به روز شده در: ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۶
کد خبر: ۶۵۳۶۶۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳
در سر برخی جریان های فکری و سیاسی کشور چه می گذرد؟

تندروها در مسیر براندازان!

روزنو :«حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالواحد موسوی لاری»، وزیر کشور دولت اصلاحات در گفتگویی تفصیلی که طی روزهای اخیر با خبرگزاری خبرآنلاین داشت به مباحث مهمی چون انتصاب استانداران، نوع رابطه بین اصلاح طلبان و دولت پزشکیان، سوآپ نفتی دوره احمدی نژاد و ....پرداخته است.

تندروها در مسیر براندازان!

گروه سیاسی- در مقاطع مختلف تاریخ معاصر دیده شده که نظر و هدف تندورها در داخل با براندازان در خارج به نقطه اشتراک رسیده است. در واقع دو گروه با مشی اصلاح طلبی زاویه شدید دارند یکی تندروهای داخلی و یکی براندازان که اگر چه هر دو مواضع متضاد هم دارند گاهی هر دو در روش یکسان عمل می کنند و در عمل با هم هم فکری نانوشته ای دارند.


حالا اما برخی سخنان در خصوص تغییر سیاست هسته ای هم هدف با آنچیزی است که براندازان به دنبال آن هستند. در همین زمینه وزیر کشور دولت اصلاحات در واکنش به درخواست تندروها برای ساخت بمب اتم می گوید: نگاه ما به آن چیزی است که تحت عنوان سیاست های کلی رهبری اعلام می‌شود. این که جناح پایداری و تندروها و کندروها چه می‌گویند، خیلی ملاک نیست.


«حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالواحد موسوی لاری»، وزیر کشور دولت اصلاحات در گفتگویی تفصیلی که طی روزهای اخیر با خبرگزاری خبرآنلاین داشت به مباحث مهمی چون انتصاب استانداران، نوع رابطه بین اصلاح طلبان و دولت پزشکیان، سوآپ نفتی دوره احمدی نژاد و ....پرداخته است.


عضو شاخص مجمع روحانیون مبارز، در بخشی از این گفتگو گریزی به اصرار طیفی از سیاسیون تندرو برای تغییر فتوای رهبر انقلاب درباره ساخت بمب هسته ای و حرکت به سمت ساخت بمب اتم نیز زد و گفت: درباره موضوعی که رهبری موضع گرفتند، گفته‌اند و تحلیل کرده‌اند، بحثی نداریم. به نظر من نباید خیلی متوقف شد که تندروها چه می‌گویند.
وی افزود: سیاست عمومی نظام که رهبری تعیین می‌کند، دستیابی به سلاح های کشتار جمعی نیست. پس هر که هر چه می‌خواهد بگوید، این سیاست کلی نظام است. نگاه ما به آن چیزی است که تحت عنوان سیاست های کلی رهبری اعلام می‌شود. این که جناح پایداری و تندروها و کندروها چه می‌گویند، خیلی ملاک نیست.


موسوی لاری درباره عبور این طیف تندرو از فتوای رهبری، گفت: بله ولی این ها در اقلیت هستند، جریان تندرو، اقلیتی است که فکر می‌کند باید تمام راهکارهای اداری او بر فضا و ساحت عمومی جامعه ما حاکم باشد. از گشت ارشادش گرفته تا امنیتی شدن مدیریت کشور تا خیلی چیزهایی که در دولت احمدی نژاد پایه ریزی شد و در دولت آقای رئیسی تقویت شد. این‌ها چنین چیزی را می‌خواهند. ما هم هیچ وقت این روش و منش را قبول نداشته ایم، الان هم نداریم.


تندروها هیچ تعریفی از حکومت اسلامی ندارند


این چهره شاخص اصلاح طلب گفت: این‌ها هیچ تعریفی از حکومت اسلامی ندارند و نمی‌فهمند. بالاخره ما یک حکومت اسلامی داشته‌ایم که چهار سال و هشت ماه حکومت امام علی (ع) بوده است. نمونه‌های دیگری نداریم. ائمه بعدی هیچ کدام حکومت دستشان نبود. امام حسن (ع) هم شش ماه بعد از امام علی (ع) حکومت را در دست داشت که با جنگ‌های مختلف همراه بود و نهایتا به صلح انجامید. بنابراین الگویی که از حکومت اسلامی می‌دهند، کجاست؟ اگر حکومت امام علی است که شامل این موارد نمی‌شود. نهج البلاغه منشور مالک اشتر را بخوانند. مواردی که حضرت به مالک اشتر به عنوان والی مصر توصیه کرده را بخوانند و مشاهده کنند که با این مواردی که می‌گویند فاصله خیلی زیاد است. به نظر من تندروها تعریفی از حکومت اسلامی ندارند.


تندروهای داخلی روی ریلی حرکت می کنند که براندازان خارجی ایجاد کرده اند


وزیر کشور دولت اصلاحات با اشاره به همپوشانی مواضع تندروها با براندازان در برخی مسائل، گفت: این را حدود یک سال و نیم پیش گفتم که جریان برانداز خارجی و جریان انحصار طلب داخلی دو تیغه یک قیچی هستند. براندازان می‌گویند جمهوری اسلامی کارآمدی ندارد و باید برود و انحصارطلبان داخلی هم می‌گویند آن چه که هست جمهوری اسلامی است و نیازی به اصلاح و ترمیم و تغییر ریل نیست.


وی افزود: نتیجه این دو کار و خواسته، براندازی جمهوری اسلامی است. فکر می‌کنم تندروهای داخلی، ناخواسته روی ریلی حرکت می‌کنند که براندازان خارجی آن ریل را ایجاد کرده‌اند یا مرجع سومی برای هر دو این ریل را گذاشته است.


کشف نفوذی در نهادهای خاص


«فکر می‌کنید هیچ برنامه از قبل پشت این رفتار تندروها وجود دارد؟»، این سوالی است که از موسوی لاری می پرسیم و او پاسخ می دهد: نمی دانیم. باتوجه به کشف نفوذی‌ها در نهادهای خاص، ممکن است بالاخره نفوذی‌ها بی تاثیر نباشند. ولی چیزی که مسلم است، جریان عمومی انحصار گر تندرو را نمی‌توانم متهم کنم که مزدبگیر خارجی هستند. ولی نتیجه عملشان با نتیجه براندازها باهم گره می‌خورد که تعبیر کردم دو تیغه یک قیچی هستند.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز