به روز شده در: ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۶۷۴۴۷۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۳

پرش فنر قیمت مواد غذایی!

روزنو :محسن باقری، نماینده کارگران در کمیته مزد از برگزاری نشست کمیته مزد شورای عالی کار خبر داد و به ایلنا گفت: متأسفانه هنوز به محاسبات سبد معیشت در این جلسات ورود نشده است.

پرش فنر قیمت مواد غذایی!

بر اساس داده‌های مرکز آمار، برخی اقلام پرمصرف و استراتژیک غذایی مانند «سیب زمینی» نسبت به دی‌ماه سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتند. افزایش قیمت غلات پرمصرف طبقات اقتصادی فرودست و دهک‌های پایین مانند سیب‌زمینی، نخود و ماکارونی در حالی اتفاق افتاده است که معاون استاندار تهران گفته: باقیمت جدید گندم برای سال آینده، دوباره قیمت نان تغییر می‌کند.


آمار حاکی از آن است که قیمت کالاهای پرمصرف غله‌ای و اقلام پرمصرف مانند پیاز، کدو، لوبیا، بادمجان، هویج، خیار، عدس، لیمو و لپه نیز در دی‌ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، رشد 50 درصدی را تجربه کرده‌اند.

سبد معیشت؛ 30 میلیون تومان
محسن باقری، نماینده کارگران در کمیته مزد از برگزاری نشست کمیته مزد شورای عالی کار خبر داد و به ایلنا گفت: متأسفانه هنوز به محاسبات سبد معیشت در این جلسات ورود نشده است. 


در نشسته‌ای قبلی به مسائل حاشیه‌ای مانند مسکن کارگری و ارائه گزارش‌های رسمی پرداخته شد و این در حالی است که بایستی سبد معیشت در کمیته دستمزد محاسبه شود و سه گروه در مورد رقم آن به توافق برسند.


باقری از محاسبه سبد معیشت از سوی گروه کارگری کمیته دستمزد خبر داد و گفت: گروه کارگری بر اساس آمارهای تورمی آذرماه، سبد معیشت حداقلی را محاسبه کردند که ۲۹ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان است.


 این رقم، متوسط حداقل هزینه‌های زندگی یک خانواده کارگری ۳.۳ نفره است. یعنی یک خانواده متوسط کارگری برای تأمین هزینه‌های حداقلی زندگی به‌طور متوسط به ۲۹ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان در هرماه نیاز دارد. این رقم حداقلی است؛ باید رقم سبد معیشت با توافق سه گروه در کمیته دستمزد نهایی شود و برای تصمیم‌سازی به شورای عالی کار ارجاع داده شود.


۴۰ درصد خانواده‌ها تاکنون وام نگرفته‌اند!


سلسله نشسته‌ای گفتمان سازی عدالت اجتماعی فراگیر با موضوع «نظام اندازه‌گیری و سیاست‌گذاری فقرزدا» با حضور احد رستمی سرپرست مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمدعلی فرزین اقتصاددان و فرهاد خداداد کاشی استاد گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور برگزار شد.


در این نشست رستمی، سرپرست مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: وضعیت فقر و تبعیض با آمار‌ قابل‌اندازه‌گیری و سیاست‌گذاری است. آمار‌ مشخص کرد که ۴۰ درصد از خانواده‌های ایرانی نمی‌توانند وام بگیرند یا هرگز وام نگرفته‌اند؛ البته دهک‌ها هم با یکدیگر متفاوت‌اند.
وی افزود: سال ۱۴۰۲، به ۱۳۶هزار کودک دارای سو تغذیه یارانه اعطاشده است که این میزان ۸.۹ هزار میلیارد ریال بوده است.  سال ۱۳۹۴ حدود ۱۲۶ هزار کودک بازمانده از تحصیل داشتیم و برخی از آن‌ها که معلول بوده‌اند و برخی هم در مدارس دینی مشغول بودند و درنهایت ۲۶ هزار کودک قابل بازگشت به تحصیل داشتیم و درنهایت با کمک برخی از سمن‌ها و خیریه‌ها بخشی از آن‌ها را به تحصیل بازگرداندیم.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز