به روز شده در: ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۳۵۴۷۵۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۲۹ دی ۱۳۹۷

نگاه سی ان ان به آینده سیاسی آمریکا در سال ۲۰۱۹: احتمال بروز تصمیمات دیوانه وار و خطرناک ترامپ برای جلب آرای طرفدارانش

روزنو :چند هفته ای از آغاز سال نوی میلادی نمی گذرد. مناسبتی که باعث شد تقویم نو شود و از صفر شروع کند. اما جریانات سیاسی که برخی در سال پیش و برخی دیگر حتی در سال های قبل تر ریشه دارند، از این نو شدن مستثنی بودند و روی هم جهان آشفته ای را در سال ۲۰۱۹ خبر می دهند. جهانی واقعا آشفته که به نظر می رسد شخصیت اصلیش دونالد ترامپ باشد. رئیس جمهوری درگیر با هزاران مساله و مشکل که البته بیشترش را تصمیمات بی خردانه خود او به وجود آورده است. سی ان ان نگاهی انداخته به این جریانات مهم که تاثیرشان را در ماه های پیش رو خواهیم دید.
چند هفته ای از آغاز سال نوی میلادی نمی گذرد. مناسبتی که باعث شد تقویم نو شود و از صفر شروع کند. اما جریانات سیاسی که برخی در سال پیش و برخی دیگر حتی در سال های قبل تر ریشه دارند، از این نو شدن مستثنی بودند و روی هم جهان آشفته ای را در سال ۲۰۱۹ خبر می دهند. جهانی واقعا آشفته که به نظر می رسد شخصیت اصلیش دونالد ترامپ باشد. رئیس جمهوری درگیر با هزاران مساله و مشکل که البته بیشترش را تصمیمات بی خردانه خود او به وجود آورده است. سی ان ان نگاهی انداخته به این جریانات مهم که تاثیرشان را در ماه های پیش رو خواهیم دید.
 
به گزارش روز نو ، رقابت های انتخاباتی دموکرات ها برای انتخاب گزینه اصلی این حزب برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ که از آخرین روزهای سال ۲۰۱۸ با اعلام رسمی نامزدی الیزابت وارن سناتور ماساچوست آغاز شد، بی شک در ماه های آینده شدت و حدت بیشتری خواهد گرفت. طلیعه های این اتفاق را در هفته های آغازین ۲۰۱۹ با ورود دو کاندیدای دیگر به نام های جولیان کاسترو و تولسی گابارد به عرصه رقابت شاهد بودیم، اما بی تردید در ماه های آتی شاهد ورود گزینه های اسم و رسم دارتر دموکرات نیز خواهیم بود. چهره هایی مانند کامالا هریس سناتور کالیفرنیا، کوری بوکر سناتور نیوجرسی و البته معاون رئیس جمهور سابق، جو بایدن که به عقیده کارشناسان شانس زیادی دارد تا در نهایت به عنوان کاندیدای نهایی دموکرات ها انتخاب شود. جمهوری خواهان اما به نظر می رسد هنوز تصمیم نگرفته اند در انتخابات پیش رو از ترامپ حمایت کنند، یا این که گزینه ای معقول تر و منطقی تر را وارد عرصه رقابت خواهند کرد. این خود باعث می شود نگرانی حمایت یا عدم حمایت جمهوری خواهان تا آخر امسال با ترامپ همراه باشد.
 
این اما تنها نگرانی رئیس جمهور آمریکا نیست. دونالد ترامپ نگران است که مبادا حامیان وفادارش که از سال ۲۰۱۶ با او همداستان شده اند، در پی سماجت او برای ساختن دیوار مکزیک که به تصمیم خودسرانه اش در تعطیلی دولت انجامید، ازش رویگردان شده و پشت پا بزنند به هم سنگری شان با او. این اتفاق تقریبا محتوم که مرهون پافشاری ترامپ در زمینه مسدود کردن مرزهای مکزیک است، بی شک موجب عمیق تر شدن اختلافات سیاسی میان هواداران و مخالفان رئیس جمهور خواهد شد و می توان گفت سالی پر تنش در انتظار ترامپ است.
 
ترامپ در روزهای آغازین ۲۰۱۹ همچنین با ابرهای سیاه تحقیقات بازرس ویژه، رابرت مولر درباره ارتباط احتمالی ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ با مقامات روسی هم درگیر بوده است. تحقیقاتی که بی شک نتایجش شماری از اعضای دولت و دیگر نزدیکان ترامپ را می تواند به دادگاه کشیده و روزهای تلخی را برای او موجب شود.
 
جالب این که حتی تحقیقات رابرت مولر نیز مهم ترین نگرانی ترامپ نیست. دموکرات ها مدت هاست در پی به دست گرفتن کنترل خانه نمایندگان و به راه انداختن چالشی بزرگ برای دونالد ترامپ هستند. چالشی به نام نظارت کنگره بر رفتارهای رئیس جمهور که بی تردید اگر محقق شود دست و پای ترامپ را به شدت خواهد بست.
 
مشکل دیگری که در یک سال آتی پیش پای ترامپ خواهد بود، رکود و شاید هم آشفتگی بازار مالی و بورس سهام آمریکاست. با این که در آخرین ماه های ۲۰۱۸ میانگین سهام داوجونز بالا رفت، اما هنوز هم کارشناسان اقتصادی سال ۲۰۱۹ را سال آشفته ای پیش بینی می کنند که می تواند بدترین سال مالی آمریکا را در یک دهه اخیر رقم بزند و این اتفاق با به وجود آوردن بی ثباتی اقتصادی بی شک در مبارزات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ نقش عمده ای خواهد داشت.
 
این آشفتگی و بی ثباتی را در کاخ سفید هم خواهیم دید. موضوعی که به باور کارشناسان ریشه در پافشاری لجوجانه ترامپ در ماجرای دیوار مرزی و البته تصمیم خودسرانه اش در بیرون کشیدن نیروهای آمریکایی از سوریه دارد. ماجراهایی که در اولین هفته های ۲۰۱۹ نیز با همان روند سابق دنبال شده و باعث ادامه دار شدن بحران هایی چون تعطیلی بخشی از دولت و درگیری با دموکرات ها درباره اختصاص بودجه برای احداث دیوار مکزیک شده است. بحران هایی که در نهایت با هر نتیجه ای به پایان برسند، دودش به چشم خود ترامپ خواهد رفت. چرا که تعطیلی دولت به هر حال به کار و زندگی بخش عظیمی از آمریکایی های طبقه متوسط و به خصوص کارمندان و کارگران دولت فدرال فشار وارد آورده و دیوار مکزیک هم اگرچه به باور خود ترامپ وعده ای بوده که باعث موفقیت او در انتخابات شده و به عبارت بهتر مطالبه اصلی رای دهندگان از دونالد ترامپ بوده، اما فراموش نباید کرد که در زمان انتخابات ترامپ وعده داده بود که هزینه این دیوار را از دولت مکزیک خواهد گرفت و نه از جیب مالیات دهندگان آمریکایی. بنابراین این بحران ها با هر نتیجه ای پایان یابند، بازنده اصلی دونالد ترامپ خواهد بود. این در حالی است که اگر او به پیشنهاد مصالحه دموکرات های کنگره گردن می نهاد و تن به خواسته های رادیکال محافظه کاران کنگره و رسانه های راست نمی داد، اکنون در معادله قدرت موقعیت بسیار بسیار بهتری بهره مند بود.
 
در حال حاضر اما با محبوبیتی حدودا چهل درصدی در میان رای دهندگانش، دونالد ترامپ می داند اگر در ماه های آتی دست به کاری کارستان نزند، کاری که رضایت عمومی جامعه آمریکا را موجب شود، در انتخابات ۲۰۲۰ روزهای دلهره آوری را روبرویش خواهد داشت. واقعیتی که وقتی در کنار چهره ای بی فکر و خودسر چون دونالد ترامپ قرار می گیرد، می تواند نگرانی های زیادی را موجب شود. در واقع جریانات منطقی تر سیاسی نگرانند که مبادا ترامپ برای بر هم زدن این بازی و بازگرداندن رای دهندگان راست گرایش دست به تصمیمات دیوانه وار و رفتارهای خطرناکی بزند. هراسی که با توجه به وضعیت خاورمیانه چندان هم دور از ذهن نیست. موضوعی که با بیرون کشیدن آمریکایی ها از سوریه آغاز شده و معلوم نیست به کجا ختم خواهد شد.


شفقنا
تصویر روز
خبر های روز