به روز شده در: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۰
کد خبر: ۶۹۲۸۵۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴

هشدا خانم ابتکار در خصوص سخنرانی آقای ترامپ!

روزنو :معصومه ابتکار نوشت: جامعه جهانی در کنوانسیون تغییر اقلیم و اسناد آن به مسوولیت تاریخی کشور‌های صنعتی و در راس آنها امریکا تاکید کرده است. چرا؟ چون علاوه بر تولید گاز‌های گلخانه‌ای زیاد از دوره صنعتی شدن، اکنون نیز رتبه اول تولید این گاز‌ها را دارد؛ یعنی مقصرترین در گرمایش زمین و تبعات آن برای کل دنیا، امریکا است.

معصومه ابتکار در یادداشتی در واکنش به «صحبت‌های آقای ترامپ درباره خشک شدن ایران و سبز شدن عربستان» نوشت:

هشدا خانم ابتکار در خصوص سخنرانی آقای ترامپ!

۱) منطقه غرب آسیا، ازجمله ایران و عربستان به دلیل عوارض تغییر اقلیم دچار افزایش دما و تبخیر شده‌اند.

۲) یکی از عوارض این تغییر اقلیم، افزایش شدت و تناوب توفان‌های گرد و غبار است که متاسفانه از مناطق مختلف عربستان مانند ربع‌الخالی با ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع از کانون گرد و غبار در جنوب شرقی عربستان، جنوب و غرب کشور ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در سال‌های مسوولیتم در دولت یازدهم بار‌ها در این مورد که عدم مدیریت کانون‌های گرد و غبار عربستان، خسارات فراوانی به کشور ما وارد می‌کند، گفتم؛ چنانچه در تصویر ماهواره‌ای اخیر مشاهده می‌شود. آن موقع حتی رسما از وزارت امور خارجه خواستم تذکر لازم به عربستان برای مدیریت عرصه سرزمینی و جلوگیری از خسارت به ایران داده شود، ولی متاسفانه تا امروز و با شدت و تناوب بیشتر شاهد توفان‌های گرد و غبار هستیم.

۳) عربستان برخی طرح‌های بیابان‌زدایی و کاشت نهال در بیابان اجرا کرده که البته باید نتایج بلندمدت آن را مشاهده کرد. مثلا در یکی از گزارش‌های عربستان گفته شده که برنامه دارند

۷ میلیون درخت در ریاض بکارند. درحالی که تهران الان براساس تخمین‌های ماهواره‌ای بیش از ۳/۷ میلیون درخت دارد که البته نگهداری آن در شرایط کم‌آبی شدید امسال چالش است. ما هم در ایران باید همه برنامه‌ها را با تغییرات اقلیمی سازگار کنیم.

۴) کشاورزی سازگار با محیط‌زیست افزایش بهره‌وری و کاهش برداشت از سفره‌ها، چنانچه در برنامه هفتم آمده در برنامه ایران است که البته به دلیل عوارض سال‌ها جنگ اقتصادی امریکا علیه کشورمان و نوسانات مدیریتی در این زمینه عقب هستیم.

۵) برنامه مدیریت کانون‌های گرد و غبار در حال اجراست، قانون حفاظت تالاب‌ها که حقابه آنها را تامین کرده باید اجرا شود و مصوبه آمایش سرزمین که آیین‌نامه اجرایی آن نیز اخیرا به تصویب رسید، در مدیریت سرزمین نقش موثری دارد.

کمبود و کاستی مدیریتی موثر است، ولی تاثیر عوامل خارجی را نمی‌توان نادیده گرفت. یادآور می‌شود جامعه جهانی در کنوانسیون تغییر اقلیم و اسناد آن به مسوولیت تاریخی کشور‌های صنعتی و در راس آنها امریکا تاکید کرده است. چرا؟ چون علاوه بر تولید گاز‌های گلخانه‌ای زیاد از دوره صنعتی شدن، اکنون نیز رتبه اول تولید این گاز‌ها را دارد؛ یعنی مقصرترین در گرمایش زمین و تبعات آن برای کل دنیا، امریکا است.

تصویر روز
خبر های روز