر موجودیت اسرائیل خواهد بود. بنابراین این موضوع برای اسرائیل و آمریکا مطلوب نیست و می‌دانند نباید به این سمت بروند به‌خصوص بعد از وعده صادق، که می‌دانیم ضربه‌های جدی به ظرفیت دفاعی رژیم صهیونیستی وارد شده است.

این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: موضوعی که لازم است به آن اشاره شود این است که آمریکا اساسا نمی‌خواهند در منطقه غرب آسیا بماند و به دنبال خارج شدن از منطقه است. اولویت سیاست خارجی ایالات متحده چین و مقابله با چین است که این رویکرد، مستلزم خروج نیروها و کم کردن حضورش در غرب آسیاست. اما اگر جنگ فراگیر شود آمریکا مجبور است در منطقه گرفتار شود و به دنبال آن با سرعت جدی به کشور دوم در دنیا تبدیل خواهد شد و چین سبقت می‌گیرد.

غلامزاده با اشاره به تاثیر نتایج آمریکا و مواجهه هر کاندیدا با ایران، گفت: در موضوع ایران، هر دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه آمریکا به دنبال مهار قدرت ایران هستند. ترامپ رویکرد معامله محور را اتخاذ خواهد کرد تا با ایران معامله کند. تنها دغدغه او این است که ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد، حالا اگر در این فاصله که دو ماه به استقرار دولت جدید آمریکا باقی مانده، دکترین دفاعی ما تغییر کرده و به سمت سلاح هسته‌ای برویم داستان متفاوت خواهد بود و اگر این روال فعلی را ادامه دهیم ترامپ چالش جدی با ما نخواهد داشت و ممکن است به فکر توافق موضوعی با ایران بیفتد.

وی اضافه کرد: در مقابل کامالا هریس، رویکرد ترامپ را ندارد و سعی می‌کند با فضای حفظ امید مذاکره، با پنبه سر ببرد و قدرت ایران را از طریق ادامه صلح ابراهیم مهار کند. البته که این صلح ابراهیم را ترامپ هم دنبال خواهد کرد و هر دو طرف به دنبال این هستند تا عربستان را به عنوان مهم‌ترین کشور اسلامی پای میز مذاکره بیاورند و درواقع تلاش کنند با این اقدام محور مقاومت را تضعیف کنند.

این کارشناس مسائل آمریکا افزود: علاوه براین دموکرات‌ها معمولا برای مهار ایران از نیروهای نیابتی استفاده می‌کنند مانند فعالیت این گروه‌های تروریستی و بازیگران غیر رسمی سعی دارند به سمت مهار ایران بروند. یک بخش دیگر هریس، از طریق تقویت اعراب و رژیم صهیونیستی، قصد دارد ایران را تضعیف کنند و وارد مذاکره مستقیم با ایران نخواهند شد چراکه می‌دانند برجام دیگر شدنی نیست و روحیه معامله موضوعی هم مانند ترامپ ندارند.

 

عکس روز
خبر های روز