
هر قارچی خوراکی نیست مراقب باشید!
الهام فتاحی فر درباره مصرف قارچهای سمی در فصل بهار افزود: هر ساله با شروع فصل بهار شاهد رویش انواع قارچهای وحشی و خودرو (سمی و غیرسمی) در رویشگاههای طبیعی (جنگل ها، دشتها و ارتفاعات) هستیم که برخی از مردم اقدام به مصرف خود سرانه آنها میکنند و دچار مسمومیت میشوند.
مدیرکل دفتر امورگلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچهای خوراکی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه فصل رویش قارچهای طبیعی مربوط به اسفند تا خرداد و مهر و آبان ماه هر سال است اظهار داشت: با توجه به اینکه امکان تشخیص قارچهای وحشی سمی و غیر سمی در عرصههای منابع طبیعی و جنگلی از شکل ظاهری مانند شکل، رنگ و بو امکان پذیر نیست، لازم است که هموطنان هشدارهای لازم را جدی بگیرند.
وی با بیان اینکه نحوه شناسایی قارچهای غیر سمی از سمی تنها از طریق انجام آزمونهای آزمایشگاهی قابل تشخیص است، افزود: نصب تابلوهای علائم هشدار از طریق شناسایی محل رویش این قارچها در عرصههای طبیعی و جنگلی ضروری است.
فتاحی فر به هموطنان توصیه کرد که قارچ مصرفی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و به شکل بسته بندی یا فلهای خریداری کنند، زیرا آنچه در واحدهای پرورشی تولید میشود، قارچهای دکمهای خوراکی است.
تاکنون بیش از یک هزار گونه قارچ کلاهک دار و چتری شناسایی شده که ۵۰ گونه قارچ سمی در ایران رشد میکنند که چهار گونه آن مرگبار است.
بر اساس آمار اورژانس، میزان مسمومیت ناشی از مصرف قارچ وحشی از ابتدای امسال تا ۱۹ اردیبهشت ماه روند صعودی داشته و در این مدت ۱۴۳ نفر مسموم شدند که یک نفر از آنها جهان خود را از دست داده است.
بیشترین مسمومیتها در کرمانشاه با ۵۰ نفر، آذربایجان غربی با ۲۲ نفر و لرستان با ۱۹ نفر رخ داده است.
طبق آمارها سال گذشته بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزارتن قارچ خوراکی در کشور تولید و روانه بازار مصرف شد.