به روز شده در: ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۳
کد خبر: ۶۹۳۷۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۴

محمد خاتمی: اصلاحات به این معنی فراتر از یک حزب و یک جبهه است/ نباید در امر مهم تربیت نسل‌های بعدی و میدان دادن به آنها کوتاهی و غفلت شود

روزنو :سید محمد خاتمی در پیامی به همایش سراسری اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران و اعضای هیأت رئیسه جبهه اصلاحات استان‌های سراسر کشور تاکید کرد: گرچه بهره‌گیری از دانش و تجربه نسل‌های پیشین و پیشکسوتان ضروری است ولی نباید در امر مهم تربیت نسل‌های بعدی و میدان دادن به آنها کوتاهی و غفلت شود. بر احزاب و بیش و پیش از آن نظام حکمرانی است که زمینه حضور، مشارکت، تصدی نیروهای تازه نفس را فراهم آورند و از انقطاع نسلی جلوگیری کنند. باید برای مهارت بخشی و بازکردن میدان نظر و عمل نسل‌های بعدی تلاش و برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد و جامعه که به هر حال تحول و تغییر می‌کند، شاهد نو شدن عرصه فعالیت و مدیریت باشد.

 

سید محمد خاتمی: اصلاحات به این معنی فراتر از یک حزب و یک جبهه است/ نباید در امر مهم تربیت نسل‌های بعدی و میدان دادن به آنها کوتاهی و غفلت شود/ مصالح ملی و خیر عمومی باید محور و مدار اندیشیدن و عمل کردن نظام حکمرانی باشد
 
 

 پیام سید محمد خاتمی به همایش سراسری اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران و اعضای هیأت رئیسه جبهه اصلاحات استان‌های سراسر کشور بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم 

جبهه اصلاحات که از به هم پیوستن حزب‌ها، تشکل‌ها و شخصیت‌های خیراندیش، پدید آمده است در موقعیت زمانی و مکانی و شرایط منطقه‌ای و جهانی نقش و مسئولیت حساس و مهمی را بر عهده دارد؛ و در این برهه که جامعه رو به آینده ما در ایران به سوی استقرار نظامی که در آن حق و حرمت یکایک افراد ملت به عنوان شهروندان مسئول شناخته، ایفا و پاسداری شود به پیش می‌رود، همگان از جمله جبهه باید برای ارتقاء جایگاه ایران و عظمت ایران و ایرانی بکوشند.  

از نهضت مشروطیت تا انقلاب اسلامی و در میانه این دو، جنبش‌ها و حرکت‌های ملی، آزادی خواهانه و عدالت جویانه، ملت شریف ایران رقم زننده تاریخی متفاوت از گذشته بوده است.  

در مشروطیت ملت درصدد مهار استبداد و پی افکند نظامی بود که در آن از استبداد و استعمار و بی‌عدالتی خبری نباشد (یا کمتر خبر باشد) و به سبب‌ها و علت‌های گوناگون در رسیدن به اهداف خود آنگونه که باید و شاید کامیاب نشد و در انقلاب اسلامی که شعار اصلی‌اش در استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی خلاصه شد علاوه بر جنبه نیرومند استبدادستیزی و ضد استعماری در پی آن بود که نظام جمهوری، که در آن رسماً و عملاً جمهور مردم صاحب حق و حرمتند استقرار یابد و افزون بر آن انسان‌های آزاد و شایسته در فضای معطر به عطر ارزش‌های والای اسلامی زندگی امن و آزاد و برخوردار را تجربه کنند.  

هر دو جریان البته که موفقیت‌هایی داشته‌اند ولی هنوز تا رسیدن به مقصد و نقطه مطلوب فاصله زیاد است و مشکل‌ها و مانع ها کم نیست.  

بر این باورم که اصلاحات و اصلاح‌طلبی که از آموزه‌های ممتاز اسلام و جان دعوت پیامبران خدا و شیوه و روش مصلحان خیراندیش بوده است کم هزینه‌ترین و پرفایده ترین سرمایه ایست که ما را به سر منزل مقصود نزدیکتر خواهد کرد.  

ناگفته آشکار است که اصلاحات به این معنی فراتر از یک حزب و یک جبهه است و کم نیستند افراد و جریان‌هایی که نظراً و عملاً اصلاحات را می‌پذیرند و به لوازم آن پای بند ولی به هر دلیل در یکی از احزاب و تشکل‌ها و حتی جبهه نمی‌گنجند یا حضور ندارند، که باید حق و احترام آنها مدّنظر باشد. با این همه نمی‌توان و نباید تلاش‌ها و حتی فداکاری‌های جبهه‌ و اعضاء تشکیل دهنده جبهه و دستاوردهایش در عرصه حیات عمومی جامعه را نادیده گرفت. 

ضمن ادای احترام و عرض خسته نباشد به حزب‌ها و سازمان‌ها و تشکل‌های تشکیل دهنده جبهه و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی حاضر در آن، خواستار موفقیت بیشتر جبهه در قانع کردن همگان به خصوص نظام حکمرانی نسبت به اهمیت اصلاحات در نگاهداری ایران عزیز و نگاهبانی از آن و تحقق شعارهای انقلاب که احیاناً مورد فراموشی و حتی تحریف قرار  گرفته است و آرمان‌های ملت شریف هستم.

از جمله نکته‌هایی را که به نظرم می‌رسد در شرایط و موقعیت‌های حاکم بر جهان و منطقه و ایران اهتمام جبهه به آن لازم است به عرض می‌رسانم: 

۱- اولویت برنامه‌ریزی و تلاش برای رفع و دفع گزندهایی که از بیرون و درون کشور را تهدید می‌کند.  

۲- حفظ ایران و توسعه همه جانبه و پایدار کشور و امنیت آن.  

۳- این همه جز با حضور و رضایت ملت و همه سلیقه‌ها و گرایش‌ها و نیرومند کردن پایه اقتصادی کشور و روابط سازنده با جهان و تأمین عدالت اقتصادی، منزلتی، جنسیتی و قومیتی و به ویژه جلب رضایت و امیدواری اکثریتی که به لحاظ معیشت در تنگنا به سر می‌برند میسّر نخواهد بود.  

٤- آنچه باید محور و مدار اندیشیدن و عمل کردن نه تنها از سوی جبهه و نهادهای مدنی که به خصوص از سوی نظام حکمرانی باشد مصالح ملی و خیر عمومی است چه در ساحت داخلی و چه در روابط با دیگران.  

برخود لازم می‌دانم که از جبهه محترم به جهت برگزاری نشست با حضور نمایندگان آن در استان‌ها و همه نقاط کشور تشکر کنم. این اقدام مبارک نشانه آن است که جبهه، در نظر و عمل خود را نیازمند و پای بند به همراهی و رأی همه اعضا در سراسر کشور می‌داند و تصمیماتی که در مرکز گرفته می‌شود و باید هم مورد احترام و عمل همگان باشد ناشی از  تصمیم‌سازی همه اعضاء محترم در سراسر کشور است و ان‌شاءالله جبهه محترم در تشکیلات و کارهای تشکیلاتی خود بیش  از پیش مردم‌سالاری و ملاک‌های مردم سالارانه را به کار خواهد گرفت.  

نکته بسیار مهم دیگر اینکه :  

گرچه بهره‌گیری از دانش و تجربه نسل‌های پیشین و پیشکسوتان ضروری است ولی نباید در امر مهم تربیت نسل‌های بعدی و میدان دادن به آنها کوتاهی و غفلت شود. بر احزاب و بیش و پیش از آن نظام حکمرانی است که زمینه حضور، مشارکت، تصدی نیروهای تازه نفس را فراهم آورند و از انقطاع نسلی جلوگیری کنند. باید برای مهارت بخشی و بازکردن میدان نظر و عمل نسل‌های بعدی تلاش و برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد و جامعه که به هر حال تحول و تغییر می‌کند، شاهد نو شدن عرصه فعالیت و مدیریت باشد.  

برای همه عزیزان حاضر در نشست و نیز همه آنان که دلشان برای عزّت و سربلندی ملت و اقتدار و سرافرازی میهن و خیر عمومی می‌تپد از خداوند منان طلب سلامتی و کامروایی می‌کنم.  

سید محمد خاتمی  

خرداد 1404

 

 
ویژه روز
تصویر روز
خبر های روز