
آتش جنگ بر سر انتخاب کرانچار بالا گـــــرفت
کشمکش فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان به اوج رسیده. کشمکشی که ظاهرا قرار نیست ختم به خیر بشود.
وزارت ورزش و جوانان آشکارا از عملکرد فدراسیون فوتبال ناراضی است و این نارضایتی در ماجرای تمدید قرارداد کارلوس کروش به شدت رخ نمود تا جایی که پروسه تمدید قرارداد کروش را بسیار طولانی و کشدار کرد و در نهایت با پافشاریهای آقای رییس و البته فشار افکار عمومی سبب شد تا وزارت ورزش و جوانان در این ماجرا کوتاه بیاید اما حالا و در ماجرای تیم امید بهترین فرصت پیش آمده تا وزارتخانه جبران مافات کند.
تیمی که این روزها بدل به یکی از دغدغههای اصلی اهالی فوتبال شده. تیمی که بعد از ناکامی با ادواردو نلو وینگادا سرمربی سابق خود در بازیهای آسیایی اینچئون با آن کیفیت وحشتناک، تصمیم به تغییرات در کادر فنی این تیم گرفته شد و اگرچه پروسه برکناری وینگادا به دلیل مخالفتهای کروش کشدار و طولانی شد اما با رفتن نلو و مطرح شدن نام کرانچار همه امیدوار شدند تا این تیم ورشکسته با سرمربی خوشنام کروات بتواند شرایط مطلوبی پیدا کرده و امیدهایش برای حضور در المپیک زنده شود.
اما به رغم مذاکرات نهایی حبیب کاشانی با کرانچار و تایید کمیته فنی و هیات رییسه هنوز قرارداد کرانچار قطعی نشده و در پرده ابهام قرار دارد. هفته پیش و پس از جلسه هیات رییسه، کفاشیان به جمع خبرنگاران آمد و اعلام کرد که هیات رییسه موافقتش را با سرمربیگری کرانچار در تیم ملی امید اعلام کرده و در حالی که بعد از اعلام کفاشیان به نظر میرسید کار را باید تمام شده تلقی کرد، رییس فدراسیون فوتبال 48 ساعت بعد در چرخشی عجیب و حیرت انگیز از قطعی نشدن حضور کرانچار خبر داد! صحبتهای کفاشیان که مشخصا نکتهای در آن پنهان بود و رییس فدراسیون تلاش میکرد آن را روشن نکند بر این مبنا بود که کرانچار باید به ایران بیاید و باز هم با فدراسیونیها جلسه بگذارد و مجددا وضعیت او بررسی شود تا در نهایت تصمیمگیری لازم صورت بگیرد.
پای وزارت در میان است
آنچه که کفاشیان تلاش میکرد آن را به نحوی پنهان کند، ظاهرا به مخالفت وزارت ورزش و جوانان بازمیگردد. فدراسیون برای جذب زلاتکو کرانچار باید رضایت وزارت ورزش و جوانان را جلب کند. شنیدهها حاکی از این است که وزارت ورزش چندان موافق حضور کرانچار در راس تیم ملی امید نیست. احتمالا دلیل تغییر موضع کفاشیان نسبت به حضور کرانچار در ایران هم همین مساله باشد چرا که کفاشیان روی کمک وزارت ورزش برای حمایت از تیم ملی امید برای صعود به المپیک و قرارداد کرانچار حساب ویژهای باز کرده است. حضور کرانچار زمانی قطعی میشود که وزارت ورزش با حضور این مربی در ایران موافقت کند. گفته میشود وزارت ورزش با این مساله مخالف است و آنها مجوز حضور این مربی را ندادهاند. طبق قانون جدیدی که اخیرا بحث آن مطرح شده وزارت ورزش باید در مورد استخدام مربیان جدید با صدور تاییدیه موافقت خود را اعلام کند که کمیته صدور و مجوز تایید استخدام مربیان خارجی با جذب کرانچار مخالف است!
کمیسیون 5 نفره
در وزارت ورزش و جوانان کمیسیونی تحت عنوان «کمیسیون تایید مربی خارجی» مسوولیت بررسی وضعیت مربیان پیشنهادی برای هدایت تیمهای ملی را برعهده دارد. این کمیسیون که متشکل از 5 نفر است تعیین میکند که آیا مربیان خارجی کیفیت لازم برای هدایت تیمهای ملی را برعهده دارند یا خیر.
نصرا... سجادی معاون ورزشی وزارت ورزش و جوانان، احمد گواری و علی رغبتی مدیران کل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی و دفتر ارزشیابی و نظارت وزارت ورزش و جوانان، شاهرخ شهنازی دبیر کل کمیته ملی المپیک و رییس فدراسیون مربوطه اعضای این کمیسیون را تشکیل میدهند.
اما فدراسیون فوتبال در رابطه با به خدمت گرفتن سرمربی تیم ملی امید چه در مورد وینگادا و چه درباره کرانچار رزومه مربی پیشنهادی را به این کمیسیون ارائه نکرده و تاییدیه کمیسیون مربوطه برای انتخاب این مربیان را نگرفته است. به همین دلیل هم بود که وزارت ورزش و جوانان در بحث قرارداد وینگادا به فدراسیون فوتبال هیچ کمک ریالی نکرد. پرداخت قرارداد مربیان خارجی از دیر باز بر عهده کمیته ملی المپیک بوده به این ترتیب که فدراسیون مربوطه رزومه مربی پیشنهادی را به کمیته ملی المپیک ارائه میکرد و پس از انجام بررسیهای لازم به مربیان مجوز آغاز فعالیت داده میشد و کمیته ملی المپیک موظف به پرداخت حقوق بود اما پس از بالا رفتن نرخ ارز و دلار هیات اجرایی کمیته ملی المپیک تصمیم جدیدی گرفت و رویه به این شکل شد که حقوق مربیان به صورت ریالی از طرف کمیته به حساب فدراسیونها واریز شود و فدراسیونها خود متولی جذب مربیان خارجی شوند که گویا فدراسیون فوتبال هم بر اساس همین رویه دست به انتخاب وینگادا زده است اما با تشکیل کمیسیون تایید مربیان خارجی رویه به خدمت گرفتن مربیان دستخوش تغییراتی شده است. جالب اینکه این کمیسیون اخیرا اعلام کرده که پروندهای از کرانچار به دستش نرسیده است. برخی بر این باورند که اگر کفاشیان تاییدیه کمیسیون تایید مربیان خارجی را نگیرد، روابط وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون تیره و تارتر خواهد شد و تحریمها علیه فدراسیون فوتبال بیشتر میشود.
اولتیماتوم کرانچار
از سوی دیگر زلاتکو کرانچار تا چهارشنبه به مسوولان فدراسیون فوتبال فرصت داده تا تکلیف او را روشن کنند، کرانچاری که این روزها از پیکان هم پیشنهاد سرمربیگری دارد. گزینه اصلی هدایت تیم ملی فوتبال امید ایران در مورد حضور در این تیم و تصمیم نهایی فدراسیون تا روز چهارشنبه به مسوولان فرصت پاسخگویی داد. گفته میشود 2 تیم ایرانی هم خواهان جذب کرانچار هستند و پیشنهادهایی هم به این مربی ارائه کردهاند که این پیشنهادها هم به لحاظ مالی بالاتر از پیشنهاد فدراسیون فوتبال هستند. کرانچار به مسوولان فدراسیون اعلام کرده تا روز چهارشنبه در مورد حضور این مربی در تیم ملی امید و شرایط قرار داد پاسخ قطعی را اعلام کنند که در غیر این صورت او در مورد آینده کاری خود تصمیم خواهد گرفت. این اتفاقات در حالی رخ میدهد که تیم ملی امید ایران از برنامههایش خیلی عقب است و با این فرصتسوزی و از دست دادن زمان، حسرت المپیکی شدن ایران 4 سال دیگر تمدید میشود. اختلافات میان مسوولان و فدراسیون هرچه که باشد باید زودتر حل بشود تا دود این اختلافات به چشم تیم ملی امید ایران نرود. در حال حاضر مساله کرانچار جدیدترین چالشی است که پیش روی تیم ملی امید قرار گرفته و باید دید مسوولان این تیم چطور این مشکل را حل میکنند. مردم و مسوولان با توجه به ناکامی 40 ساله تیم ملی امید در راستای راهیابی به المپیک خواهان رسیدن به آرامش هستند.
رغبتی: درباره فوتبال هم تصمیم میگیـــریم
کمیسیون تایید مربی خارجی حدود یک سال و نیم قبل در وزارتخانه ایجاد شده است. علی رغبتی مدیرکل دفتر ارزشیابی و نظارت وزارت ورزش و جوانان در این باره گفت: «کار اصلی این کمیسیون ارزیابی و بررسی شرایط حرفهای و فنی مربیان خارجی است که قرار است هدایت تیمهای مختلف ایران را بر عهده بگیرند. نظارت بر قرارداد، میزان آن و نحوه پرداخت و شرایط حقوقی حاکم بر آن از جمله مسوولیتهای این بخش است.» دبیر کمیسیون تایید مربیان خارجی گفت: «ریاست کمیسیون با دکتر سجادی است و دبیرکل کمیته ملی المپیک، مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی و رییس فدراسیون پیشنهاددهنده مربی خارجی نیز از اعضای آن هستند.» مدیرکل دفتر ارزشیابی و نظارت وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: «البته بعد از نظر این کمیسیون موارد به شورای برون مرزی ارجاع داده میشود تا تایید نهایی برای به کارگیری مربیان خارجی آنجا صادر شود.» رغبتی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا این موارد شامل همه رشتهها حتی فوتبال هم میشود، گفت: «این کمیسیون و رعایت مفاد قانونی آن به منظور حفظ شرایط حرفهای ورزش کشور و صیانت از سرمایههای ملی برای تمام فدراسیونها لازمالاجرا است.»
کروش، آزمون و جهانبخش را نمـــیدهد
عدم همکاری باشگاهها با تیم ملی امید کم بود حالا کروش هم اعلام کرده از این پس بازیکنان رده سنی تیم ملی امید مثل علیرضا جهانبخش، سردار آزمون و... را به تیم ملی امید نمیدهد و اینها فقط باید در تمرینات تیم ملی بزرگسالان حضور یابند چرا که تیم ملی خود را برای حضور در جام ملتهای آسیا آماده میکند.
این تصمیم کروش بازیکنان رده سنی تیم ملی امید را هم جری کرده بهطوری که سردار آزمون بعد از بازی با کره جنوبی خطاب به رسانهها گفت دیگر در اردوی تیم ملی امید شرکت نخواهد کرد! فدراسیون فوتبال هنوز هیچ واکنشی به تصمیم کروش نشان نداده اما کرانچار گزینه نهایی تیم ملی امید در جریان خط و نشان کشیدن کروش قرار گرفته ولی ترجیح میدهد سکوت اختیار کند چون هنوز قراردادی با فدراسیون فوتبال امضا نکرده است. البته در آتی بیشتر برنامههای تیم ملی امید و تیم ملی بزرگسالان با هم تداخل دارد و این بازیکنان چارهای ندارند که یا در اردوی تیم کروش حضور یابند یا در اردوی تیم کرانچار. پیش از این حبیب کاشانی به نقل از کرانچار گفته بود از نگاه او هم اولویت با تیم ملی بزرگسالان است.