به روز شده در: ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
کد خبر: ۶۶۲۸۸۱
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۷ - ۱۳ آذر ۱۴۰۳

قالیباف از ماجرای گرانی بنزین کنار کشید

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اختیار تعیین قیمت بنزین و فرآورده‌های نفتی در دست دولت است و مجلس به این موضوع ورود نخواهد کرد.
روزنو :

خبرگزاری فارس: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ در خصوص منابع حاصل از فروش نفت عنوان کرد: بند الف ماده یک قانون هدفمندی دولت را مکلف کرده است که تا پایان برنامه پنجم توسعه، قیمت فرآورده‌های نفتی را به قیمت روی کشتی که در خلیج فارس است، قیمت‌گذاری کند. وی ادامه داد: درحال حاضر از برنامه ششم توسعه هم گذشتیم اما این اتفاق نیفتاده است. ولی اختیار تعیین قیمت بنزین هنوز در دست دولت است و مجلس همان موقع اختیار این موضوع را به دولت داده است. اگر دولت همان موقع قیمت بنزین را به شکل گفته شده تعیین می‌کرد، امسال به این مشکلات گرفتار نبودیم. پس اجازه بدهید دولت کار خودش را انجام بدهد و ما دخالتی در این زمینه نداشته باشیم. الان نیز بحث تهاتر مطرح هست که حتماً با تهاتر مخالفیم.

قالیباف از ماجرای گرانی بنزین کنار کشید

پیش از صحبت قالیباف، مالک شریعتی در تذکری گفت: در همین روزهای اخیر وزیر اقتصاد و دیشب رئیس جمهور از بحث گران‌سازی بنزین صحبت کردند. جایگزینی نیاز کشور و جبران ناعدالتی گران‌سازی نیست. مشکل ناترازی انرژی داریم اما مشکل بزرگتر ناترازی مدیریتی است. نیاز به واردات طبق لایحه دولت ۱۳۰هزار میلیارد تومان است. ناترازی که در جدول هدفمندی صحبت می‌کنندحدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان است که این موارد ۴۰۰ هزار میلیارد تومان می شود.وی ادامه داد: چند روز پیش رئیس مجلس در جلسه علنی که درباره ناترازی‌ها برگزار شد بحث ۳۰ میلیون لیتر قاچاق فرآورده‌های نفتی را مطرح کردند که ارزش آن بالای ۵۵۰ هزار میلیارد تومان است.شریعتی افزود: خودروهای پرمصرف ۲۸ درصد بیشتر مصرف می‌کنند. نزدیک ۴۵۰ هزار میلیارد تومان عدد این مصرف بیشتر است که جمع این موارد بالغ بر هزار همت خواهد شد. وی گفت: چرا دولت می‌خواهد با گران‌سازی بی‌عرضگی ناترازی مدیریتی را جبران کند. پیشنهادم این است که در سال ۱۴۰۴ دولت مجاز به افزایش قیمت بنزین و فرآورده‌های سامانه سدف نباشد. نباید به زندگی مردم فشار بیاید. باید جلوی قاچاق را بگیریم. همت کنیم دولت و مجلس و نهادهای نظارتی جلوی قاچاق فرآورده‌های نفتی را بگیریم. چرا باید به مردم فشار بیاوریم.

دو و نیم برابر نیاز کشور قاچاق و بد مصرفی استشریعتی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بند الف قانون هدفمندسازی را اگر بخوانید، زمان قانون هدفمندسازی تمام شده است. بعضی از قوانینی که به آن می‌گوییم قانون دائمی زماندار هستند. قانون هدفمندسازی زمانش تمام شده است. دولت می‌خواهد با گرانسازی نام مدیریتی را جبران کند. قالیباف در پاسخ گفت: قانون هدفمندی یارانه‌ها را باید یکپارچه ببینیم. برای ال پی جی محل هزینه می بینید که درست هم است. از طرف دیگر یارانه‌ها را از این محل پرداخت می‌کنید و از یک سری منابع برمی‌دارید، نمی‌توانید بگویید این بخش هست آن بخش نیست. شریعتی خطاب به رئیس مجلس گفت: در آنجا ما منابع دولت را حذف نکرده‌ایم. تمام سال‌های مجلس یازدهم بحث می‌کردیم که بودجه باید منظم باشد. شفاف باشد. کارهای غیر شفاف انجام ندهیم. اتفاقاتی که در بودجه می‌افتد باید کاملا شفاف باشد درآمد و هزینه نیز باید مشخص باشد.وی ادامه داد: چرا می‌گوییم هدفمندی ناتراز است، دوستان گفتند ۲۵۰ همت به بالا ناتراز است. چون پولی که باید یارانه مردم باشد دولت نمی‌تواند آن را مدیریت کند و نمی‌تواند جلوی قاچاق سوخت را بگیرد و از جیب مردم از جدول هدفمندی تهاتر می‌کند از فرآورده‌های نفت کوره که جز ۵ فرآورده اصلی است و فرآورده‌های ویژه ال پی جی و گازوئیل را تهاتر می‌شود.

شریعی افزود: دولت در لایحه‌ای که آورده بود میعانات و گاز طبیعی هم می‌خواستند تهاتر کند که آن را در کمیسیون تلفیق حذف کردیم. یعنی یک بی‌نظمی جدی و غیر شفاف در بودجه ریزی وجود دارد. اصلاح ساختار بودجه یکی از موارد آن بحث شفافیت است. شریعتی اظهار کرد: در سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب درباره برنامه هفتم آمده که منابع و مصارف وزارت نفت شفاف شود. تهاتر و معاوضه غیرشفاف است که ما نمی‌توانیم روی آن نظارت کنیم.وی گفت: 25 میلیون لیتر سوخت قاچاق می شود. باید همه همت کنیم جلوی قاچاق را بگیریم و باید از این مسیر جبران کنیم. دو و نیم برابر نیاز کشور قاچاق و بد مصرفی است.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز