به روز شده در: ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
کد خبر: ۶۶۳۶۸۱
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۷ - ۱۷ آذر ۱۴۰۳

افشاگر اطلاعات حمله اسرائیل به ایران کیست؟

روزنو :" آصف ویلیام رحمان" ۳۴ ساله در ۱۲ نوامبر گذشته در کامبوج دستگیر شد. او از سال ۲۰۱۶ مامور سیا بوده است. هنوز انگیزه او از افشای اطلاعات محرمانه درباره نحوه حمله اسرائیل به ایران در هاله ای از ابهام است.

عصر ایران نوشت: یک دادستان فدرال در آمریکا در حالی که به دنبال قانع کردن قاضی پرونده برای زندانی کردن یک کارمند سیا متهم به افشای اسناد محرمانه حمله اسرائیل به ایران است، گفت: افشای اسناد طبقه بندی شده درباره آماده سازی برای حمله به ایران، اسرائیل را مجبور کرد تا حمله نظامی خود را در زمان تنش های شدید در خاورمیانه، به تعویق بیندازد.

2022175_943

به نقل از "اینترسپت"، "ایوان دیویس" قاضی پرونده، " آصف ویلیام رحمان" متهم پرونده را قبل از محاکمه، تحت بازداشت خانگی و تحت نظارت " جی پی اس" در خانه پدرش قرار داده است.

رحمان، 34 ساله، متهم به افشای تحلیل های محرمانه ماه اکتبر در مورد تدارکات نظامی اسرائیل برای حمله به ایران است. این تحلیل‌ها که بر اساس عکس‌های ماهواره‌ای بود، شامل جزئیات موشک‌ها و هواپیماهایی بود که می‌توانستند در حمله استفاده شوند.

این افشاگری باعث شرمساری مقامات آمریکایی شد؛ چون نشان داد ایالات متحده  در حال جاسوسی از نزدیک ترین متحد خود یعنی اسرائیل بوده است؛ و در نهایت رحمان در 12 نوامبر توسط "اف بی آی" در کامبوج دستگیر و به سفارت ایالات متحده در "پنوم پن" فرستاده شد.

در حالی که دادستان ها در ایالات متحده هیچ ادعایی درباره همکاری رحمان با یک دولت خارجی مطرح نکرده اند؛ اما از روز جمعه او را به اتهام افشای دو فقره سند محرمانه تحت بازداشت خانگی در منزل پدرش با پابند الکترونیک قرار داده اند.

دولت ایالات متحده آمریکا اعلام کرده که به دلیل عدم بازداشت رحمان در زندان، به تصمیم قاضی دیویس اعتراض خواهد کرد.

رحمان، زاده شهر سینسیناتی در ایالت اوهایو آمریکاست و فارغ التحصیل دانشگاه ییل است و از سال 2016 به استخدام سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در آمده است. تاکنون نه دادستان و نه وکلای رحمان درباره انگیزه او از افشای اسناد صحبتی نکرده اند؛ اما سوابق آنلاین کشف شده توسط "اینترسپت" نشان می دهد که او از سن جوانی به اهدافی چون " عدالت اجتماعی" علاقه مند بوده است.

جالب‌ترین اطلاعاتی که در جلسه روز جمعه فاش شد، ممکن است ادعای یک دادستان فدرال باشد مبنی بر اینکه وقتی این اسناد در یک کانال تلگرامی حامی ایران منتشر شد، اسرائیل را مجبور کرد تا برای مدت نامشخصی از حمله به ایران خودداری کند.

"تروی ادواردز" دستیار دادستان ایالات متحده مدعی شد که افشای اطلاعات اسرائیل را وادار کرد تا حمله برنامه ریزی شده خود علیه ایران را به تاخیر بیندازد.

این افشاگری برای اولین بار در 17 اکتبر در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد، زمانی که اسرائیل به طور گسترده مشغول آماده‌سازی برای حمله به ایران بود. اسرائیل در 26 اکتبر حمله خود را انجام داد.

در آن زمان، اداره تحقیقات فدرال در حال تحقیق در مورد هویت فرد افشاکننده اطلاعات بود.

دولت ایالات متحده ادعا می کند که رحمان تلاش می کرد یک قدم جلوتر از آنها باشد. ادواردز در دادگاه گفت، 3 روز پس از افشای اطلاعات، رحمان 1.5 گیگابایت از اطلاعات طبقه بندی شده سیا را حذف کرد.

این اطلاعاتی بود که او زمانی به طور رسمی به آن دسترسی داشت، اما این مجوز دسترسی 4 سال پیش منقضی شده بود. ادواردز گفت که رحمان همچنین دستگاه های تلفن همراه و رایانه خود را "تقویت" کرد.

مقامات دولتی آمریکا می‌گویند اما این تلاش‌های رحمان نتوانست، تحقیقات پلیس فدرال آمریکا را از مسیر منتهی به رحمان دور کند. دادستان ها گفتند که گزارش های داده های دولتی "نشان داد که تنها یک کاربر در کل دولت ایالات متحده به هر دو سند 1 و سند 2 در همان قالبی که در اینترنت ظاهر می شد - بین زمان انتشار اسناد در شبکه های طبقه بندی شده و زمانی که اسناد در شبکه های اجتماعی منتشر شد، دسترسی داشته باشد؛ و آن فرد کسی جز آصف ویلیام رحمان نبود.

دستگیری رحمان در پنوم پن اولین بار توسط نیویورک تایمز گزارش شد.

ادواردز گفت زمانی که رحمان به دست ماموران اف‌بی‌آی دستگیر شد، یک دسته کاغذ با یادداشت‌هایی که شامل عبارت‌های "احتیاط"، "تعطیلات اواسط نوامبر؟" و "فرار" بود، در جیبش داشت. مقاله دیگری حاوی یک سری ارقام بود که دولت اکنون در تلاش است تا آن را رمزگشایی کند.

عکس روز
خبر های روز