به روز شده در: ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۰
کد خبر: ۶۷۴۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۳

موضوع ارسال پیامک حجاب، تصمیم‌گیرانی خارج از شورای شهر دارد

روزنو :اصفهان این روز‌ها حال و روز خیلی خوبی ندارد. تداوم مازوت سوزی و آلودگی هوا در کنار قطعی‌های برق و پیامک حجاب و اخلال در ورود بانوان به ورزشگاه که هر کدام به تنهایی برای ایجاد نارضایتی در شهروندان کافیست. در این بین مدیریت شهری اصفهان مدعی است که در این موارد نقش قانونی ندارد و تنها به در موضوعاتی مانند آب، به کمک دولت رفته است.

موضوع ارسال پیامک حجاب، تصمیم‌گیرانی خارج از شورای شهر دارد

صالحی گفت: در موضوع پیامک حجاب تصمیم‌گیران خارج از شورای شهر هستند‌رشورای شهر از جریان و فرآیند ارسال پیامک حجاب و مدیریت شهری در اجرا و تداوم اطلاعی ندارد و نقشی نیز در تصمیم‌گیری‌های این حوزه نداریم.

اصفهان این روز‌ها حال و روز خیلی خوبی ندارد. تداوم مازوت سوزی و آلودگی هوا در کنار قطعی‌های برق و پیامک حجاب و اخلال در ورود بانوان به ورزشگاه که هر کدام به تنهایی برای ایجاد نارضایتی در شهروندان کافیست. در این بین مدیریت شهری اصفهان مدعی است که در این موارد نقش قانونی ندارد و تنها به در موضوعاتی مانند آب، به کمک دولت رفته است. 

پس از مشهد علم‌الهدی، اکنون اصفهان نیز در حال قدم برداشتن در مسیر تبدیل به دژ جبهه پایداری است.

به جهت بررسی موضوع فوق، گفت‌و‌گو کردیم با علی صالحی، سخنگوی شورای شهر اصفهان، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:

·       در رابطه با ورود بانوان به ورزشگاه کدام ارگان در این شهر مسئول بوده و شورای شهر و شهرداری چه اقداماتی در این زمینه انجام داده‌اند؟ 

اینکه کدام بخش‌ها تصمیم گیرنده هستند، چارچوب‌های آن مشخص است. آنچه ما در مدیریت شهری برعهده داریم، مربوط به ورزش همگانی است که طبق روال گذشته موضوعات ادامه دارد. ارائه خدماتی که باید به تمام رویداد‌ها ارائه شود.

·       آیا پیامک حجاب هنوز در اصفهان ارسال می‌شود؟ 

این موضوع هم تصمیم‌گیران خارج از شورای شهر است. شورای شهر از جریان و فرآیند ارسال پیامک حجاب و مدیریت شهری در اجرا و تداوم اطلاعی ندارد و نقشی نیز در تصمیم‌گیری‌های این حوزه نداریم. 

·       وضعیت مازوت سوزی در اصفهان چگونه است و از کدام نقاط مازوت سوزی انجام می‌شود؟ 

در حوزه‌ی آلودگی هوا، اتفاق و چالش‌های کوتاه مدت از جمله مازوت سوزی را در پیش داریم و یک سری مشکلات بلند مدت؛ آنچه آینده اصفهان را تحت خطر قرار می‌دهد، توسعه صنایع در کمتر از ۵۰ کیلومتری شهر است. در سال‌های آینده تداوم این وضعیت آب و هوای اصفهان را خطرناک‌تر از امروز می‌کند. مدیران و تصمیم گیرندگان و دستگاه نظارتی باید نسبت به این موضوع حساس باشند. ما در جلسات مشترک گفته‌ایم که توسعه صنایع در نزدیک شهر، خطرناک است اصفهان ظرفیت تحمل شرایط فعلی را ندارد. یک ذهنیت غلط در مدیران صنعتی وجود دارد که باید اصلاح شود. موفقیت صنایع مبتنی بر توسعه‌ی فیزیکی آن نیست. در رابطه با موضوعات کوتاه مدت، سیاهه انتشار آلودگی در بخش‌های مختلف تهیه شده و سهم حوزه‌های مختلف مشخص است. تعدادی از صنایع از جمله صنایع نیروگاهی اصفهان با ظرفیت قابل توجهی از مازوت کار می‌کنند و تأثیرات آن بر شرایط آب و هوایی مشخص است. هر زمان که قدری مؤلفه‌های هوا بهتر می‌شود، مازوت سوزی دوباره هوا را آلوده می‌کند و مشخصاً صنایع نیروگاهی ما در اصفهان در حال مازوت سوزی هستند. من شنیده‌ام برخی دیگر از صنایع هم که از انواع انرژی‌های دیگر استفاده می‌کردند هم به این بخش رو آورده‌اند. آنچه مسلم است، صنایع نیروگاهی ما متأسفانه برای تولید انرژی از مازوت استفاده می‌کنند.

·       طرح انتقال آب به اصفهان در کدام مرحله است؟ 

مدیریت شهری تقریباً وظیفه‌ای در حوزه تأمین آب ندارد. شورای شهر بر اساس قانون باید دغدغه‌های مردم را در حد قانون پیگیری کند. چون آب اصلی‌ترین مطالبه مردم اصفهان است، تمرکز ویژه‌ای برای اب داشتیم و کمیسیون ویژه‌ای برای آن شکل دادیم. در حوزه حقوقی و رسانه‌ای سعی کردیم مسائل زاینده رود را دنبال کنیم و از جمله مسأله‌ی مدیریت مصرف و کنترل برداشت و در صورت نیاز انتقال آب، تا وضعیت زاینده رود ایران، به عنوان رگ تمدن و عامل حیات فلات مرکزی احیا شود. تمام فلات مرکزی هزینه خشکی زاینده رود را داده و خواهند داد. مسأله‌ی میراثی و هویتی در حاشیه زاینده رود و خطرات ناشی از فرونشست نیز می‌تواند تاریخ کشور را دچار مشکل کند. به همین خاطر سعی کردیم در این موضوع ورود کنیم و موضوع را ملی ببینیم. در مسأله‌ی آب عدم نگاه ملی به موضوعات آبی چالش ایجاد کرده و مسائل آن قومی دنبال می‌شود. زاینده رود برای ایران و فلات مرکزی است و صرفاً یک شهر درگیر آن نیست. در دولت گذشته اتفاقی شروع شد و در دولت جدید نیز خوشبختانه با جدیت پیش می‌رود و آن قطع برداشت صنایع از زاینده رود است که با انتقال آب از دریای عمان اتفاق می‌افتد و بیش از ۷۵۰ کیلومتر حفاری و لوله‌گذاری انجام شده است. ما منتظر هستیم با همت مدیران ارشد استان و شرکت آب صفه، در یک زمان کوتاه شاهد قطع برداشت صنایع از زاینده رود باشیم. 

ما باید بدانیم انتقال اب در جریان زاینده رود و فرونشست تأثیر می‌گذارد. ما سالی ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب نیازداریم و آبی که در فاز اول به اصفهان می‌آید ۷۰ میلیون مترمکعب است. باید در مدیریت مصرف و تغییر الگو کشت و مدیریت برداشت در بالادست و انتقال درون حوزه‌ای فعال باشیم. پروژه‌های مختلف که مجوز گرفته‌اند باید ادامه یابند از جمله پروژه بهشت آباد که متأسفانه متوقف شده است. مسأله انتقال اب از جنوب استان نیز باید اجرایی شود و بخشی از کمبود آب ناشی از انتقال درون حوزه‌ای را جبران می‌کند و روز‌های جریان زاینده رود را افزایش می‌دهد.

این پروژه طبق آخرین گزارش‌ها، بعد از طی کردن مراحل قانونی، بیش از انتظار پیشرفت فیزیکی داشته و عملیات حفاری و لوله‌گذاری در حال انجام است. ما تلاش کردیم در ادامه همکاری خوب دولت سیزدهم و چهاردهم، در موضوع دبیرخانه زاینده رود و دیگر فعالیت‌ها، موضوع مولدسازی را پیگیری کنیم که برای پروژه‌های استان پیش‌بینی شده بود در اراضی شرکت نفت قرار داشت. 

در این پروژه با مشارکت مدیریت شهری و تخفیف بخش قابلت وجهی از ۹۰ درصد عواید که از زمین‌هایی که برای مولد‌سازی پیش‌بینی شده بود، کمک کرد که عدد قابل توجهی به پروژه‌های آبی استان تزریق شود و در کنار تصمیم بزرگ دولت، بتوانیم نقش خود را ایفا کرده باشیم. این مولد‌سازی یعنی زمین‌ها از شرایط صنعتی و کاربری مخاذن نفت که سال هاست استفاده نمی‌شود، برای استفاده مسکونی مورد استفاده قرار بگیرد. چنین زمین‌هایی باید عوارض و بها خدمات به شهرداری پرداخت کنند تا مهیا ساخت و ساز شود. ما ۹۰ درصد عواید این زمین را که به مدیریت شهری می‌رسید را با توجه به اهمیت مسائل زیست محیطی زاینده رود چشم پوشی کردیم که حجم آن به اندازه یک سوم ارزش کل زمین‌ها بود و با وجود اینکه وظیفه قانونی نداشتیم، به این طرح کمک کردیم تا به دغدغه مردم رسیدگی شود. 

ما تا زمان جریان دائمی زاینده رود، هنوز فاصله داریم و باید همه‌ی بسته‌ی احیا زاینده رود به صورت کامل اجرا شود. انتقال آب بخشی از این مسیر است. 

   به فصل بودجه رسیده‌ایم؛ بودجه سال پیش رو اصفهان چقدر است؟ 

در حال حاضر طبق قانون شهرداری باید تا ۳۰ دی بودجه سال آینده را تحویل می‌داد که طبق قانون تحویل شد. شهرداری ۴۳ همت بودجه دارد که نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد افزایش یافته است. بودجه تلفیقی شهرداری و شرکت‌های تابع، ۴۷.۷ همت است که ۴۱ درصد رشد داشته است. شورا به صورت فشرده بودجه را بررسی می‌کند و یک ماه فرصت دارد که عوارض پیشنهادی و اعداد مربوط به این عناوین را بررسی کند. تا پایان بهمن ماه باز هم مثل سه سال اخیر شورا احتمالاً بتواند بودجه را به تصویب برساند. الان پیشنهاد ۴۳ همت برای شهرداری مطرح است. بودجه در جریان رسیدگی شاید درگیر تغییراتی شود. در جلسه پایان بهمن ماه که جلسه نهایی رسیدگی است، عدد نهایی بودجه به صورت رسمی تصویب می‌شود. 

مرمت بنا‌های تاریخی شهر در چه مرحله‌ای قرار دارد و فرونشست بیشتر در کدام نقاط احساس می‌شود؟ 

مرمت آثار تاریخی با اداره کل میراث فرهنگی است، اما در بودجه ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲، تقریباً نیمی از بودجه عمرانی وزارت میراث فرهنگی را برای مرمت آثار اصفهان و گردشگری هزینه کردیم. برخلاف اینکه وظیفه شهرداری نیست، اما پروژه‌های مختلفی را در بخش‌های مختلف مانند محور‌های بازار‌های تاریخی تیمچه‌ها و تکیه‌ها و برخی از بنا‌ها از جمله تالار تیموری، موزه هنر‌های معاصر و. هزینه می‌کنیم و پروژه‌های قابل توجهی در حوزه مرمت و احیا بنا‌های تاریخی انجام می‌شود. آن چیزیکه به صورت شاخص مدنظر است، مانند چهل ستون و عالی قاپو و مسجد امام و مسجد سید، اختیار آن در دست میراث فرهنگی است. جمعه گذشته در جلسه‌ی مشترکی با مدیران کل و استاندار و امام جمعه، بتوانیم یک تعامل بین بخشی داشته باشیم، اما استقبال و دغدغه‌مندی دستگاه‌های متولی را می‌طلبد که به آنها کمک کنیم.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز