به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۰
کد خبر: ۷۹۸۹۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۰۱ تير ۱۳۹۳

عملکرد حوزه مسکن به چه سمتی می رود؟

روزنو :
 بسیاری از مردم از نوع عملکرد دولت حوزه مقوله مسکن دلخوشی ندارند و تعدادی از کارشناسان و مسئولان اسبق که در جرگه حامیان دولت  قرار دارند، معتقدند که نوع عملکرد وزارت  راه  و شهر سازی در این حوزه پیامدهای سیاسی منفی و شاید جبران ناپذیری برای دولت خواهد داشت.

به گزارش روزنو، دولت پس از آغاز به کار دولت تدبیر و امید  بسیاری از پروژه های غیر کارشناسی دولت احمدی نژاد متوقف شد، بسیاری از حکم های نابجا وغیر قانونی لغو شد و روندهای غلط در حوزه های حساس مثل حوزه سیاست خارجی تغییر کرد تا دولت جدید نقاط تمایزش با دولت قبل را به نمایش بگذارد.

این رویکرد سالم دولت برای اداره امور اما با سکته های خفیف و بعضا قوی در حوزه های دیگر همراه بوده است؛ سکته هایی که  در صورت بی توجهی دولت در آینده نه چندان دور می تواند زمینه فلج شدن  دولت را فراهم کند و پیامدهای منفی قابل توجهی برای دولت ایجاد کند.

هم اکنون دولت تمام سرمایه اش را در حوزه سیاست خارجی متمرکز کرده و زبده ترین  نیروهای دولت نظیر دکتر ظریف هم در همین حوزه مشغول به فعالیت هستند. در کنار این توجه مناسب اما برخی حوزه ها مثل حوزه مسکن که اتفاقا برای مردم از اهمیت بسیاری برخوردار است و شاقول آنها برای اندازه گیری کمی و کیفی عملکرد دولت هستند، از تیررس توجه مناسب دولت دورمانده است. به عبارت دیگر دولت همان قدر که نیروهای زبده اش را در حوزه سیاست خارجی متمرکز کرده است در حوزه هایی مثل حوزه مسکن از به کارگیری نیروهای درجه یک به ویژه در بدنه اجرایی تا حدودی غفلت کرده است. نمود بیرونی این بی توجهی را می توان در سردرگمی وضعیت مسکن مهر و پروژه های جایگزین آن و عملکردهای نامناسب در شهرهای جدید مثل شهر جدید هشتگرد و نارضایتی عمومی مردم از این نوع عملکرد مشاهده کرد.

گزارش های میدانی و اخبار رسیده به خبرنگار  پیام نو و همچنین تحلیل کارشناسان و مسئولان سابق حاکی از  نابسامانی جدی در حوزه مسکن  از جمله عملکرد توقف پروژه های مهم شهری در شهرهای جدید و سردرگمی مردم برای دریافت مسکن است. مردمی که تاکنون و در سخت ترین شرایط پول های کلانی را برای تحویل مسکن پرداخت کرده اند. توقف پروژه ها و سردرگمی مردم وقتی با معضلی تاریخی به نام معضل مسکن پیوند می خورد که بخش مهمی از جامعه درگیر آن است، به طوفان بزرگ افکارعمومی علیه دولت تبدیل می شود که ظرف یک مدت کوتاه مثلا در ایام تبلیغات انتخابات می تواند به حیثیت دولت و نیروها و جریان های حامی  دولت ضربه های سختی وارد کند و حتی فضا را بازگشت نیروهای تندرو به جامعه فراهم کند.

همین چند وقت پیش بود که آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد که جزو مخالفان سرسخت دولت محسوب می شود با درک نقطه ضعف دولت در حوزه مدیریت مسکن به ویژه سرگردانی پروژه مسکن مهر و توقف پروژه ها گفت: «روسای تعاونی‌های مسکن مهر با دریافت مبالغ مردم متواری شدند و در حال حاضر در مشهد این بار سنگین وجود دارد که افراد متقاضی مسکن مهر در گلبهار با پرداخت پول هنوز صاحب خانه نشده‌اند و این امر به مشکلی اساسی برای آنها تبدیل شده و متاسفانه هیچ کس حتی وزرات مسکن نیز پاسخ درستی به آنها نمی‌دهد.»

این انتقاد آقای علم الهدی به موضوع مسکن و عملکرد وزارتخانه اش در دولت آقای روحانی پیام بسیار روشنی دارد؛ دولت باید تدابیر جدیدی را برای حوزه های به ظاهر خرد- در مقابل حوزه کلان و استراتژیک سیاست خارجی- در نظر داشته باشد و از اهمیت راهبردی – سیاسی این حوزه به هیچ عنوان غافل نشود. ۲ سال قبل از انتخابات سال ۹۲ بود که مهدی کلهر مشاور احمدی نژاد اشاره کرد که حوزه مسکن به پاشنه آشیل دولت بدل خواهد شد و دولت دکتر ورحانی هم گویا در حال روبرو شدن با خطر مشابه ای است.

خبرنگار  پیام نو در بررسی حوزه مسکن و عملکرد وزارتخانه مسکن و شهر سازی در دولت جدید به موارد متعددی از نابسامانی و انتصاب های نابجا و مدیریت های ضعیف پروژه برخورد کرده است  از جمله اینکه در پروژه شهرهای جدید از جمله هشتگرد و چند شهر جدید دیگر به دلیل سوء مدیریت ها، بسیاری از پروژه ها مسکن متوقف شده  یا دچار مشکلات فراوانی است. این موضوع باعث نارضایتی عمومی مردم شده است. تعدادی از مردم در مصاحبه با خبرنگار پیام نو نارضایتی اشان از وضع موجود را اعلام کردند و به موارد قابل توجهی از سوء عملکرد  مسئولان دولتی اشاره داشتند. در عین حال برخی  وزرا، کارشناسان و مسئولان اسبق هم که در جرگه حامیان دولت هستند، معتقدند نوع عملکرد دولت در حوزه مسکن پیامدهای سیاسی تکان دهنده ای را به همراه خواهد داشت. این گزارش ها و مصاحبه ها در روزهای آتی در سایت  پیام نو منتشر خواهد شد به امید آنکه کمکی باشد به اصلاح وضع موجود.
منبع: پیام نو
ویژه روز
عکس روز
خبر های روز