
دولت و ملت یک طرف و تندروها طرف دیگر!
پیوند میان دولت و ملت از ابتدای جمهوری اسلامی همواره از تاکیدات اصلی اجتماعی و سیاسی کشور محسوب میشود و این مهم از ابتدا تاکنون همچنان در ادبیات مسئولان جای دارد و همچنین جامعه هم با تحریکات خود بر این مورد تاکید دارند.
به گزارش روز نو البته در این مورد چالشهای جدی وجود دارد ولی در زمانه جنگ بهنظر راهی بجز انسجام در تقابل با دشمنان نیست. برخی چالشها و در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، مدیریتی و ارتباطی، موجب شکلگیری فاصلهای محسوس میان بخشهایی از مردم و مسئولان شده است. این فاصله در ادبیات علوم سیاسی بهعنوان «شکاف دولت- ملت» شناخته میشود که البته دولت چهاردهم از ابتدا تلاش دارد تا این فاصله را کاهش دهد.
دولت و ملت در تقابل با تندروها
همانطوری که اشاره کردیم دولت و ملت در هفتههای اخیر بهیکدیگر نزدیک شدهاند ولی در برابر طیفی از تندروها هستند که همچنان به انتقادها و تخریب دولت ادامه میدهند و اگر از آنها بپرسیم چرا این روند را ادامه میدهید در پاسخ خواهند گفت که این نقد برای دولت نیاز است. همچنین باید به این مورد هم اشاره کنیم که دشمنان ایران، بهویژه دولتهای غربی در تلاشند با تمرکز بر گسترش این شکاف، زمینه بیثباتی داخلی را فراهم آورند. راهبرد آنها مبتنی بر تزریق بیاعتمادی عمومی، بزرگنمایی مشکلات و ناکارآمدیها نسبت به حاکمیت است. این جریانها از ابزارهای مختلفی، چون فضای مجازی، رسانههای ماهوارهای، شبکههای اجتماعی و حتی جنگ ترکیبی بهره میگیرند تا وحدت ملی را تضعیف کرده و مسیر تحقق اهداف راهبردی نظام جمهوری اسلامی را با مانع مواجه سازند. روز گذشته رئیسجمهوری در نشستی رو به مخالفان گفت: «دشمن همچنان بهدنبال این است که بین مردم و حاکمیت فاصله بیندازند و اصلیترین راهکار خنثی کردن این توطئه دشمن، خدمت صادقانه و بیمنت به مردم است.» در همین مورد با یکی از تحلیلگران سیاسی گفتوگویی انجام دادهایم. کنعانی مقدم معتقد است باید حدود بین نقد و تخریب رعایت شود تا به انسجام ملی آسیبی وارد نشود.