به روز شده در: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
کد خبر: ۶۶۹۲۶۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۱۷ دی ۱۴۰۳

یک دست دل و جگر گوسفند ۲ میلیون تومان/ لاکچری فروشی به جگر آهو رسید؛ کیلویی ۴ میلیون تومان

بازار دل و جگر دیگر رونق ندارد و کسی توان خرید این محصول را که به کیلویی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده را ندارد. البته طی یکی دو سال اخیر قیمت دام به دلیل گرانی خوراک دام که ناشی از افزایش قیمت ارز است، گران شده و به موجب آن تمام محصولات وابسته به دام نیز افزایش چشمگیر داشته است.
روزنو :

یک دست دل و جگر گوسفند ۲ میلیون تومان/ لاکچری فروشی به جگر آهو رسید؛ کیلویی ۴ میلیون تومان

امروز جگر خوردن واقعا جگر می‌خواهد، چراکه خرید یک دست دل و قلوه و جگر سیاه و سفید گوسفند چیزی حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا دو میلیون تومان آب می‌خورد.

اقتصاد ۲۴- دل و جگر گوساله نیز متقاضیان خود را دارد و در بازار به کیلویی ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. حالا از دل و جگر گوسفند و گوساله که بگذریم نوبت دل و جگر لاکچری می‌رسد؛ دل و جگر آهوی پرورشی کیلویی ۳.۵ تا ۴ میلیون تومان در برخی از فروشگاه‌های شهر تهران فروخته می‌شود و خریداران خود را دارد.

بازار دل و جگر دیگر رونق ندارد و کسی توان خرید این محصول را که به کیلویی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده را ندارد. البته طی یکی دو سال اخیر قیمت دام به دلیل گرانی خوراک دام که ناشی از افزایش قیمت ارز است، گران شده و به موجب آن تمام محصولات وابسته به دام نیز افزایش چشمگیر داشته است.

گوشت قرمز آنقدر گران شده که کمتر مردم به سراغ آن می‌روند و به طور محسوس از سفره اکثر تهرانی‌ها حذف شده است. تمام دلخوشی مردم برای تامین نیاز مصرف خود و خانواده هایشان مصرف دل و جگر بود که این هم به برکت لطف دولتمردان به غذای شیک و گران تبدیل شده است. هر کیلو دل و جگر گوسفند در مراکز پروتئینی شهر تهران به بیش از یک میلیون تومان رسیده است و با یک محاسبه کوچک متوجه می‌شویم که یک دست کامل دل و جگر و قلوه گوسفندی به بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد.
کاهش تقاضا در بازار 

در همین رابطه ترقی، یکی از صاحبان واحد صنفی پروتئینی در مرکز شهر تهران به اقتصاد ۲۴ گفت: مصرف دل و جگر گوسفندی نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است به طوری که امروز بیشتر کسبه دل و جگر‌ها رو به جگرکی‌ها می‌فروشند و یا به طور فریز شده نگهداری می‌کنند.

به گفته این فعال صنفی، درست است تهران، پایتخت کشور و یک کلانشهر است، اما مردم در این شهر به سختی زندگی می‌کنند و برای تامین نیازهای اولیه خود باید به سختی کار کنند.

وی ادامه داد: امروز مردم برای خرید یک دست دل و جگر گوسفند ۲ میلیون تومان باید هزینه کنند از این رو قید خرید را می‌زنند چراکه آنقدر هزینه‌های دیگر در زندگی روزانه خود دارند که نمی‌توانند به خوردن دل و جگر فکر کنند.

ترقی با اشاره به اینکه دل و جگرکی‌های سطح شهر هم با کاهش مشتری مواجه شده‌اند، گفت: اگر زمانی هم خانواده‌ای قصد خوردن دل و جگر داشته باشند به سراغ دل و جگر فروش‌ها می‌روند که در این مکان‌ها هم هر سیخ جگر را باید با قیمت بالایی بخرند که این هم برای خانوار‌ها مقرون به صرفه نیست.

وی ادامه داد: این روایت‌ها برای اکثر تهرانی‌ها صدق می‌کند، اما در این کلانشهر شاید تنها ۱۰ درصد از شهروندان تاب خرید و خوردن دل و جگر را داشته باشند.

این فعال صنفی تاکید کرد: سلامت مردم نیز با این گرانی‌ها زیر سوال رفته و هیچ ارگان و شخصی به فکر سلامت جسمی مردم نیست. بار‌ها پزشکان بر مصرف دل و جگر توصیه کرده‌اند، اما گرانی مانع مصرف مواد غذایی و خوراکی مغذی و دارای پروتئین بالا شده است به طوری که اکثر مردم برای سیر شدن تلاش می‌کنند و در قید و بند تامین پروتئین و مواد لازم جهت سلامتی بدن خود نیستند.
دل جگر آهو خورده‌اید؟

ترقی با اشاره به فروش دل و جگر آهو در برخی از فروشگاه‌های شهر تهران گفت: امروز عده‌ای توان خرید دل و جگر مرغ را هم ندارند که در همین شهر برخی فروشگاه‌ها اقدام به فروش دل و جگر آهو می‌کنند که متقاضیان منحصر‌به‌فرد خود را دارد.

وی ادامه داد: بازار لاکچری فروشی برخی محصولات هر روز بیشتر می‌شود که این مسئله به لطف اجرای سیاست‌های دولتمردان در راستای ایجاد فاصله طبقاتی ایجاد شده است.

ترقی در ادامه به قیمت‌ها در بازار اشاره کرد و گفت: دل و جگر و قلوه گوسفندی به کیلویی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، جگر سیاه بدون دل و قلوه به کیلویی ۷۵۰ هزار تومان و دل و جگر گوسفندی بدون سفیدی به کیلویی ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.
دل و جگر‌های لاکچری

وی به فروش دل و جگر‌های لاکچری اشاره کرد و گفت: برخی از فروشندگان مدعی تولید دل و جگر‌های ارگانیک هستند و می‌گویند دام‌های دامداری مورد نظرشان فقط خوراک ارگانیک و سالم و مغذی مصرف می‌کنند و در نهایت فراورد‌های دامی آن‌ها به مراتب با امتیاز بالاتر از لحاظ کیفیت برخوردارند، لذا به این بهانه دل و جگر گوسفند‌هایی که خوراک مغذی و سالم‌تر می‌خوردند به کیلویی ۳ میلیون به فروش می‌رسند.

این فعال صنفی ادامه داد: در این بین باید به دل و جگر آهوی پرورشی هم اشاره کرد. این محصول هم در فروشگاه‌ها به کیلویی ۳ میلیون و ۵۰۰ تا ۴ میلیون به فروش می‌رسد.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز