به روز شده در: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۶
کد خبر: ۶۹۱۲۵۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴

حمله روزنامه اصولگرا به خبرگزاری دولت

روزنو :روزنامه اصولگرا از نوع ادبیات رسانه دولت درباره ترامپ و مذاکرات به شدت انتقاد کرد.

حمله روزنامه اصولگرا به خبرگزاری دولت/ چرا از دیوهایی چون ترامپ و ویتکاف، دلبر می سازید؟/ فضا را گل و بلبلی نشان ندهید

 روزنامه جوان نوشت:

در حالی که در آستانه دور چهارم مذاکرات غیر مستقیم ایران و امریکا، نماینده ویژه رئیس‌جمهور امریکا با اظهاراتی غیرمسئولانه، طلبکارانه و غیر سازنده، فضای رسانه‌ای حول مذاکرات را تحت تاثیر قرار داده است، خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) در ترجمه سخاوتمندانه از گفت‌وگوی ۴۰ دقیقه‌ای از ویتکاف، چنان افراط کرده که مطالعه آن خود نماینده ترامپ را هم به تعجب و خنده وا می‌دارد!

 

ویتکاف در این گفت‌وگو که ایرنا ترجیح داده آن را به تیغ سانسور بسپارد، عنوان کرده: «باید تأسیسات غنی‌سازی ایران برچیده شوند و تهران نباید سانتریفیوژ داشته باشد. ایرانی‌ها باید سطح غنی‌سازی اورانیوم را در سانتریفیوژها کاهش دهند و آن را به مکانی دوردست منتقل کنند. ایران باید برنامه هسته‌ای خود را به یک برنامه صرفاً غیرنظامی تبدیل کند. هیچ برنامه‌ای برای غنی‌سازی اورانیوم در ایران نباید دوباره ادامه یابد. باید سه تأسیسات غنی‌سازی ایران در نطنز، فردو و اصفهان برچیده شوند. توقف کامل برنامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران یعنی برچیدن برنامه نظامی هسته‌ای. ایران امروز نسبت به ۱۰ سال پیش، زمانی که در دوران اوباما توافق حاصل شد، شکننده‌تر است. فکر می‌کنم ایران چاره‌ای جز پذیرش شروط ما برای توافقی که برنامه نظامی هسته‌ای‌اش را برچیند، ندارد. عاقلانه نیست که ایرانی‌ها رئیس‌جمهور ترامپ را بیازمایند. ما توافق ضعیف با ایران را نمی‌پذیریم و اگر توافق پیشنهادی قوی نباشد، از آن کنار می‌کشیم.»

این عبارات تنها بخشی از سخنان نماینده ویژه امریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران است، اما توصیف ایرنا از این فضای گفت‌وگو روایتی گل و بلبلی است و از ترامپ و امریکا چهره‌ای صلح طلب معرفی کرده است: «رئیس‌جمهور ترامپ به صلح از طریق قدرت معتقد است که بدین معناست که توسل به خشونت و جنگ به نفع کشور نیست و لزوماً هم بهترین راه برای اعمال آتش‌بس، صلح‌های دائمی یا هر چه که آن را بنامیم، نیست.». «او رهبر یک ابرقدرت است، قدرتمندترین کشور جهان، و اگر اراده کند، می‌تواند در هر نقطه‌ای از جهان از نیروی نظامی استفاده کند؛ اما در بسیاری از موارد، این رویکرد را ثمربخش نمی‌داند. از همین رو، گفت‌وگو و دیپلماسی مسیری است که او همواره در پی آن است؛ چراکه اگر بتوان به راه‌حلی موفق و به‌نفع ایالات متحده، از راهی مسالمت‌آمیز دست یافت، این بهترین نسخه برای حل بسیاری از مشکلات جهانی است که با آنها روبه رو هستیم.» «بهترین راه برای پاسخ به انتقادات، انجام کارهای خوب است. من به دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا بسیار وفادار هستم، اما در واقع به سیاست او اعتقاد دارم. من به سیاست او مبنی بر تلاش برای حل و فصل مناقشه ایران از طریق گفت‌وگو اعتقاد دارم.»

از رسانه‌ای که عنوان دولتی بودن یدک می‌کشد، این انتظار طبیعی وجود دارد که با حفظ اصول حرفه‌ای، مدافع منافع و مصالح ملی کشور باشد، نه اینکه با دستکاری و انتخاب گزینشی بخش‌هایی از این گفت‌وگو، از دیو و دشمن، دلبر بسازد.

 
تصویر روز
خبر های روز