
سیاستمدارانی که منتظر ادامه جنگ هستند!
باتوجه به این شرایط باید بگوییم که شرایط در داخل مرزهای ایران با انسجام ملی بین مردم و مسئولان در حال مدیریت شدن است و باتوجه به رخدادهای آینده همه برسر این موضوع که این انسجام باید قویتر باشد، اجماع دارند و سعی میکنند که اگر انتقادی هم مطرح میشود آنچنان با شدت نباشد.
به گزارش روز نو، در برابر، اما تندروها همچنان در حال تخریب دولت و چهرههای دیپلمات هستند و معتقدند که دلیل جنگ ضعف مقامات و التماس برای مذاکره است. در مورد اینکه دولت در روزهای بعد جنگ چه عملکردی داشته با یکی از نمایندههای مجلس گفتوگویی انجام دادهایم. لاهوتی معتقد است که برای تقابل با دشمن باید در کنار دولت باشیم.
در کنار دولت باشیم
مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس شورا و تحلیلگر مسایل سیاسی در پاسخ به این سوال که عملکرد دولت بعد از حمله غربیها به ایران را چگونه ارزیابی میکند، به خبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «اگر کمی بهعقب بازگردیم میبینیم که از ابتدای شروع بهکار دولت چهاردهم اسراییل ترورها را در داخل خاک ایران در دستور کار قرار داد که همین مورد باعث شد همه شرایط دشواری را برای دولت پیشبینی کنند ولی کابینه دولت طبق برنامه توسط مسعود پزشکیان به بهارستان معرفی شد. در کنار حملات و دسیسههای اسراییلیها شاهد بودیم که تحریمهای آمریکا در این مدت نهتنها کاهشی نداشت بلکه شدیدتر هم شد در این وضعیت دولت توانست موانع را برای فروش نفت بردارد و البته در تامین معیشت مردم اقدامات مثبتی را انجام دهد.» او در همین مورد و با اشاره به عملکرد دولت چهاردهم در ایام جنگ ادامه میدهد: «دولت عملکرد بسیار خوب و رضایتبخشی بعد از حمله اسراییل از خود نشان داد. در همان ابتدای جنگ با کمبودهایی روبهرو شدیم ولی دولت بهسرعت روندی را دنبال کرد که بهانسجام ملی ختم شد. همچنین باید به این موضوع هم اشاره کنیم که دشمن برای حملههای بیشتر بر روی شرایط داخلی ایران هم برنامهریزی کرده بود ولی رفتارهای جامعه نقشههای آنها را برآب داد. ما باید دولت را با توجه به شرایط کنونی ارزیابی کنیم و این بررسیها هم نشان از عملکرد مثبت مسعود پزشکیان دارد. درکنار همه این چالشها دولت در حوزه سیاستخارجی هم توانست عملکرد خوبی از خود نشان دهد و با سفرهای پرتعداد وزیر امورخارجه نشان دادیم که اهل گفتوگو هستیم و درب دیپلماسی ایران همواره باز است. این انسجام باید بهنوعی ادامه داشته باشد که دولت بتواند از مشکلات عبور کند و بههمین دلیل برای همدلی در کنار دولت حضور داشته باشیم.»
ادامه انتقادهای رسایی
باتوجه به اینکه در ادوار گذشته و کنونی در مورد سیاستهای حوزه دیپلماسی این دولت نیست که بهتنهایی باید تصمیم بگیرد ولی با اینحال همه انتقادهای ادوار اخیر حالا به مسعود پزشکیان پرتاب میشود. در این مورد حمید رسایی، نماینده مجلس شورا از چهرههای شاخص طیفهای تندرو با انتقاد از برنامههای دولتها در حوزه دیپلماسی به ایلنا گفت: «جریانی سالها با هدف دورکردن سایه جنگ از کشور کاسبی سیاسی راه انداخته است و دائما مدعی بود با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ میتوان ایران را از یک جنگ بزرگ دور کرد، اما امروز باید آن جریان پاسخگو باشد. دلیل جنگ ضعف مقامات و التماس برای مذاکره است. باید تلاش شود انسجام ملی شکل گرفته تخریب نشود و این انسجام ملی حول مقابله با دشمن اصلی یعنی آمریکای جنایتکار باشد. عدهای در حال سفیدشویی دشمن هستند، آنها تلاش دارند تا بین اسراییل و آمریکا تفکیک قایل شوند که این وضعیت ناشی از جهل و خیانت آنها است چرا که جنایتکار اصلی آمریکا است که در این راستا برخی رسانهها و مقامات دولتی نیز به دنبال این هستند که شعار «مرگ بر آمریکا» را حذف کنند، همانطور که شاهد بودیم رسانهای عکسی از نتانیاهو و ترامپ منتشر کرد که دستان نتانیاهو آغشته به خون و دستان ترامپ خونی نبود و در ادامه هیات نظارت نیز به این رسانه تذکر داد. این آمریکا بود که به خاک کشورمان حمله کرد و پاسخ کوبندهای نیز دریافت کرد، از این پس نیز پاسخ باید کوبندهتر از قبل باشد.»
سنگاندازی متوقف شود
در سوی دیگر هم میبینیم که برخی از چهرههای اصلاحطلب هم با توجه به شرایط جامعه و بینالملل در کنار انتقادی که مطرح میکنند راهحلها را هم اضافه میکنند تا بهنوعی دولت را همراهی کرده باشند. در این مورد محمدرضا بادامچی، چهره سیاسی اصلاحطلب با انتقاد از تخریب دولت در این شرایط جنگی به ایسنا اظهارکرد: «به رغم این همه امتیازی که دولت به گروههای مقابل خود میدهد، اما متاسفانه شاهد هستیم که سنگهایی را پیش پای دولت میاندازند. سنگاندازیها سبب شده تا موفقیتهای دولت بهعقب انداخته شود. تلاش شخص رئیس جمهور برای تحقق شعار وفاق ملی غیر قابل کتمان است. رئیس جمهور بسیار برای ایجاد وفاق و همدلی در کشور تلاش کرده است. حتی این روزها که کشور در شرایط بسیار حساسی قرار دارد، رئیس جمهور به شکل همه جانبه برای ایجاد این وفاق و همدلی در تلاش است. بهعنوان مثال توئیتی که رییس جمهور نوشت و تاکید کرد که درهای دیپلماسی هنوز باز است، عالی بود، اما من احساس میکنم، ریئیسجمهور باید بیشتر تلاش کند. انتظار میرود تا رئیسجمهور در برابر مخالفان خود جسورانهتر گام بردارد. باید بتواند گوشهای اطراف خود را برای اجرای سیاستها مجاب کند.»