سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸
کد خبر: ۶۵۶۷۱۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۱۵ آبان ۱۴۰۳

ترامپ یا هریس؟؛ پیش بینی تاریخ دان مشهور از نتیجه انتخابات

آلن لیختمن، تاریخ‌دان آمریکایی مدعی است با بهره‌گیری از روش «۱۳ کلید» خود می‌تواند نتایج انتخابات آمریکا را پیش‌بینی کند. او که این روش را در اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی ایجاد کرده، از آن زمان تاکنون تنها یک‌بار در پیش‌بینی‌های خود اشتباه کرده است.
روزنو :

ترامپ یا هریس؟؛ پیش بینی تاریخ دان مشهور از نتیجه انتخابات

این تاریخ‌دان برای انتخابات ۵ نوامبر چنین پیش‌بینی می‌کند که کامالا هریس پیروز خواهد شد. به گفته او، نامزدی هریس با چندین معیار تعیین‌کننده مطابقت دارد. به‌عنوان مثال، نامزدی او با هیچ اعتراض جدی روبه‌رو نشده است، او با رقابت هیچ کازار مهمی از سوی احزاب ثالث یا مستقل روبه‌رو نیست، حزب او در دوران جو بایدن تغییرات مهمی در سیاست داخلی ایجاد کرده است و بایدن با هیچ رسوایی بزرگ یا جنبش اجتماعی چشمگیری مواجه نشده است.

آلن لیختمن، تاریخ‌دان آمریکایی مدعی است با بهره‌گیری از روش «۱۳ کلید» خود می‌تواند نتایج انتخابات آمریکا را پیش‌بینی کند. او که این روش را در اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی ایجاد کرده، از آن زمان تاکنون تنها یک‌بار در پیش‌بینی‌های خود اشتباه کرده است. 

به گزارش یورونیوز؛ کمتر از چند ساعت دیگر، شهروندان آمریکایی به پای صندوق‌های رأی خواهند رفت تا رئیس‌جمهور بعدی خود را انتخاب کنند و طبق نظرسنجی‌ها، دونالد ترامپ و کامالا هریس در زمینه شمار رأی‌دهندگان بالقوه تقریباً برابرند.

اگرچه نتایج هنوز مشخص نیست، اما برخی رسانه‌ها روز پنجشنبه ۳۱ اکتبر نوشتند که آلن لیختمن، تاریخ‌دان آمریکایی احتمالاً با استفاده از روش «۱۳ کلید» خود، نام رئیس‌جمهور آینده آمریکا را می‌داند. 

این استاد دانشگاه آمریکایی در واشنگتن، این شیوه ابتکاری را در سال ۱۹۸۱ و با همکاری زمین‌شناس روسی، ولادیمیر کیلیس-بورک، ایجاد کرد و توسعه داد. آن‌ها با بررسی نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سال ۱۸۶۱ به این سو، ۱۳ معیار تعیین‌کننده را شناسایی کردند که به برنده شدن در انتخابات کمک می‌کند. 
تنها یک خطا در نزدیک به ۴۰ سال

لیختمن به رادیو کانادا توضیح داد: «اگر پاسخ شش مورد از سیزده کلید منفی باشد، آن‌وقت انتخابات را حزبی که در کاخ سفید است، می‌بازد. اگر پاسخ هشت مورد مثبت باشد، کامالا هریس پیروز انتخابات خواهد بود.» 

او همچنین به خبرگزاری فرانسه گفته است که رأی‌دهندگان بیشتر براساس «نقاط قوت و عملکرد حزب حاضر در کاخ سفید» رأی می‌دهند تا براساس تبلیغات انتخاباتی، زیرا به گفته او ما همیشه «تقریباً همه چیزهایی که یک نامزد وعده می‌دهد را فراموش می‌کنیم.» 

این تاریخ‌دان از زمان ایجاد این سیستم، تقریباً هیچ‌گاه در پیش‌بینی‌ها اشتباه نکرده است. تنها خطای قابل توجه او مربوط به سال ۲۰۰۰ و پیروزی جورج دبلیو بوش در انتخاباتی بحث‌برانگیز بود که منجر به بازشماری آرا در فلوریدا و طرح دعوی حقوقی شد. در آن زمان، آلن لیختمن نامزد دموکرات، ال گور، را به عنوان برنده معرفی کرده بود. 
کامالا هریس یا دونالد ترامپ؟

این تاریخ‌دان برای انتخابات ۵ نوامبر چنین پیش‌بینی می‌کند که کامالا هریس پیروز خواهد شد. 

به گفته او، نامزدی هریس با چندین معیار تعیین‌کننده مطابقت دارد. به‌عنوان مثال، نامزدی او با هیچ اعتراض جدی روبه‌رو نشده است، او با رقابت هیچ کازار مهمی از سوی احزاب ثالث یا مستقل روبه‌رو نیست، حزب او در دوران جو بایدن تغییرات مهمی در سیاست داخلی ایجاد کرده است و بایدن با هیچ رسوایی بزرگ یا جنبش اجتماعی چشمگیری مواجه نشده است. 

دونالد ترامپ نیز با برخی از معیارها تطابق دارد، اما به گفته لیختمن، تعداد آن‌ها برای تضمین پیروزی کافی نیست. او همچنین اظهار داشت که رقیب ترامپ به اندازه کافی کاریزماتیک نیست. 
۱۳ کلید روش لیختمن کدامند؟

۱- پس از انتخابات میان‌دوره‌ای، حزب حاکم تعداد کرسی‌های بیشتری در مجلس نمایندگان نسبت به انتخابات میان‌دوره‌ای قبلی داشته باشد. 

۲- هیچ کس با نامزدی فردی از حزب حاکم مخالفت نکرده باشد. 

۳- نامزد حزب حاکم، رئیس‌جمهور فعلی باشد. 

۴- هیچ کارزار جدی از سوی احزاب ثالث یا مستقل وجود نداشته باشد. 

۵- اقتصاد کوتاه‌مدت در دوران تبلیغات انتخاباتی در رکود نباشد. 

۶- در بلندمدت، رشد اقتصادی واقعی به ازای هر نفر در دوران ریاست‌جمهوری برابر یا بیشتر از دو دوره قبل باشد. 

۷- دولت فعلی تغییرات عمده‌ای در سیاست داخلی ایجاد کرده باشد. 

۸- در دوران ریاست‌جمهوری هیچ ناآرامی اجتماعی بزرگی رخ نداده باشد. 

۹- دولت فعلی با هیچ رسوایی بزرگی مواجه نباشد. 

۱۰- دولت فعلی در امور خارجی یا نظامی شکست بزرگی نخورده باشد. 

۱۱- دولت فعلی در امور خارجی یا نظامی به موفقیت بزرگی دست یافته باشد. 

۱۲- نامزد حزب حاکم کاریزماتیک باشد یا قهرمان ملی محسوب شود. 

۱۳- نامزد حزب مخالف، کاریزماتیک یا قهرمان ملی نباشد.

عکس روز
خبر های روز