
اعتراف وزیر ورزش به تبانی و زد و بند در فدراسیون فوتبال
روزنو :خیلی وقت است که اهالی فوتبال ایران عادت کردهاند وقتی یک مساله مهم تکذیب میشود، بدانند که آن مساله مهم کاملا درست بوده است.
خیلی وقت است که اهالی فوتبال ایران عادت کردهاند وقتی یک مساله مهم تکذیب میشود، بدانند که آن مساله مهم کاملا درست بوده است. هفته گذشته بود که روزنامه فرهیختگان اعلام کرد هوشنگ نصیرزاده، رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال در سفر به سوئیس و مقر فیفا که برای اصلاحات اساسنامه بوده است از مقامات فیفا خواسته تا مقدمات حذف وزیر ورزش و معاون وزیر ورزش را در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال بررسی کنند تا علی کفاشیان به چنین کاری اقدام کند. علی کفاشیان خیلی خوب میداند که وزارت ورزش از او و سیستمش راضی نیستند و به همین دلیل چنین کاری کرده است. رئیس فدراسیون فوتبال خیلی خوب دور زدن وزارت ورزش را میداند و در دوره گذشته هم محمد عباسی را در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال آنقدر خوب دور زد که خود وزارتیها هم متوجه نشدند. در هر حال دیروز علی کفاشیان پس از چند روز سکوت واکنش نشان داد و درباره اینکه آیا قصدش حذف وزیر ورزش از مجمع عمومی فدراسیون فوتبال بوده به خبرنگاران گفت: «مگر دست من است؟ حضور وزیر ورزش در مجمع فدراسیون برای ما یک نعمت است و وزیر باید بیاید و نظراتش را بگوید. او فوتبال آرمانی را با فوتبال فعلی فاصلهدار میداند. ما باید تلاش کنیم تا به نقطه نظرات او برسیم.» به جملات پس از تکذیبش دقت کنید. اینکه وزیر فوتبال آرمانی را با فوتبال فعلی دامنهدار میداند و فدراسیون باید تلاش کند تا به نقطه نظرات او برسد، یک جمله کلیدی است. کفاشیان هم خوب میداند که وزیر ورزش به هیچوجه از او راضی نیست. سوال این است چرا سفر نصیرزاده به سوئیس و محتوایش رسانهای نمیشود تا بدانیم که چرا وی به سوئیس رفته است. در حالی که خبرهایی مبنیبر احضار نماینده فدراسیون فوتبال ایران به فیفا برای تخلفات اساسنامهای به گوش رسیده است. خود نصیرزاده از روزی که تخلفات اساسنامهای رسانهای شد و پس از مناظره برنامه 90 با منصور عظیمزادهاردبیلی، یکی دو بار بیشتر مصاحبه نکرده و این به توصیه علی کفاشیان و مهدی محمدنبی بوده است تا او سکوت کند. فکرش را بکنید، کسی که در هر برنامه تلویزیونی حضور پیدا میکرد و حتی داور مسابقه «گزارشگر» شده بود، حالا سکوت کرده تا مبادا منافع بالادستیهایش به خطر بیفتد.
برکناریاش را هم تکذیب کرد
همانطور که اعضای هیاترئیسه فدراسیون فوتبال علیه کفاشیان و سیاستهایش و حتی دبیرکل و نایبرئیس اولش مواضع تندی داشتند و برای برکناری مهدی محمدنبی و سیدمحمدهادی آیتاللهی نامه نوشتند و حتی تهدید به برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده فدراسیون فوتبال کردهاند، اما علی کفاشیان حرفهای هیاترئیسه را هم گوش نداد و حالا که زمزمههای جمعآوری امضا برای برگزاری مجمع فوقالعاده فدراسیون فوتبال و استیضاح و برکناریاش به گوش میرسد همه این مسائل را هم مثل ماجرای وزیر ورزش تکذیب میکند. او میگوید: «قبول ندارم که مجمع به دنبال برکناری من است. اصلا چنین موضوعی را قبول ندارم. مجمع عادی آذرماه برگزار میشود.» این در حالی است که پس از جام جهانی 2014 اعلام شد مجمع شهریورماه برگزار میشود، بعد اعلام شد که مهرماه مجمع برگزار میشود، بعد هم گفتند آبانماه و حالا هم کفاشیان میگوید که مجمع آذرماه برگزار میشود و اتفاقا مجمع عادی هم هست. کفاشیان البته میگوید که مجمع را عقب نمیاندازد تا به پس از جام ملتها موکول شود. او میگوید: «ما به نتیجه نگاه نمیکنیم. مجمع باید وظایف ذاتی خود را انجام دهد.» کفاشیان باید مجمع را برگزار کند چون طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، باید در طول سال دو مجمع عمومی برگزار شود و کفاشیان اگر مجمع را در آذر برگزار کند، یک تخلف جدید مرتکب شده چراکه آخرین مجمع عمومی فدراسیون فوتبال، آبان 92 برگزار شده است. کفاشیان فرار رو به جلو را خوب بلد است و حالا با مطرح کردن بحث نایبرئیسی ایافسی و حتی حضور در کمیته اجرایی میخواهد نشان دهد که همچنان رئیس فدراسیون فوتبال میماند: «برای هیاترئیسه و نایبرئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا کاندیدا میشوم چون حق ایران میدانم که در هر دو بخش کرسی داشته باشد. این حق ایران است که در هر دو بخش هیاترئیسه و نایبرئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا نمایندهای داشته باشد.» البته همه یادشان هست که کفاشیان، چطور این دو پست را چهارسال پیش به علی سعیدلو، رئیس وقت سازمان تربیت بدنی پیشکش کرد تا او مثل آب خوردن رای نیاورد و کرسیهای بینالمللی ایران از دست برود.
جزیره مستقل
دیروز وزیر ورزش و امورجوانان در حاشیه جلسه شورای عالی بسیج ورزشکاران با خبرنگاران گفتوگو کرد و حرفهای جالبی زد: «یک فدراسیونی داریم که جزیرهای مستقل و تحت حاکمیت بیگانگان است.» وزیر در این جلسه گفته بود: «مسائل فرهنگی کشور باید بخش اعظمی از ارزش ما را هم تحت تاثیر قرار دهد اما فقط برخی به جسم و سلامتی خود اهمیت میدهند در حالی که هدف اصلی رشد اخلاقی و مباحث دینی است.» گودرزی با اشاره به موفقیتهای سه فدراسیون در ورزش کشور گفت: «ورزش ما باید از فدراسیونهایی مثل والیبال، تکواندو و جانبازان و معلولین الگو بگیرد چون آنها هم در بعد اخلاقی و پهلوانی و هم در بعد قهرمانی موفق بودهاند.» اما اینجا بود که گودرزی به صورت غیرمستقیم علیه فدراسیون فوتبال جهتگیری کرد: «یک فدراسیونی داریم که جزیره مستقل و تحت حاکمیت بیگانگان است که اگر به مسائل مدیریتی آنها ورود کنیم با تعلیق و محرومیت مواجه خواهیم شد. من خودم منفعل هستم و نمیتوانم در زد و بند فساد و تبانی آنها تاثیری بگذارم اما خواهان همافزایی مجلس شورای اسلامی، وزارت ورزش و جوانان و سازمان بسیج در مورد این مسائل هستم. تلاش میکنیم که در تصمیمات خود مدیرانی با روحیات معنوی را جایگزین کنیم.» در واقع وزیر حرف رسانهها را زد که مدتهاست میگویند فدراسیون فوتبال جزیرهای مستقل پر از زد و بند و تبانی است. باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده اعضای هیاترئیسه و مجمع عمومی فدراسیون فوتبال چه خواهند کرد. راستی میدانستید دیروز قرار بود جلسه هیاترئیسه فدراسیون فوتبال برگزار شود اما علی کفاشیان آن را به یک روز دیگر موکول کرد؟