
ویژگیهای افراد درونگرا و برونگرا چیست؟
درونگرایی چیست؟
درونگرایی یکی از مهمترین ویژگیهای شخصیتی است که در بسیاری از تئوریهای شخصیتشناسی از آن اسم به میان میآید. افرادی که درونگرا هستند، بیشتر تمایل دارند به افکار و احساسات درونی خود بپردازند و بر آنها تکیه کنند تا اینکه به دنبال محرکها و فاکتورهای بیرونی باشند. همانطور که گفته شد، درونگرایی بخشی از یک طیف است و نقطهی مقابل برونگرایی است. این دو خصیصه، دو انتهای یک نمودار هستند و درونگرایی مطلق در یک انتهای این طیف قرار میگیرد. برونگرایی و درونگرایی در ابتدا شالودهی کاری کارل جونگ را تشکیل دادند و به آنها پرداخته شد. اما بعدتر جزء ۵ تئوری اصلی شخصیت شدند. همچنین این دو ویژگی از اصلیترین ویژگیهای تست شخصیت شناسی MBTI هستند. برای تشخیص درونگرایی و برونگرایی تستهای شخصیت شناسی وجود دارد که تحت نظر روانشناس میتوانید آنها را انجام دهید.
برونگرایی چیست؟
اصطلاح برونگرایی (Extrovert) جنبهای از شخصیت را توصیف میکند که اغلب با الگوهای رفتاری بیانگر و برونگرا همراه است. افرادی که برونگرا هستند بسیار پرحرف، اجتماعی، فعال و خونگرم به نظر میرسند. «یونگ» برونگرا را فردی میشناسد که از دنیای بیرون و تعاملات اجتماعی احساس انرژی میکند.
اما بسیاری از افراد در کنار ویژگیهای ذکر شده یک سری خصوصیات مرتبط با درونگرایی دارند. این حالت غیرمعمول نیست و باید آنها را بهعنوان دوسوگرا توصیف کرد. واقعیت این است که اکثر ما به ندرت در یک طیف شخصیتی قرار میگیریم. ویژگی اغلب افراد در طول زندگی تغییر میکند. از همینرو بهتر است برونگرایی را در خود یک تیپ شخصیتی صددرصد ندانید. بلکه میتوان از آن بهعنوان یک ویژگی و صفت یاد کرد که گاهی با تغییراتی همراه میشود.
خوب است بدانید برونگرایی یک ویژگی خوب یا بد نیست. شما میتوانید برای تقویت نقاط قوت و کاهش اثر نقاط ضعف این صفت با دکتر روانشناس درمانکده به صورت تلفنی، متنی یا تصویری در ارتباط باشید.
تفاوت برونگرایی و درونگرایی
شناخت این دو ویژگی به شما کمک میکند تا راههای جدیدی برای نزدیک شدن به مشکلات و حل آنها پیدا کنید. همچنین میتواند به بهبودی روابط و درک بهتر نقاط قوت یا ضعفتان کمک کند. رایجترین تفاوت این دو ویژگی در آن است که برونگراها از تعامل با دنیای بیرون انرژی کسب میکنند. در مقابل درونگراها اغلب برای زمان تنهایی خود ارزش زیادی قائل هستند.
در برخی جوامع افراد برونگرا بیشتر مورد توجه قرار میگیرند. اما خصوصیات این افراد نباید باعث شود شما فکر کنید آنها در محیط کار یا زندگی شخصی خود افراد بهتری خواهند بود. هر یک از تیپهای شخصیتی برونگرا و درونگرا نقاط قوت و ضعفی دارند که قطعاً بر روی فعالیت و زندگی آنها اثر میگذارد.
ویژگیهای افراد درونگراها
1. بودن در جمعهای شلوغ انرژی آنها را کم میکند
آیا بعد از وقت گذراندن در کنار تعداد زیادی از دوستان و آشنایان خود احساس خستگی شدید میکنید؟ یکی از مهمترین دلایل این مورد این است که افراد درونگرا باید برای در جمع بودن انرژی صرف کنند. این درحالی است که برونگرایان از بودن در جمع انرژی میگیرند. اما این بدان معنا نیست که افراد درونگرا از بودن در جمع پرهیز میکنند.
هرچند فرد درونگرا برای بودن در جمع انرژی صرف میکند اما از بودن در جمع لذت هم میبرد. معمولاً افراد درون گرا دایرهی دوستان کوچکی دارند و با دوستان نزدیک خود وقت میگذرانند. این در حالی است که یک شخص برون گرا ممکن است با قصد ملاقات کردن افراد جدید به یک مهمانی برود. اما یک شخص درونگرا وقت گذراندن با دوستان نزدیک را ترجیح میدهد.
2. از تنهایی لذت میبرند
بهعنوان یک فرد درونگرا، عصری دلپذیر برای شما یک عصر خلوت و بدون مزاحمت کس دیگری است. چند ساعت تنهایی و خلوت و خواندن کتاب مورد علاقهتان، پیاده روی در طبیعت به تنهایی و یا با یک تا دو نفر همراه آرام، دیدن برنامهی تلوزیونی مورد علاقهتان در خلوت احتمالاً از تفریحات مورد علاقه شما بهعنوان یک فرد درونگرا است. این فعالیتها میتوانند شما را پرانرژی و شاد کنند.
این بدان معنا نیست که یک درونگرا نیاز دارد همیشه در تنهایی خود باشید و از وقت گذراندن با دیگران لذت نمیبرند، اصلاً اینطور نیست. در واقع افراد درونگرا از بودن کنار دیگران لذت میبرند، ولی بعد از هر دورهمی نیاز به زمانی برای خود دارند. بیشتر درونگرایان از وقت گذراندن با نزدیکان و آشنایان خود لذت میبرند. اگر فردی هستید که چند ساعت وقت گذراندن در اتاق خودتان و یا به تنهایی در طبیعت بودن برای شما ایدهی فوقالعادهای به نظر میرسد، احتمالاً انسانی درونگرا هستید.
3. دایره دوستان کوچکی دارند
یک برداشت اشتباه درباره درونگرایان این است که از انسانهای دیگر خوششان نمیآید، اما اینطور نیست. حقیقتاً هیچ انسان درونگرایی از انسانهای دیگر بیزار نیست. مسئله است که درونگرایی باعث شده است که او محتاطتر از برونگرایان دوستانش را انتخاب کنند، بنابراین دوستان کمتری دارد. اگرچه بسیاری از درونگرایان از جمعهای بزرگ و مهمانیهای و پارتیهای شلوغ خوششان نمیآید، از بودن در جمع کوچک دوستانشان لذت میبرند و آن را غنیمت میشمرند. درونگرایی بیشتر متمایل به ارتباطات نزدیک و عمیق است تا رابطههای متعدد و سطحی. یک فرد درونگرا به جای داشتن تعداد زیادی دوست که با آنها ارتباط سطحی دارد، تعداد کمی دوست میخواهد که به آنها بسیار نزدیک باشد.
4. دیگران آنها را فردی آرام و ساکت توصیف میکنند
معمولاً بقیه افراد درونگرا را افرادی آرام، ساکت و تودار میشناسند. همچنین بیشتر اوقات آنها با افراد خجالتی اشتباه میشوند. با این که افراد درونگرا خجالتی به نظر میرسند، نباید آنها را خجالتی و ترسو دانست. معمولاً افراد درونگرا وقت خود را برای چتها و حرفهای بی اهمیت و یا حتی کم اهمیت هدر نمیدهند. این افراد برای مکالمههای خود ارزش قائل هستند و معمولاً در انتخاب کلمات وسواس به خرج میدهند. اگر فرد آرامی هستید و ترجیح میدهید کمتر صحبت کنید، به احتمال زیاد شما یک انسان درونگرا هستید.
5. تحریکهای بسیار آنها را گیج میکنند
درونگرایی، بودن در شرایط مختلف را برنمیتابد. یک فرد درونگرا نمیتواند در شرایط متفاوت قرار بگیرد و فعالیتهای مختلف را انجام دهد. زیرا این مسئله سبب به هم ریختن تمرکز او میشود. اما برای یک فرد برونگرا چنین حالتی وجود ندارد. او از انجام دادن کارهای متفاوت در آن واحد لذت میبرد و احساس خستگی نمیکند. ولی فرد درونگرا ترجیح میدهد در یک زمان بر یک موضوع تمرکز کند و نمیتواند به چند موضوع بپردازد. طبق تحقیقات انجامشده یک فرد درونگرا نسبت به برونگراها راحتتر تمرکز خود را از دست میدهد. شاید یکی از دلایلی که ترجیح میدهند در شرایط آرامتر و ساکتتر باشند همین است. اگر شخصی هستید که از بودن در محیطهای پرسر و صدا و شلوغ به هم میریزید و ذهن شما مشوش میشود، به احتمال زیاد درونگرا هستید.
6. خودشان را به خوبی میشناسند
از آنجایی که افراد درونگرا از بودن در کنار خود و وقت گذراندن برای خود لذت میبرند، خود را هم به خوبی میشناسند. افراد درونگرا وقت زیادی برای تجربه و امتحان کردن علایق خود میگذارند، از این رو خود را بهتر میشناسند. اگر به خوبی خود را میشناسید، میدانید چه میخواهید، از چه چیزی بیزارید و چگونه میتوانید از وقت خود بهترین استفاده را ببرید، به احتمال زیاد درونگرا هستید.
یک درونگرا برای خود وقت میگذارد و آن چه را فکر میکند دوست دارد، امتحان میکند. او برای امتحان کردن چیزهایی که در ذهنش وجود دارند تلاش میکند. اگر کتابی را دوست دارد آن را میخواند، اگر فعالیتی توجه او را جلب کرده باشد آن را امتحان میکند. این فرد آنچه او را به وجود میآورد در ذهن خود متصور میشود و برای عملی کردن آن برنامهریزی میکند. او درون خود کندوکار میکند و خود را کشف میکند. اگر از وقت گذراندن برای خود لذت میبرید و دوست دارید علایق خود را امتحان کنید، احتمالاً درونگرا هستید.
7. دوست دارند از راه مشاهده یاد بگیرند
با اینکه افراد برونگرا تمایل دارند از راه انجام دادن و امتحان کردن بیاموزند، درونگراها ترجیح میدهند با مشاهده کردن و دیدن بیاموزند. از آزمون و خطا و امتحان کردن تا حد امکان میگریزند و بیشتر به مشاهده دقیق روی میآورند. بعد از یادگیری در تنهایی و خلوت خود آن را امتحان میکنند و میآزمایند. ترجیح میدهند این کار را در خلوت بکنند تا اینکه در جمع و در برابر دیگران امتحان کنند. اگر یادگیری از راه مشاهده را به انجام و امتحان کردن ترجیح میدهید، احتمالاً فرد درونگرایی هستید.
8. شیفته شغلها و کارهایی هستند که مستقل هستند
افرادی که به میزان بالایی به درونگرایی تمایل دارند، از کارهایی که ارتباط زیادی با دیگران دارند و نیازمند برقراری ارتباط اجتماعی هستند، میگریزند. از طرفی شیفته شغلهایی هستند که مستقل هستند و نیازی به معاشرت و برقراری ارتباط با دیگران ندارد. مثلاً یک درونگرا ترجیح میدهد نویسنده باشد. نویسندگی، حسابداری، برنامهنویسی، طراحی، هنر و داروسازی از رشتههای مورد علاقه افراد درونگرا هستند.
ویژگیهای افراد برونگراها
1. انرژی زیادی دارند
یکی از شایعترین نشانههای افراد برونگرا، این است که از افراد اطراف خود انرژی کسب میکنند. آنها به یک گردهمایی میروند، با افراد جدیدی ملاقات کرده و با دوستان قدیمی صحبت میکنند. تمام این تعاملات اجتماعی به آنها قدرت میدهد تا همچنان به دایره دوستی خود بیفزایند.
2. در مرکز توجه هستند
از آنجایی که افراد برونگرا تحت تأثیر دیگران قرار دارند، جای تعجب نیست که دوست دارند اغلب در مرکز توجهات باشند. ممکن است این بدان معنا نباشد که هر فرد برونگرایی با حضور در جمع به وجد میآید اما ماهیت رفتار و دوستانه بودن آنها، باعث جلب توجه و ایجاد دوستیهای جدید میشود. افراد برونگرا واقعاً از بودن در مرکز توجه و گذراندن وقت با افراد مختلف لذت میبرند.
3. دوستان و آشنایان زیادی دارند
ارتباط با افراد دیگر فوق العاده مهم است و برونگراها دوستان زیادی را در زندگی خود دارند. یک مطالعه نشان میدهد که افراد برونگرا نسبت به افراد درون گرا واکنش بیشتری نسبت به دیدن چهره انسانها از خود نشان میدهند. دیدن یک انسان دیگر باعث تحریک مغز افراد برونگرا میشود.
4. عاشق صحبت کردن هستند
همانطور که ساکت بودن از خصوصیات افراد درونگراست، اشخاص برونگرا نیز به دلیل پرحرفیشان معروف هستند. افراد برونگرا به جای فرو رفتن در افکار و احساسات درونیشان، از صحبت کردن و ابزار علاقه به دیگران لذت میبرند. افراد برونگرا به دنبال مکالمهای برای حل همه جزئیات هستند. اما اگر بخواهیم کلاممان را به کلام تاثیرگذار تبدیل کنیم، باید بدانیم با هر کسی چگونه و چه وقت صحبت کنیم تا جواب دلخواهمان را دریافت کنیم. اگر به تقویت مهارت خود در صحبت کردن علاقهمندید، کتاب چگونه با هر کسی صحبت کنیم انتخاب بسیار مناسبی برای مطالعه است.
5. تنهایی را دوست ندارند
هنگامی که یک فرد درونگرا برای مدتی تنها به اتاق خود میرود، یک برونگرا سعی میکند با دوستانش ملاقات کند. عموماً افراد برونگرا به زمان کمتری برای تنهایی نیاز دارند و آرامش خود را از ارتباط با دیگران به دست میآورند. البته، گاهی اوقات همه باید تنها باشند اما اغلب نمیبینید که افراد برونگرا خود را در تنهایی غرق کنند.
6. دوست دارند پیش قدم باشند
برونگراها علاوه بر اینکه از نظر اجتماعی فعال هستند، از رهبری کردن نیز لذت میبرند. چه آنها در دانشگاه سرگروه باشند و چه مدیرعامل یک شرکت بزرگ، یک فرد برونگرا احتمالاً توجهی که از سوی رهبری کردن به دست میآورد را دوست دارد. بسیاری از رهبران بزرگ تاریخ، افرادی برونگرا بودند.
7. به جنبۀ روشن زندگی نگاه میکنند
برونگراها معمولاً خوش بینتر هستند و تمایل کمتری به اضطراب دارند. عجیب به نظر میرسد که یک گروه شخصیتی میتواند شادتر از گروه دیگر باشد اما یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد که برونگرایی با شادتر بودن در ارتباط است. یک مطالعه دیگر نشان داد حتی زمانی که افراد فقط تظاهر به برونگرایی کردند نیز شادتر بودهاند.
اما خوشبینی فقط مختص برونگراها نیست! مارتین سلیگمن در کتاب خوشبینی اکتسابی میگوید که خوشبینی یک مهارت است و با ارائه تمریناتی به ما در تقویت این مهارت کمک میکند. اگر علاقهمندید مهارت خوشبینی را در خود تقویت کنید، مطالعه راهکارهای کلیدی این کتاب را به شما پیشنهاد میکنیم.
نتیجهگیری
هیچکدام از این دو ویژگی بر دیگری برتری ندارد؛ بلکه هرکدام در موقعیتهای خاصی مفید هستند.
افراد میتوانند با تعادل بین برونگرایی و درونگرایی، نقاط قوت خود را تقویت کنند.
ترکیب این دو ویژگی میتواند یک شخصیت کاملتر و انعطافپذیرتر ایجاد کند.