به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۶۳۱۳۹۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۱۸ تير ۱۴۰۳

معمای کابینه چهاردهم

بنابراین مسعود پزشکیان بعد از برگزاری مراسم تحلیف، حداکثر دو هفته برای معرفی وزیران پیشنهادی خود به مجلس شورای اسلامی جهت کسب رأی اعتماد از نمایندگان مجلس، زمان خواهد داشت.
روزنو :

معمای کابینه چهاردهم

عرفان بیوک‌نژاد: حالا که رئیس دولت چهاردهم مشخص شد و مردم با مشارکت ۵۰ درصدی وارد عرصه انتخابات شدند. بحث کابینه چهاردهم در محافل بشدت داغ است.
در بسیاری از رسانه‌ها در خصوص ترکیب کابینه دولت چهاردهم گمانه‌زنی‌های بسیاری شده است. رسانه‌ها اسامی مختلفی از وزرای مسعود پزشکیان منتشر کردند اما هنوز هیچ خبر موثق و رسمی در این خصوص منتشر نشده است.


با این حال گمانه زنی‌ها ادامه دارد و باید تا زمان تحلیف رئیس جمهو منتخب صبر کرد.


به موجب ماده ۲۰۲ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، رئیس‌جمهور موظف است حداکثر ظرف مدت دو هفته پس از انجام مراسم تحلیف، ضمن تقدیم برنامه کلی، اسامی وزرای پیشنهادی وزارتخانه‌ها که دارای تجربه و تخصص مرتبط هستند را به همراه شرح حال، برنامه‌ها، سوابق و سمت‌های علمی و اجرایی و سایر امتیازات قابل استناد، به مجلس شورای اسلامی تسلیم کند.


بنابراین مسعود پزشکیان بعد از برگزاری مراسم تحلیف، حداکثر دو هفته برای معرفی وزیران پیشنهادی خود به مجلس شورای اسلامی جهت کسب رأی اعتماد از نمایندگان مجلس، زمان خواهد داشت.


پس از آن، رئیس مجلس مکلف است نامه معرفی هیئت وزیران و ضمائم آن را در اولین جلسه علنی اعلام وصول قرائت کند، و بعد از آن معرفی‌نامه و مستندات را برای بررسی به کمیسیون یا کمیسیون‌های تخصصی مرتبط ارجاع دهد.


کمیسیون یا کمیسیون‌های مرتبط موظفند پس از بررسی صلاحیت، انطباق مدارک، سوابق و برنامه‌های وزیر پیشنهادی و تطبیق آن‌ها با اسناد بالادستی ظرف مدت یک هفته گزارش خود را به هیئت رئیسه ارائه کنند تا برای اطلاع نمایندگان چاپ و توزیع شود. گزارش مذکور قبل از صحبت مخالفان و موافقان توسط سخنگو قرائت می‌شود.
طبق تبصره این ماده، فرصت سخنگو برای ارائه گزارش در مورد هر وزیر ده دقیقه است. در صورتی که بررسی برنامه وزیر پیشنهادی به بیش از یک کمیسیون تخصصی ارجاع شده باشد، سخنگوی هر کمیسیون حداکثر به مدت پنج دقیقه گزارش خود را ارائه می‌کند.


بر اساس ماده ۲۰۳ آیین‌نامه فوق، یک هفته پس از معرفی دولت، برای بحث و بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت و اخذ رأی اعتماد برای هیئت وزیران، جلسات مجلس به طور متوالی تشکیل می‌شود. با پیشنهاد رئیس و تصویب مجلس، جلسات به صورت صبح و بعد از ظهر برگزار خواهد شد. مجلس در‌ این جلسات نطق نخواهد داشت.
یکی از عناوینی که به دولت چهاردهم و مسعود پزشکیان توسط رقبایش، به اوچسبانده شد، دولت سوم روحانی بود زیرا که در اطراف او افرادی مثل جواد ظریف و محمد جواد آذری جهرمی بودند اما اصلاح طلبان قصد داشتند این عنوان را تغییر دهند و به او دولت سوم خاتمی را لقب بدهند.


مسعود پزشکیان در پاسخ به این سوال که آیا قصد دارد خط مشی دولت های قبلی را پیروی کنید،  گفت: اصلا غیر ممکن است. روش مدیریت روش علمی است ، اگر قرار بود روش هایی که در گذشته اجرا شود، لزومی نداشت من بیایم.


این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد:‌ از نظر علمی باید در ساختار اداری، نوع خدمات، اولویت بندی ها و در خیلی شاخص های مدیریتی تغییر ایجاد شود.


پزشکیان با تاکید بر اینکه دولت من، دولت پزشکیان است، اظهار داشت: دولتی که می‌آید، دولت مسعود پزشکیان خواهد بود؛ دولت اول ما، نه دولت ایکس و ایگرگ.
بسیاری از فعالان سیاسی به مسعود پزشکیان توصیه کردند تا یک دولت متحدالشکل تشکیل دهد، موردی که خود پزشکیان نیز به او اشاره کرده است. به گفته او قرار است دولت چهاردهم، دولت وحدت ملی باشد..


همچنین در هیات دولت، ترکیبی از وزاری مسعود پزشکیان و مدیران فعلی مثل علیرضا زاکانی که در جریان انتخابات رقیب اصلی او بودند، بحث برانگیز است.

عکس روز
خبر های روز